GRally

Ειδήσεις από αγώνες ράλλυ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Κύπελλο Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος

Αναβάσεις Ν. Ελλάδος 2017 -3. Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου- δοκιμές: Όλα τα φώτα στο Ενιαίο!

Η τρίτη στροφή του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος ξεκίνησε ουσιαστικά το Σάββατο με τη διεξαγωγή των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, όπου οι οδηγοί πραγματοποίησαν τρία περάσματα και πήραν μια γεύση από το τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν την Κυριακή. Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, ωστόσο οι θερμοκρασίες που επικράτησαν στη Δημητσάνα ήταν ανεκτές για την εποχή, με τον υδράργυρο να κινείται γύρω στους 30 βαθμούς.

Ο Παναγιώτης Κωστόγιαννης (Citroen Saxo VTS) ξεχώρισε στην πολυπληθή κλάση των 1600 κυβικών, ενώ και ο Καλαματιανός Γιάννης Δρακόπουλος (Peugeot 106 S16) θα κυνηγήσει τη νίκη μαζί με τους Βασίλη Κορωνιό (Peugeot 106 S16) και Σάκη Καλούδη (Peugeot 205 Maxi) που θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Στη Ν2, άτυπα θα δοθεί μάχη μεταξύ του Κίμωνα Θέου (Peugeot 106 S16) και του Ηλία Ασημακόπουλου (Peugeot 106 S16).

Στα 1400 κυβικά, ο Νίκος Μπόμπης (MG ZR 105) ήταν ο πιο γρήγορος στις χρονομετρημένες δοκιμές, ενώ στην κατηγορία έως 2000 κυβικών, ο Χρήστος Μάντεσης (Honda Civic Type R EP3) εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά με την εμφάνισή του και δύσκολα θα χάσει τη νίκη στο Κυριακάτικο ραντεβού. Οι Γιώργος Ντέκας (Citroen Saxo Kit Car) και Χριστόφορος Αλεξόπουλος (Opel Ascona) θα μονομαχήσουν για τις πιο πίσω θέσεις.

Στα 2000+, ο «Αμερικάνος» με Mitsubishi Lancer Evo IX είναι το μεγάλο φαβορί την Κυριακή. Στα ατμοσφαιρικά της Formula Saloon, ο Σπύρος Παπαδόπουλος (Ford Escort MKII) έκανε αναγνωριστικό πρώτο πέρασμα αρχικά, στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό και δείχνει αποφασισμένος για «μεγάλα πράγματα» την Κυριακή. Οι Σωτήρης Σπυρόπουλος (BMW M3 E30) και Γιώργος Παναγόπουλος (BMW E30) θα προσπαθήσουν να καταδιώξουν το θηριώδες Escort του Καλαματιανού οδηγού. Στα turbo της κατηγορίας, οι Ιωάννης Δέλλας (Ford Escort) και Κωνσταντίνος Τσαφάρας (Lancia Delta Integrale) θα έχουν ωραία κόντρα.

Ο θεσμός του Ενιαίου πήρε «σάρκα και οστά» στη Δημητσάνα, με 15 πανομοιότυπα Skoda Fabia να δίνουν το παρών. Οι Νίκος Ζάχος, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Μίλτος Κύρκος Στράτος Κυρλαγκίτσης και Γιάννης Ποτουρίδης ξεχώρισαν στις Σαββατιάτικες δοκιμές και όλοι αναμένουν με ανυπομονησία τον αγώνα!  Ενός αγώνα που ξεκινάει στις 12.00! Πάμε Δημητσάνα!

Αποτελέσματα δοκιμών

‘Α Σκέλος: http://www.moto-live.info/admin/HTML3/PRA01.pdf

Β’ Σκέλος: http://www.moto-live.info/admin/HTML3/PRA02.pdf

Γ’ Σκέλος: http://www.moto-live.info/admin/HTML3/PRA03.pdf