Έντονο ανταγωνισμό, μάχες στα δέκατα του δευτερολέπτου και ανατροπές μας προσέφερε η ομάδα Α έως 2000 κυβικά στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, την Ανάβαση Ριτσώνας. Σε μια ομάδα στην οποία τα τελευταία χρόνια επικρατούν οι 1600αρηδες με τον Σπύρο Βοργιά να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος το 2016!

Ο οδηγός από την Τρίπολη δεν είχε αντίπαλο τη χρονιά που πέρασε, καταφέρνοντας να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στις 5 πρώτες Αναβάσεις που συμμετείχε, «καθαρίζοντας» από νωρίς τον τίτλο. Θα συνεχιστεί η παντοκρατορία του και το 2017; Η πρώτη Ανάβαση της χρονιάς έδειξε ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο ανταγωνισμός έχει γίνει ακόμα πιο έντονος και οι πρωταγωνιστές περισσότεροι!

Ο Γιώργος Αναδιώτης ήταν ο πιο αποτελεσματικός οδηγός της ομάδας στη Ριτσώνα καταφέρνοντας να κάνει την ανατροπή με πολύ καλό χρόνο στο δεύτερο σκέλος! Ο οδηγός του Renault Clio Sport αποτελεί σταθερή δύναμη στην κατηγορία και ξεκίνησε ιδανικά τη χρονιά με στόχο να επανέλθει στην κορυφή μετά από 4 χρόνια!

Εξαιρετικός στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ήταν και ο «αναβαθμισμένος» Βασίλης Μπάτζανος που μετά από τέσσερις σερί κατακτήσεις του Κυπέλλου στην Α/5 αποφάσισε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με 1600αρι πλέον Peugeot 106. Ο Μπάτζανος με όπλο του τη σταθερότητα μπορεί να παίξει το ρόλο του ρυθμιστή στην ομάδα και, γιατί όχι, να φτάσει μέχρι την κορυφή!

Η αποκάλυψη της Ριτσώνας ήταν ο νεαρός Αλέξανδρος Τσιόγκας. Ο οδηγός του Peugeot 160 Maxi που έδωσε τα διαπιστευτήρια του το 2016, όντας ο ταχύτερος της Α έως 2000 στην Πορταριά και επιπλέον νικητής της Α/7 σε Αχλαδόκαμπο και Ομαλό, σημείωσε τον απόλυτο χρόνο στην Ομάδα στο πρώτο ανέβασμα της πιο δημοφιλούς ανάβασης του Πρωταθλήματος, με διαφορά μάλιστα από τον δεύτερο! Ένα μηχανικό πρόβλημα στο Maxi του στο δεύτερο σκέλος δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει και μακάρι να βρει το budget να ακολουθήσει φέτος όλο του πρωτάθλημα και να ανεβάσει ψηλότερα τον πήχυ στον ανταγωνισμό!

Ένα ακόμα Kit Car, το πανέμορφο Ford Puma S1600 του Γιάννη Καλαϊτζιάν προστέθηκε στη μάχη φέτος, με τον οδηγό του να βελτιώνει τις επιδόσεις του μαθαίνοντας το νέο του παιχνίδι, ενώ ακόμα πιο ανταγωνιστικός παρουσιάστηκε στην πρεμιέρα ο Σταύρος Χατούπης με το δυνατό Opel Corsa Kit Car. Σε όλους αυτούς, αν προσθέσουμε τον Σπύρο Μαυροειδάκο με το εντυπωσιακό Renault Clio RS αλλά και τους αξιόλογους 1600ρηδες Βαγγέλη Τσιούρη και Κώστα Παπαχρήστο που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία, τότε μιλάμε για «πόλεμο»!

Ο Βοργιάς είναι σίγουρο πως θα επιστρέψει, ο Αναδιώτης θα παλέψει σκληρά για να παραμείνει στην κορυφή και μακάρι όλοι οι υπόλοιποι να ακολουθήσουν το πρωτάθλημα ώστε να εκτοξευθεί ο ανταγωνισμός στα ύψη!

Photos: ID Papas

Από Harris

Μια σκέψη στο “Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων 2017- Ομάδα Α έως 2000 κυβικά- Απειλείται η κυριαρχία του Βοργιά το 2017;”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.