Ελληνικοί αγώνες Ράλλυ 2023- Προσωρινό πρόγραμμα- Ακόμα πιο κάτω

Μεταφράζοντας για ακόμα μια φορά λάθος τα μηνύματα των αγωνιζομένων στην αγωνιστική χρονιά του 2022, η Επιτροπή Αγώνων της ΟΜΑΕ ανακοίνωσε τις πρώτες λεπτομέρειες για κάθε θεσμό.

Υποτιμώντας για ακόμα μια φορά την αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των οδηγών ράλλυ και θεωρώντας υπεύθυνη για την ακύρωση όλων, σχεδόν, των αγώνων της χρονιάς την οικονομική κρίση, ανακοίνωσε ξεχωριστά Πρωταθλήματα Χώματος και Ασφάλτου αποτελούμενα από 3 μόλις αγώνες το καθένα, με το μήκος των αγώνων να πέφτει ακόμα πιο χαμηλά, στα 70 χιλιόμετρα.

Ράλλυ με 70 χιλιόμετρα λοιπόν το 2023 και συνολικό μήκος ειδικών του πρωταθλήματος μικρότερο από το μήκος των ειδικών του Ράλλυ Ακρόπολις δεν έχουμε ξαναδεί.

Στα θετικά της ανακοίνωσης θεωρούμε πως είναι ο χρόνος δημοσίευσης της, που τοποθετείται πριν τη συνάντηση του ΠΑ.Σ.Μ.Α., κάτι που αφήνει περιθώρια διαβουλεύσεων και διαλόγου μεταξύ οδηγών και Ομοσπονδίας, αλλά και ο συνολικός αριθμός των Ράλλυ/ Σπριντ που ανακοινώθηκαν και δεν ξεπερνούν τα 13.

Είμαστε σίγουροι πως αν τελικά “τα βρουν” οδηγοί και Ομοσπονδία και λήξει η αποχή, τα 3 πρωταθληματικά Ράλλυ, σε Χώμα και Άσφαλτο, αντίστοιχα, φαντάζουν πολύ λίγα για τους θεσμούς.

Μέχρι τότε είμαστε αισιόδοξοι για καλύτερο μέλλον στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, τον οποίο η Ομοσπονδία υποβάθμισε δραματικά το 2022.