Ιδανικά ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος οι Πανίκος Πολυκάρπου-Γιώργος Βότσης. Στη δεύτερή του συμμετοχή στα ελληνικά χώματα, ο 33χρονος Κύπριος οδηγός επικράτησε με άνεση στην κατηγορία F2, πέτυχε ανταγωνιστικούς χρόνους σε επίπεδο γενικής και άφησε πίσω του συνδυασμούς με ισχυρότερες κατασκευές.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας και με το αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, θεσμό τον οποίο σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε φέτος, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα», δήλωσε ο Πανίκος Πολυκάρπου, ο οποίος συμπλήρωσε: «Δυστυχώς ο συναγωνισμός είναι φτωχός στην κατηγορία μας, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να «κυνηγήσουμε» τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally3, τα οποία είναι σαφώς πιο δυνατά από το δικό μας, δικίνητο Peugeot 208 Rally4. Σκοπός μας είναι να βελτιωνόμαστε οδηγικά αγώνα με τον αγώνα.»

Αναφορικά με την εξέλιξη του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο 33χρονος οδηγός δήλωσε: «Με την πολύτιμη βοήθεια του συνοδηγού μου, Γιώργου Βότση, οδηγήσαμε μυαλωμένα και έξυπνα. Στον δεύτερο Ελικώνα υπερβάλλαμε σε ένα άλμα, τραυματίζοντας ελαφρά τον προφυλακτήρα του Peugeot 208 Rally4. Η αντίδραση των μηχανικών μας στο Service ήταν άμεση. Μας άρεσε η πολυπληθής παρουσία του κόσμου τόσο στην Πανηγυρική Εκκίνηση το βράδυ του Σαββάτου, όσο και στις Ειδικές Διαδρομές. Θέλουμε να βλέπουμε κόσμο στο βουνό και θέλουμε να τους ανταμείβουμε προσφέροντάς τους θέαμα»

Κλείνοντας, ο Πανίκος Πολυκάρπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύτιμη βοήθεια των χορηγών που στηρίζουν το φετινό του εγχείρημα: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο χορηγό μου, την μεταφορική εταιρεία ιατρικών ειδών και φαρμάκων, Medea Trans, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τα εύσημα αξίζουν στη Shocks Lab και την Alkis Car Servicing, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την προετοιμασία και συντήρηση του αγωνιστικού αυτοκινήτου, όπως επίσης στην Kramar Motorsport και στην Rally Art Technology για τη βοήθεια που μας παρέχουν.»

Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας F2 τερμάτισε το έτερο Peugeot 208 Rally4 της Shocks Lab με πλήρωμα τους Δημήτρη Παλαιοκώστα- Ανδρέα Βίγκο πραγματοποιώντας αξιόλογη εμφάνιση.

Επόμενος σταθμός των Πανίκου Πολυκάρπου-Γιώργου Βότση είναι το Ολυμπιακό Ράλλυ που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαΐου.

Ακολουθήστε την προσπάθεια του Πανίκου Πολυκάρπου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:  https://www.facebook.com/panik99

Από Apostolis