Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές όσον αφορά το φορμάτ των πρωταθλημάτων, η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) ανακοίνωσε το πρόγραμμα των Πανελλήνιων θεσμών για το 2024.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος που συμπληρώνει το 2024  60 χρόνια ζωής συνεχίζει να αποτελείται από 4 αγώνες, όλους στη Νότια Ελλάδα, θέτοντας σε αμφισβήτηση τον όρο «Πανελλήνιο». Ο αριθμός των αγώνων του πρωταθλήματος παραμένει στα επίπεδα της περιόδου του Covid, παρά το γεγονός ότι η περσινή χρονιά έδειξε οτι ξεπερνάμε την «κρίση» και ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται.

Το Ράλλυ Κορίνθου αντικατέστησε το Χωμάτινο Ράλλυ Φθιώτιδας με τους υπόλοιπους αγώνες να παραμένουν όπως την προηγούμενη χρονιά. Η αρχή θα γίνει στις 13 και 14 Απριλίου με το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, έναν αγώνα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2023. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρει ο Πύργος με τη διεξαγωγή του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ το διήμερο 18 και 19 Μαΐου. Σχεδόν τρία χρόνια από την τελευταία φορά που αποτελούσε μέρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, το Ράλλυ Κορίνθου επιστρέφει, αποτελώντας τον τρίτο γύρο του θεσμού. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Ιουνίου. Την αυλαία του πρωταθλήματος θα «ρίξει» το Ράλλυ Φθινοπώρου που είναι προγραμματισμένο για τις 5 και 6 Οκτωβρίου.

Συνοπτικά το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος έχει ως εξής:

  • Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας (13-14 Απριλίου)
  • Ολυμπιακό Ράλλυ (18-19 Μαΐου)
  • Ράλλυ Κορίνθου (15-16 Ιουνίου)
  • Φθινοπωρινό Ράλλυ (5-6 Οκτωβρίου)

Αντίστοιχα, τέσσερις αγώνες συμπεριλαμβάνονται και στο καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου το 2024, με τους αγώνες να μοιράζονται σε όλη την επικράτεια. Το Ράλλυ Αχαιός αντικατέστησε το Ράλλυ Κένταυρος, με τους υπόλοιπους αγώνες να διατηρούν τη θέση τους, με αλλαγές όμως στη σειρά διεξαγωγής τους. Το Ράλλυ Κρήτης, ο τελευταίος αγώνας του θεσμού για το 2023, θα αποτελέσει τον εναρκτήριο αγώνα την επόμενη χρονιά και θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Μαΐου, με το Ράλλυ Φθιώτιδος, που θα προσμετρά και στο διεθνές πρωτάθλημα TER να διεξάγεται στις 29 και 30 Ιουνίου. Το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου, θα λάβει χώρα ο τρίτος αγώνας του πρωταθλήματος, το 56ο Ράλλυ ΔΕΘ, ενώ το Ράλλυ Αχαιός γίνεται και πάλι πρωταθληματικό και είναι προγραμματισμένο για τις 23 και 24 Νοεμβρίου.

Συνοπτικά το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου έχει ως εξής:

  • Ράλλυ Κρήτης (25-26 Μαΐου)
  • Ράλλυ Φθιώτιδος (29-30 Ιουνίου)
  • Ράλλυ ΔΕΘ (14-15 Σεπτεμβρίου)
  • Ράλλυ Αχαιός (23-24 Νοεμβρίου)

Στο GRally θα καλύψουμε φέτος το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χώματος, ενώ αναζητούμε τρόπο για να παραβρεθούμε σε περισσότερους θεσμούς.

Καλή Χρονιά να έχουμε!

Από Harris