Δεν μπορούμε να μιλάμε για επανεκκίνηση, αφού οι αγώνες στην Ελλάδα το 2020 δεν ξεκίνησαν ποτέ λόγω της πανδημίας του covid-19, μπορούμε όμως να μιλάμε για ένα νέο ξεκίνημα, με το ωφέλιμο χρονικό εύρος της σεζόν να συμπυκνώνεται πλέον στους 4 μήνες, ίσως και λιγότερο, από τους 8 περίπου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Νέο ξεκίνημα, θέλουμε να πιστεύουμε, από όλες τις απόψεις, με νέα Ομοσπονδία και νέα Επιτροπή Αγώνων που καλούνται πλέον να βάλουν τη σφραγίδα τους στο «κουτσό» 2020 ή ότι έχει απομείνει από αυτό, μπας και σωθεί η χρονιά.

Το πράσινο φως δόθηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και είμαστε πλέον έτοιμοι για το GO, με την παντελή έλλειψη θεατών από τους Ελληνικούς Αγώνες να λειτουργεί για πρώτη και μοναδική φορά ευεργετικά για το σπορ που αγαπάμε.

Το νέο πρόγραμμα των Ελληνικών αγώνων όφειλε να είναι συμμαζεμένο και οικονομικά εφικτό για οργανωτές, ομάδες και οδηγούς, αφού η πανδημία έπληξε κυρίως την τσέπη, παρά την υγεία της ελληνικής κοινωνίας μετά τους πρωτόγνωρους περιορισμούς των τελευταίων μηνών. Kάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι αγώνες είναι πολλοί για τους μήνες του 2020 που απομένουν, παρά το γεγονός ότι θα διεξαχθούν μόνο τα πρωταθλήματα και όχι τα κύπελλα, και δεν είμαστε αισιόδοξοι για την ομαλή διεξαγωγή τους. Οι φόβοι μας επικεντρώνονται στον αριθμό των συμμετεχόντων αλλά και σε νέους περιορισμούς από το Φθινόπωρο λόγω του covid-19 από τον οποίο δεν απαλλαχτήκαμε ακόμη.

Το 56ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ αποτελείται πλέον από 4 αγώνες, χωρίς το Ράλλυ Ακρόπολις να περιλαμβάνεται σε αυτούς. Αρχίζουμε τον Ιούλιο με το Ράλλυ της Start Line, με τα Ράλλυ Λαμίας το Σεπτέμβρη, Ολυμπιακό τον Οκτώβρη και ΑΣΜΑ τον Νοέμβρη να συμπληρώνουν το πρόγραμμα.

Αντίστοιχα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου απαρτίζεται από 5 αγώνες, με αρχή το Ηπειρωτικό Ράλλυ τον Ιούλιο, και συνέχεια με τα Ράλλυ ΔΕΘ, Κρήτης, Κένταυρος και Παλάδιο να ολοκληρώνουν το θεσμό.

Αναλυτικά το νέο πρόγραμμα του 56ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και του Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου:

56ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ 2020

18 Ιουλίου – Ράλλυ START LINE

19-20 Σεπτεμβρίου – Λαμία (ΑΛΑΛ)

17-18 Οκτωβρίου – Ολυμπιακό Ράλλυ (ΑΟΛΑΠ)

7-8 Νοεμβρίου – Ράλλυ ΑΣΜΑ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ ΑΣΦΑΛΤΟΥ 2020

11-12 Ιουλίου – Ηπειρωτικό (ΕΛΕΤΑ)

12-13 Σεπτεμβρίου – ΔΕΘ (ΑΟΘ)

10-11 Οκτωβρίου – Κρήτης (ΑΟΚ)

24-25 Οκτωβρίου – Κένταυρος (ΛΑΒ)

21-22 Νοεμβρίου – Παλάδιο (START LINE)

 

Καλή αγωνιστική σεζόν!

Από Harris