Μια ημέρα πριν την είσοδο του Απρίλη και ξεκινάνε επιτέλους οι αγώνες Ράλλυ στην Ελλάδα. Πρεμιέρα με αγώνες Κυπέλλου, αφού τα Πρωταθλήματα αργούν ακόμα, ο καλύτερος τρόπος για προθέρμανση για πληρώματα, μηχανικούς αλλά και τους λίγους θεατές των Ελληνικών Αγώνων και ευκαρία για απόδραση από την καθημερινότητα.
Δύο αγώνες την ίδια ημέρα, το Ράλλυ Κένταυρος στο Πήλιο και το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στη Σπάρτη ανοίγουν την αυλαία κι ένα μεγάλο δίλημμα γεννάται σε ανθρώπους σαν εμάς που «παίρνουμε τα βουνά» για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Πήλιο ή Σπάρτη; Μηλιές ή Καρυές;
Η λογική λέει «Μολών Λαβέ», έναν αγώνα με 59 συμμετοχές σε μια πανέμορφη περιοχή με κέντρο το όμορφο χωριό των Καρυών. Σε μια θεαματική ειδική με τη συμμετοχή πολλών σύγχρονων αγωνιστικών «κραχτών», όπως το Skoda Fabia R5 του δύο φορές πρωταθλητή Ελλάδος Γιάννη Παπαδημητρίου και τα τρία αγωνιστικά κατηγορίας Rally3, τα δύο από τα οποία θα οδηγήσουν νέα ταλέντα. Παράλληλα διαφορετικό χρώμα στον αγώνα θα δώσει και ο στόλος των Ιστορικών που δίνει δυναμικό παρών.
Το συναίσθημα λέει Κένταυρος, έναν αγώνα με 41 χρόνια ιστορίας, στο μαγευτικό Πήλιο που δοκιμάστηκε πέρυσι από τις καταστροφικές πλημμύρες και χρειάζεται τη στήριξη όλων για να ορθοποδήσει. Μόλις 21 οι συμμετοχές εκεί για τον αγώνα που προσμετράει στο Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος, κάτι που αναδεικνύει με το «καλημέρα» ότι οι ασφάλτινοι αγώνες στην Ελλάδα του 2024 είναι πάρα πολλοί και οι αγωνιζόμενοι είναι αναγκασμένοι να «μοιραστούν», με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ανταγωνισμό. Είναι πολύ σημαντικό το ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί, έστω και με τις ελάχιστες συμμετοχές, αφού η περιοχή έχει ανάγκη την προβολή και τη φιλοξενία αντίστοιχων εκδηλώσεων όσο ποτέ άλλοτε. Μεταξύ των 21, δύο εξαιρετικά kit cars που θα αναστατώσουν το βουνό, αλλά και δύο κορυφαίες συμμετοχές από τη Βουλγαρία που θα διαφημίσουν στους γείτονες τις ομορφιές του Πηλίου.
Μηλιές ή Καρυές λοιπόν, και το δίλημμα θα παραμένει ανοικτό μέχρι την τελευταία στιγμή. Καλή επιτυχία σε όλους, πληρώματα- οργανωτές- θεατές, πάνω από όλα με ασφάλεια!
Πληροφορίες για τους δύο αγώνες εδώ:
Ράλλυ Κένταυρος:
Ράλλυ Σπριντ Σπάρτης: