Άσφαλτος 2016-Περιφ. Κρήτης – 1. Ράλλυ Σπριντ Αγία Βαρβάρα – Κοντόπουλα – preview – Οι πρώτες μπαλωθιές!
Από την περιοχή των Χανίων θα ξεκινήσει το Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτου Κρήτης, με τη διεξαγωγή του Ράλλυ Σπριντ Αγίας Βαρβάρας-Κοντόπουλας. Ύστερα από τη διαίρεση της χώρας σε 4 ζώνες, ο συγκεκριμένος θεσμός ήρθε να αντικαταστήσει, στην ουσία, το Κύπελλο Κρήτης.Ο αριθμός των 19 συμμετοχών κρίνεται ικανοποιητικός για τα …κρητικά δεδομένα, με τις μάχες σε κορυφή, αλλά και στην F2 να αναμένονται αμφίρροπες.
Τρία πληρώματα εμφανίζονται ικανά να ανεβούν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Με ενδιαφέρον περιμένουμε την πρώτη εμφάνιση του Γιώργου Περουλάκη με τετρακίνητο αυτοκίνητο. Ο οδηγός τα τελευταία χρόνια είχε στην κατοχή του ένα Honda Civic με το οποίο έκλεβε τις εντυπώσεις, κερδίζοντας μάλιστα και οδηγούς με ισχυρότερα αυτοκίνητα. Για την περίσταση, θα οδηγήσει ένα Mitsubishi Lancer Evo VIII, με τον Λευτέρη Σαρρή στο δεξί μπάκετ. Ο «αειθαλής» Γιώργος Παπαδοκωνσταντάκης (Mitsubishi Carisma GT) με τον Σταύρο Κλαριδόπουλο δίπλα του, έχοντας πρωταγωνιστήσει τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη, συγκαταλέγεται στα φαβορί του αγώνα, ενώ υπολογίσιμοι αντίπαλοι μπορούν να θεωρηθούν και οι Μανώλης και Γιώργος Αλεξάκης (Mitsubishi Lancer Evo VI).
Στη δικίνητη κατηγορία, οι Μάνος Δημητρίου-Γιάννης Κακεπάκης (Citroen Saxo VTS) είναι το φαβορί, με τον οδηγό να θέλει να αφήσει πίσω του τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο Αττικό Σπριντ, όπου συμμετείχε με το Saxo της C6. Ταχύτατος ο Γιάννης Νικολιδάκης, με τον Μάνο Πετούση στο δεξί μπάκετ του Peugeot 106 S16, σκοπεύει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτου Κρήτης, ενώ οι Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης (Peugeot 306) θέλουν να συνδυάσουν την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση με ένα θετικό αποτέλεσμα. Την έκπληξη θα επιδιώξουν οι Λευτέρης και Στέφανος Γομπάκης (Honda Civic Type-R) και οι Μπάμπης Πατσουράκης-Γιώργος Ζωφάκης (Honda Civic). Ιδιαίτερα μνεία πρέπει να γίνει στον Στράτο Σταματάκη (Peugeot 106), ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, το οποίο όμως δεν το βάζει κάτω και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου. Ο Γιώργος Πουλάκης θα τον καθοδηγεί. Εύγε!
Οι πρώτοι πυροβολισμοί στο νησί θα πέσουν το πρωί της Κυριακής στις 11.00, με τα 19 πληρώματα να καλούνται να διέλθουν 3 φορές από την μήκους 10 χλμ. ειδική διαδρομή.