Με νικητές τους Δημήτρη και Μάνο Κτιστάκη ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτου Κρήτης που διεξήχθη στην περιοχή του Ηρακλείου. Το Ράλλυ Σπριντ Κεράσια πραγματοποιήθηκε με 18 εκκινούντες κάτω από τον καυτό ήλιο του νησιού στην ειδική διαδρομή των 9.60 χιλιομέτρων.

Οι Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης με το Peugeot 306 S16 έκαναν το δύο στα δύο στο θεσμό και ατενίζουν με αισιοδοξία τη συνέχεια του Κυπέλλου. Το δίδυμο εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη των ταχύτερων στο πρώτο σκέλος, Δημήτρη Καζάνα-Θοδωρή Μακράκη (Mitsubishi Lancer Evo IX), οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων, πέρασε στην κορυφή και παρέμεινε εκεί μέχρι τέλους, επικρατώντας και στα δικίνητα.

Οι Γιάννης Νικολιδάκης-Μάνος Πετούσης (Peugeot 106 S16) έκαναν έναν αλάνθαστο αγώνα, τερματίζοντας δικαίως δεύτεροι γενικής, δεύτεροι F2 και πρώτοι στη C5, με τους Μπάμπη Πατσουράκη-Φραγκίσκο Κλαριδόπουλο (Honda Civic SIR) να ανεβαίνουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου τόσο στη γενική, όσο και στα δικίνητα, χάρη στην πολύ καλή επίδοσή τους στο τελευταίο σκέλος, αφήνοντας τέταρτους τους Γιώργο Περουλάκη-Λευτέρη Σαρρή (Honda Civic SIR).

Οι Λευτέρης Γομπάκης-Βαγγέλης Βαρβατσουλάκης (Honda Civic Type R EP3) ολοκλήρωσαν στην πέμπτη θέση, εμπρός από το μοναδικό τετρακίνητο που τερμάτισε, αυτό των Στέλιου Μιχαηλάκη-Νίκου Λιγοψυχάκη (Subaru Impreza). Οι Γιώργος Ιωαννίδης-Γιώργος Γονάκης (Citroen AX GT) και Μανώλης Νηστικάκης-Ευστάθιος Νηστικάκης (Citroen Saxo VTS) συμπλήρωσαν την πρώτη οκτάδα. Οι Μιχάλης Πουλάκης-Βαγγέλης Προβιδάκης (Toyota Yaris) πρώτευσαν στη C6.

Επόμενη στροφή του θεσμού είναι το Ράλλυ Σπριντ που διοργανώνει και πάλι ο ΑΟΚ στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Αποτελέσματα

 

Από Apostolis