Παίρνοντας το όνομα του από το ομώνυμο χωριό το οποίο διασχίζει η ειδική διαδρομή του αγώνα, το Ράλλυ Σπριντ «Κεράσια» αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτου Κρήτης και διεξάγεται την Κυριακή 21 Μαΐου. Η ειδική διαδρομή των 9,6 χιλιομέτρων που εκκινεί δίπλα στο γήπεδο του Βενεράτου, διασχίζει τους οικισμούς Κεράσια και Άνω Ασίτες και τερματίζει πριν το χωριό Πρινιάς θα πραγματοποιηθεί τρεις φορές με εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου την Κυριακή στις 11:18 το πρωί. Το δεύτερο πέρασμα θα γίνει στις 12:51 με το τρίτο και τελευταίο να ολοκληρώνει τον αγώνα στις 14:24.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν όμορφες μονομαχίες για την επικράτηση με κύριους διεκδικητές τους νικητές του πρώτου αγώνα Δημήτρη και Μανώλη Κτιστάκη (Peugeot 306) που θα βρουν απέναντι τους τα τετρακίνητα «όπλα» των Στέλιου Μιχαηλάκη- Νίκου Λιγοψυχάκη (Subaru Impreza) και Δημήτρη Καζάνα- Θοδωρή Μακράκη (Mitsubishi Lancer Evo IX) που ως φαίνεται θα είναι και οι διεκδικητές του Κυπέλλου Κρήτης.

Ωραίες μάχες αναμένονται και στην κατηγορία C5 με αρκετούς δυνατούς συνδυασμούς. Οι Γιάννης Νικολιδάκης- Μάνος Πετούσης (Peugeot 106) θα «πολεμήσουν» για ακόμα έναν αγώνα με τους Γιάννη ΚαφετζάκηΚώστα Χατζάκη (Peugeot 106), ενώ και τα δύο Honda Civic των Γιώργου Περουλάκη- Λευτέρη Σαρρή και Μπάμπη Πατσουράκη- Φραγκίσκου Κλαριδόπουλου έχουν βλέψεις νίκης. Στην ίδια κατηγορία θα αγωνιστούν και οι Γιώργος Ιωαννίδης- Γιώργος Γονάκης με το Citroen AX που θα προσπαθήσουν να τερματίσουν στις πρώτες θέσεις της F2, όπως και οι Μιχάλης Ζερβάκης- Νίκος Προβιδάκης με το Peugeot 205 της C4.

Δυστυχώς δεν συμπλήρωσε ακόμα μια φορά η C6, με τους Μιχάλη Πουλάκη- Βαγγέλη Προβιδάκη (Toyota Yaris) να διεκδικούν την άτυπη επικράτηση απέναντι στους Φίλιππο Φακουρέλη- Γιάννη Καλαϊτζόγλου (Peugeot 106) αλλά και τους. Στράτος ΣταματάκηςΓιώργο Πουλάκη (Peugeot 106) με το πρώτο αναπηρικό αγωνιστικό στην Ελλάδα και τον οδηγό με ειδικές ανάγκες να δίνει το παράδειγμα γα ζωή!

Να περάσουν όμορφα στον αγώνα πληρώματα και θεατές!

 

Από Harris