Πραγματοποιώντας τον ταχύτερο χρόνο και στα τρία σκέλη του αγώνα, οι Γιάννης Κακεπάκης-Σπύρος Μπαρδάκης (Mitsubishi Lancer Evo IX) αναδείχθηκαν νικητές του αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ηρακλείου. Ο νεαρός οδηγός που επέστρεψε μετά από 12 μήνες στο μπάκετ πέτυχε την πρώτη του νίκη σε επίπεδο γενικής και μακάρι να ακολουθούσε από την αρχή της χρονιάς το θεσμό ώστε να έχει ελπίδες τίτλου.

Θετική εμφάνιση και δεύτερη θέση για τους Δημήτρη Καζάνα-Θοδωρή Μακράκη (Mitsubishi Lancer Evo IX) που μετά την ατυχία στον τελευταίο αγώνα, επανήλθαν στο βάθρο στις Ποταμιές. Την έκπληξη του αγώνα πραγματοποίησαν οι τρίτοι γενικής και πρώτοι δικίνητοι, Μιχάλης Ζερβάκης-Μιχάλης Προβιδάκης με το «γερασμένο», πλην όμως ανταγωνιστικό Peugeot 205 GTi. Το δίδυμο βρέθηκε μάλιστα στη δεύτερη θέση μετά το πρώτο πέρασμα, ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησε, μην μπορώντας όπως είναι φυσικό να ανταγωνιστεί τα τετρακίνητα «θηρία».

Τέταρτοι και δεύτεροι στα δικίνητα πίσω από τους Ζερβάκη-Προβιδάκη τερμάτισαν οι Λευτέρης και Στέφανος Γομπάκης με το Honda Civic Type R, μην μπορώντας να απειλήσουν τους νικητές της κατηγορίας. Οι Δημήτρης Φραντζεσκάκης-Φραγκίσκος Κλαριδόπουλος (Ford Fiesta ST) και Γιάννης και Δημήτρης Δαμιανάκης (Peugeot 106 S16) συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα σε έναν αγώνα που τερμάτισαν τα 10 από τα 18 αυτοκίνητα που εκκίνησαν. Έβδομοι ολοκλήρωσαν οι επικεφαλής του θεσμού και νικητές των δύο προηγούμενων γύρων, Δημήτρης και Μανώλης Κτιστάκης με Peugeot 306 S16, οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα ηλεκτρικά στα δύο πρώτα σκέλη. Στη συνέχεια τα ξεπέρασαν, πετυχαίνοντας το δεύτερο χρόνο στο τελευταίο σκέλος. Τον αγώνα ολοκλήρωσε και ο ΑΜΕΑ, Στράτος Σταματάκης με τον Γιάννη Πετράκη στο δεξί μπάκετ του Peugeot 106.

Μεγάλοι άτυχοι ήταν οι Γιώργος Περουλάκης-Λευτέρης Σαρρής (Mitsubishi Lancer Evo VIII), Ανδρέας Περάκης-Κωνσταντίνος Κουρουγκιαούρης (Peugeot 206 XS) και Γιάννης Νικολιδάκης-Μάνος Πετούσης (Peugeot 106 S16) που εγκατέλειψαν νωρίς την προσπάθειά τους.

Επόμενος γύρος του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτου Κρήτης είναι το Ράλλυ Κρήτης στις 21 και 22 Οκτωβρίου.

Αποτελέσματα

Από Apostolis