Η μεγάλη στιγμή για τους Κρητικούς έφτασε. Το Ράλλυ Κρήτης, ένας αγώνας με 39 χρόνια ιστορίας είναι προ των πυλών και στη λίστα συμμετοχών φιγουράρουν όλα τα σύγχρονα «πιστόλια» του νησιού. 27, λοιπόν, πληρώματα θα διαγωνιστούν στις 2 ειδικές διαδρομές, τις Ποταμιές και το Καστέλι, οι οποίες θα επαναληφθούν 3 φορές.

Με το Νο 1 στις πόρτες του Seat Ibiza Kit Car Evo II, οι Γιώργος Αναπολιοτάκης-Θανάσης Τσιούκας αγωνίζονται με στόχο την κατάκτηση έξτρα βαθμών για το Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος, θεσμό που ακολουθούν φέτος και στον οποίο έχουν επικρατήσει στους δύο αγώνες που έχουν συμμετάσχει. Έχοντας κερδίσει 4 φορές το Ράλλυ Κρήτης, ο οδηγός θέλει να επιστρέψει στις νίκες στον αγώνα, έπειτα από το περσινό διάλειμμα. Με στόχο να επαναλάβουν την περσινή τους επιτυχία, οι Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης (Mitsubishi Lancer Evo IX) θα οδηγήσουν χωρίς βαθμολογικό άγχος, αφού ως γνωστόν το πλήρωμα ακολούθησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ φέτος. Γερή υποψηφιότητα για τη νίκη θέτουν οι θριαμβευτές του τελευταίου αγώνα που διεξήχθη στο νησί, Γιάννης Κακεπάκης-Σπύρος Μπαρδάκης (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Όλοι θυμόμαστε τη μάχη μεταξύ των δύο αυτών πληρωμάτων στον περσινό αγώνα και ευελπιστούμε να δούμε κάτι ανάλογο και φέτος. Με δύο δεύτερες θέσεις φέτος, οι Δημήτρης Καζάνας-Θοδωρής Μακράκης (Mitsubishi Lancer Evo IX) θα κυνηγήσουν τη διάκριση με το τετρακίνητο όπλο τους. Κανείς δεν πρέπει να ξεγράψει και τους Γιώργο Περουλάκη-Λευτέρη Σαρρή με το Mitsubishi Lancer Evo VIII που έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές την ταχύτητά τους. Να δυσκολέψουν το έργο των τετρακίνητων συνδυασμών του αγώνα θα επιδιώξουν οι Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης με το Peugeot 306 S16. Οι πρωτοπόροι του θεσμού θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για όσο το δυνατόν καλύτερη συγκομιδή βαθμών στο Ράλλυ Κρήτης, ώστε να παραμείνουν σε θέση ισχύος.

Για τη νίκη στη δικίνητη κατηγορία θα αγωνιστούν πέραν του πληρώματος του 306 S16, οι Λευτέρης και Στέφανος Γομπάκης (Honda Civic Type R) και οι Γιάννης Νικολιδάκης-Μάνος Πετούσης (Peugeot 106 S16) που βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στη βαθμολογία της F2. Αξίζει να προσέξουμε την έκπληξη του Ράλλυ Σπριντ Ποταμιές, Μιχάλη Ζερβάκη-Γιάννη Λιοδάκη (Peugeot 205 GTi), καθώς και τους περσινούς Κυπελλούχους στην F2, Δημήτρη Φραντζεσκάκη-Φραγκίσκο Κλαριδόπουλο (Ford Fiesta ST). Στο κόλπο της νίκης αναμένεται να εμπλακούν οι έμπειροι Ανδρέας Περάκης-Κωνσταντίνος Κουρουγκιαούρης (Peugeot 206), ενώ βαθμούς για το Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος θα διεκδικήσουν οι Μπάμπης Πατσουράκης-Βασίλης Μπάτζανος (Citroen C2 R2).

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το ραντεβού ο ΑΜΕΑ, Στράτος Σταματάκης που με τον Γιώργο Πουλάκη στο δεξί μπάκετ του Peugeot 106 S16, συμμετέχουν ανελλιπώς σε όλους τους αγώνες του νησιού.

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Ελευθερίας, θα διεξαχθεί η Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, ενώ οι πυροβολισμοί θα ξεκινήσουν το πρωί της Κυριακής στις 11.13. Εμείς, χάρη στο κάλεσμα των Κρητικών, δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από τη μάχη της Κρήτης!

Συμμετοχές

Ωράριο

Αφίσα

Χάρτης

 

Από Apostolis