Το Ράλλυ Σπριντ Άπτερα-Μαλάξα, ο πέμπτος και τελευταίος γύρος του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στην περιοχή των Χανίων με 17 συμμετοχές. Τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε τρία σκέλη, στη διαδρομή μήκους 9 χλμ που εκκινεί από το χωριό Άπτερα. Η ώρα εκκίνησης του αγώνα είναι στις 11.00.

Με νέο συνοδηγό δίπλα του, τον Αλέξανδρο Χαλκιαδάκη, ο Γιάννης Κακεπάκης (Mitsubishi Lancer Evo IX) φαντάζει ως το φαβορί για την επικράτηση, ύστερα μάλιστα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στους δύο αγώνες που έχει αγωνιστεί φέτος με τον 25χρονο οδηγό να θέλει να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό του Βόλου και να κλείσει την ψαλίδα από την κορυφή. Πάντοτε ταχύτατοι, οι πρωτοπόροι του θεσμού, Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης είναι αποφασισμένοι για ένα καλό αποτέλεσμα στα Χανιά και αναμένεται να οδηγήσουν στο όριο το Peugeot 306 S16, θέλοντας να διατηρήσουν το βαθμολογικό πλεονέκτημα ενόψει του τελικού. Θεαματικά θα οδηγήσουν το Mitsubishi Lancer Evo VIII οι Γιώργος Περουλάκης-Λευτέρης Σαρρής που φέτος ήταν συνεπείς σε όλους τους αγώνες του θεσμού. Το παρών στον αγώνα θα δώσουν και δύο «παλιές καραβάνες», ο Γιάννης Παπαδοκωνσταντάκης και ο Μανώλης Αλεξάκης. Ο πρώτος, με τον Σταύρο Κλαριδόπουλο στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Carisma GT έχει ένα αξιοζήλευτο παλμαρέ με πολλές νίκες στο νησί. Πολυετή εμπειρία και πολλές διακρίσεις έχει και ο Μανώλης Αλεξάκης (Mitsubishi Lancer Evo VI) που θα έχει τον Γιώργο Αλεξάκη δίπλα του.

Στη μάχη της F2, πέραν των Κτιστάκηδων, οι δεύτεροι την κατάταξη, Λευτέρης και Στέφανος Γομπάκης (Honda Civic Type R) αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν, ενώ σταθερή αξία αποτελούν οι «αειθαλείς» Ανδρέας Περάκης-Κωνσταντίνος Κουρουγκιαούρης με το Peugeot 206. Οι Δημήτρης Φραντζεσκάκης-Φραγκίσκος Κλαριδόπουλος (Ford Fiesta ST) θέλουν να αφήσουν πίσω τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στο Ράλλυ Κρήτης και να αναρριχηθούν στη βαθμολογία, σε μια όχι και τόσο καλή χρονιά για τους ίδιους. Ψηλά στοχεύουν οι Γιάννης και Δημήτρης Δαμιανάκης με Peugeot 106. Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον αγώνα ο ΑμΕΑ, Στράτος Σταματάκης (Peugeot 106) που θα έχει την καθοδήγηση του Γιώργου Πουλάκη.

Μακάρι οι θεατές να απολαύσουν ωραίες κόντρες στα Χανιά και να δούμε αρκετούς Κρητικούς να ανηφορίζουν για το μεγάλο τελικό του Βόλου!

Συμμετοχές

Χάρτης

 

Από Apostolis