GRally

Ειδήσεις από αγώνες ράλλυ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Περιφερειακοί Αγώνες Ασφάλτου Κεντρικής Ελλάδας

Άσφαλτος 2016 – Περιφ. Κ. Ελλάδος – 4. Ράλλυ Σπριντ Αγίου Μερκουρίου – review: Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και… Πλάγος!

rev_plagos

Στην ιστορική ειδική του Αγίου Μερκουρίου έλαβε χώρα το 4ο Athens Rally Sprint που αποτέλεσε τον τέταρτο γύρο του Περιφερειακού κυπέλλου Ασφάλτου Κεντρικής Ελλάδος. Ο καιρός έκανε για μια ακόμη φορά τα δικά του παιχνίδια, ανακατεύοντας την τράπουλα, με τη βροχή να κάνει την εμφάνισή της στην Πάρνηθα στο δεύτερο πέρασμα και την πλειονότητα των πληρωμάτων να είναι απροετοίμαστη, μπαίνοντας στη δεύτερη δοκιμασία με σλικ ελαστικά.

rev_dofis

Ταχύτεροι όλων ήταν οι Γιάννης Πλάγος-Άλκης Ρέντης, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Το πλήρωμα του Honda Civic Type R όρμησε από την αρχή, αποκτώντας προβάδισμα 4 δευτερολέπτων από τους διώκτες του. Στο δεύτερο πέρασμα οδήγησαν αλάνθαστα και δικαιώθηκαν, καταφέρνοντας να πετύχουν την πρώτη τους επιτυχία σε επίπεδο γενικής και πλέον μπήκαν για τα καλά στη μάχη διεκδίκησης του τίτλου. Δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των νικητών οι δεύτεροι Ανδρέας Ντόφης-Μάριος Τσαούσογλου με το Mitsubishi Lancer όγδοης γενιάς, που στάθηκαν άτυχοι καθώς είχαν τετ-α-κε στο δεύτερο σκέλος κι ενώ πίεζαν για την κορυφή. Με τη δεύτερη θέση στον Άγιο Μερκούριο πέρασαν στην κορυφή του Κυπέλλου και αποτελούν το φαβορί για την κατάκτηση του. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Σάκης Τροβάς-Γιάννης Κόλλιας με τη BMW M3, που οδήγησαν μυαλωμένα, ξεσηκώνοντας τον κόσμο με τα ταχύτατα περάσματά τους, με τον οδηγό να πετυχαίνει το καλύτερό αποτέλεσμα στην καριέρα του. Έδειξαν να μαθαίνουν το Opel Corsa S1600 οι Γιώργος Κοπανάκης-Χρήστος Φαρμάκης, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση γενικής και στη δεύτερη της F2, πίσω από τους Πλάγο-Ρέντη. Το χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν οι πέμπτοι γενικής, Γιάννης Νομικός-Μιχάλης Πατρικούσης με το εντυπωσιακό Skoda Fabia S2000. Στην έκτη θέση ολοκλήρωσαν οι τρίτοι της δικίνητης κατηγορίας, «Αμερικάνος»-Δημήτρης Σαϊνης (Peugeot 106 S16), ανεβάζοντας ρυθμό στο δεύτερο πέρασμα. Την πρώτη 8άδα συμπλήρωσαν οι Χρήστος Χατζηκωνσταντίνου-Αλέξανδρος Ματαλιωτάκης (Renault Clio Ragnotti) και Δημήτρης Πλακουτσής-Στέλιος Παναγιωτακόπουλος (Peugeot 206) εκμεταλλευόμενοι και τις καλύτερες συνθήκες οδοστρώματος που συνάντησαν έναντι κυρίως των γρήγορων πληρωμάτων της C6.

rev_trovas

Τα πάνω-κάτω ήρθαν στη C6, με τον καιρό να είναι ο κύριος πρωταγωνιστής. Γρηγορότεροι όλων στην κατηγορία ήταν οι Ηλίας Κορνελάκης-Στράτος Ορφανός (Peugeot 106 S16), κάνοντας αντεπίθεση στο δεύτερο βρεγμένο σκέλος. Οι Γιάννης Τσέρτος-Δημήτρης Μπρίλλης (Citroen Saxo VTS) τερμάτισαν πίσω τους με την τριάδα να συμπληρώνουν οι Μαρίνος Μπενούκας–Χρήστος Μουρκάκης (Peugeot 106 S16). Οι επικεφαλής μετά το πρώτο σκέλος, Σωτήρης Μαλακτάρης-Μαριάννα Χριστογιάννουλα (Citroen Saxo VTS), έπεσαν θύμα των δυσμενών καιρικών συνθηκών, τερματίζοντας τέταρτοι στη C6, μην μπορώντας να ολοκληρώσουν αυτό που είχαν χτίσει μέχρι τα μισά του αγώνα, ενώ αρκετά πιο πίσω ολοκλήρωσαν οι διεκδικητές του κυπέλλου της κατηγορίας Μίλτος Πλατώνης- Γιάννης Λιλλής (Toyota Yaris), Νίκος Ζακχαίος- Χρήστος Μιχελής (Citroen Saxo) και Γιάννης Σύλλας- Παναγιώτης Κουκλιαμπής (Citroen Saxo).

rev_tsalamatas

Εντυπωσιακοί ήταν για άλλη μια φορά στον Άγιο Μερκούριο οι Γιάννης Τσαλαματάς-Γιώργος Πρίντεζης, όντας οι πιο γρήγοροι στην κατηγορία των Ιστορικών. Στο πρώτο πέρασμα, μάλιστα, πέτυχαν την τέταρτη καλύτερη επίδοση! Οι Λευτέρης Μανδρούκας-Νίκος Τσάδαρης (Porsche 911) βρέθηκαν πίσω τους, με τους Γιάννη Λυκάκη-Μαρία Καμπούροβα ( Toyota Starlet) να συνεχίζουν τις πολύ καλές εμφανίσεις τους, τερματίζοντας τρίτοι.

Έξοδο είχαν στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα οι πρωτοπόροι μέχρι πρότινος του θεσμού, Βασίλης και Θανάσης Καραθανάσης (Opel Astra GSi) εγκαταλείποντας την προσπάθειά τους και ενώ βρίσκονταν στην πέμπτη θέση γενικής. Εκτός αγώνα τέθηκαν οι Δημήτρης Λούκας-Θανάσης Τσιούκας με το Citroen AX, ύστερα από έξοδο στο πρώτο σκέλος, αλλά και οι Παναγιώτης Παραδείσης-Κωνσταντίνος Ποιμενίδης (Ford Escort RS 2000 MKII) από μηχανικό πρόβλημα.

rev_kopanakis

Επόμενος και τελευταίος γύρος του θεσμού, πριν τον μεγάλο τελικό στη Λαμία, το Ράλλυ Παλάδιο στις 5 Νοεμβρίου.

Τελικά αποτελέσματα:

http://sportstiming.gr/live/results/auto/rally/RL16AGMERK/GEN.pdf

Photos: Kostas Anagnostopoulos