Έντονες μονομαχίες, σασπένς, ανατροπές και ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το σκηνικό του Ράλλυ Λαμίας, τελικού του Πανελληνίου Κυπέλλου Ασφάλτου και τελευταίου αγώνα της χρονιάς! Δυστυχώς ο καιρός ήταν αντίπαλος πληρωμάτων και θεατών, που δεν ήταν πολλοί, με τη βροχή να πέφτει κατά τη  μεγαλύτερη διάρκεια του σκέλους της Κυριακής.

kabilis22 Οι Τάκης Καμπύλης-Μάριος Τσαούσογλου με Skoda Fabia S2000 ήταν οι νικητές του αγώνα εκμεταλλευόμενοι και τη σημαντική διαφορά που δημιούργησαν έναντι των αντιπάλων τους την πρώτη ημέρα. Το πλήρωμα που δεν είχε δικαίωμα να βαθμολογηθεί για το θεσμό του Κυπέλλου Ασφάλτου, έχασε σημαντικό έδαφος στην Καλοσκοπή, πρώτη ειδική της Κυριακής, όταν γλίστρησε στο βρεγμένο οδόστρωμα. Δεν έχασε την ψυχραιμία του στη συνέχεια και με ανταγωνιστικό χρόνο στην Παύλιανη «κλείδωσε» τη νίκη την οποία εξασφάλισε με τον καλύτερο χρόνο στην υπερειδική του Αγίου Λουκά!

niikon1

Κάνοντας τη σωστή επιλογή ελαστικών στη βρεγμένη άσφαλτο οι Nikon”- Γρηγόρης Ανδριανόπουλος (Mitsubishi Lancer Evo IX) κατάφεραν να υπερκαλύψουν τη διαφορά που τους χώριζε από τους Γιάννη Πλάγο- Άλκη Ρέντη (Honda Civic Type R) και ολοκλήρωσαν στη δεύτερη θέση του αγώνα, κατακτώντας το Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου για το 2016! Το έμπειρο πλήρωμα του λευκού Evo που εξασφάλισε παράλληλα και το Περιφερειακό Κύπελλο Πελοποννήσου, πήρε ρίσκο το οποίο τους δικαίωσε και με το αποτέλεσμα αυτό θα τερμάτιζε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του θεσμού ακόμα κι αν δεν πριμοδοτούνταν με τους 12,5 βαθμούς του Ράλλυ Σπριντ Κορίνθου που ποτέ δεν έγινε!

plagos222

Μπορεί να έχασαν τη μάχη του Κυπέλλου Ασφάλτου οι Πλάγος- Ρέντης, κατάφεραν όμως με την τρίτη θέση του βάθρου να στεφθούν Πανελλήνιοι Κυπελλούχοι κατηγορίας F2, Κυπελλούχοι Κεντρικής Ελλάδας, Κυπελλούχοι Κεντρικής Ελλάδας κατηγορίας F2 και Πανελλήνιοι Επαθλούχοι κατηγορίας C3! Καθόλου άσχημα για ένα πλήρωμα που κατέπληξε με τις επιδόσεις του σε όσους αγώνες συμμετείχε φέτος και κοίταξε στα μάτια σαφώς ισχυρότερους ανταγωνιστές!

zakchaios22

Τίτλο κατέκτησαν και οι τέταρτοι της γενικής κατάταξης! Οι Νίκος Ζακχαίος- Χρήστος Μιχελής (Citroen Saxo VTS) οδήγησαν ταχύτατα και στο βρεγμένο, μετά την φοβερή τους απόδοση στη νυχτερινή ειδική του Σαββάτου και «σήκωσαν» το Πανελλήνιο Έπαθλο κατηγορίας C6!

vatsos3

Μια από τις αποκαλύψεις του Ράλλυ Λαμίας ήταν οι Νίκος Βάτσος-Μαρία Κυρλαγκίτση (Renault Clio R3 Access) που τερμάτισαν πέμπτοι. Έκαναν τον καλύτερο φετινό τους αγώνα και ολοκλήρωσαν πρώτοι μεταξύ των «βόρειων» πληρωμάτων που συμμετείχαν στον τελικό! Οι διεκδικητές του Περιφερειακού Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος τερμάτισαν στις δύο επόμενες θέσεις.

pavlidis1

Έκτοι και κυπελλούχοι οι Νίκος Παυλίδης- Νίκος Πετρόπουλος (Citroen DS3 R3T) που κατάφεραν να κρατήσουν πίσω τους τους Δημήτρη Μπατσάρα-Ιωάννα Γεωργάκα (Mitsubishi Lancer Evo VIII). O ανταγωνισμός μεταξύ τους ήταν έντονος με τα δύο πληρώματα να ανταλλάσουν συνεχώς θέσεις και την τελική διαφορά να διαμορφώνεται στα δύο δευτερόλεπτα!

margaronis11

Το Πανελλήνιο Έπαθλο κατηγορίας C5 πανηγύρισαν οι Ανδρέας Μαργαρώνης- Μιχάλης Αφαλωνιάτης (Citroen Saxo VTS) τερματίζοντας στην όγδοη θέση της γενικής. Τον τίτλο κρατούσαν σφιχτά στα χέρια τους μέχρι την τελευταία ειδική οι Χρήστος Αυγερόπουλος- Στράτος Γιαβάσης (Peugeot 106) όμως η αντλία βενζίνης του αυτοκινήτου τους δεν τους έκανε τη χάρη στερώντας τους τη διάκριση. Παρηγοριά για αυτούς και την πολύ καλή τους χρονιά φέτος, το Περιφερειακό Κύπελλο Πελοποννήσου κατηγορίας F2 το οποίο κατέκτησαν. Στη δεύτερη θέση της C5 βρέθηκαν στη Λαμία οι Σίμος και Χρήστος Θεοφανίδης (Citroen Saxo VTS), ενώ οι μεγάλοι άτυχοι της κατηγορίας ήταν οι «Φίλων»- Γιώργος Γονάκης (Peugeot 206) που εγκατέλειψαν από έξοδο, αν και τους αρκούσε απλά ο τερματισμός για να επιβραβεύσουν με τίτλο την καλύτερη τους χρονιά στα ράλλυ!

spanos2

Στους διακριθέντες της Λαμίας συγκαταλέγονται οι πολύ καλοί στο βρεγμένο Γιώργος Ξενοκώστας- Λάζαρος Σκουλαριώτης (Mitsubishi Lancer Evo III) και οι «αεροπόροι» της C6 Γιώργος Ντέκας- Φώτης Χειλάκης (Citroen Saxo VTS), Ηλίας Κορνελάκης- Στράτος Ορφανός (Peugeot 106), Σταμάτης Μιχαήλ- Γιώργος Παπαπεΐδης (Peugeot 106) και οι Αλέξανδρος Κάππας- Νίκος Κόντος (Peugeot 106).

Οι δεύτεροι της πρώτης ημέρας Διαμαντής Τζάμπαζης-Γιώργος Πολυζώης (Skoda Fabia R5) δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πολύ καλή τους επίδοση εγκαταλείποντας από μηχανικό πρόβλημα.

andritsakis1

Και του χρόνου λοιπόν με λιγότερους και ποιοτικότερους αγώνες! Με τελικό αντίστοιχο της Λαμίας με διπλό συντελεστή σε Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου, αλλά και σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και Κύπελλο Ράλλυ Χώματος! Γιατί όχι;

Τελικά αποτελέσματα:

http://www.moto-live.info/admin/HTML3/FOCC.pdf

final

Από Harris