nikon2n2

Έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού στο Κύπελλο Ασφάλτου 2016.  Ενός θεσμού που για πρώτη φορά στην Ελλάδα χωρίστηκε σε 4 γεωγραφικές περιφέρειες, με την προκήρυξη να προβλέπει πως οι καλύτεροι της κάθε περιφέρειας θα διεκδικήσουν τον Πανελλήνιο τίτλο, αλλά και αυτόν της περιοχής τους, σε έναν αγώνα τελικό στη Λαμία, που θα βαθμολογηθεί διπλά και θα δώσει και επιπλέον βαθμούς σε όσους τερματίσουν σε αυτόν!

Παραβλέπουμε ότι ο σχεδιασμός του κυπέλλου ήταν πρόχειρος και άνισος για τους συμμετέχοντες των διαφόρων περιοχών, παραβλέπουμε το ότι η Επιτροπή Αγώνων έλαβε «περίεργες» αποφάσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς που διαμορφώνουν τις βαθμολογίες και πάμε σε έναν τελικό-γιορτή στις 26-27 Νοεμβρίου στη Λαμία ελπίζοντας να κερδίσουν οι καλύτεροι!

dofis33a

Η προκήρυξη προβλέπει ρητά ότι «Ο κάθε αγωνιζόμενος μπορεί να συλλέξει βαθμούς από τρεις (κατ’ ελάχιστο) μέχρι τέσσερις (κατά μέγιστο) αγώνες.» που σημαίνει ότι μόνο όσοι βαθμολογήθηκαν σε 3 τουλάχιστον αγώνες έχουν δικαίωμα να βαθμολογηθούν και στον τελικό και να διεκδικήσουν «το Πανελλήνιο Έπαθλο Κατηγοριών, το Κύπελλο F2 και το Κύπελλο Γενικής.»

plagos22a

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου 2016 έχουν τη δυνατότητα να το διεκδικήσουν αρκετοί οδηγοί από όλες τις περιφερειακές ζώνες! Οι 4 πρώτοι μάλιστα της προσωρινής βαθμολογίας, έχουν πρακτικά σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες, αφού όποιος από αυτούς καταφέρει να φύγει από τη Λαμία με τους 50 βαθμούς της νίκης κατακτά αυτόματα τον τίτλο! Ο επικεφαλής του περιφερειακού κυπέλλου Πελοποννήσου «Νίκον» έχει ελαφρύ προβάδισμα στη βαθμολογία, έναντι των κύριων διεκδικητών του αντίστοιχου της Κεντρικής Ελλάδας, Ανδρέα Ντόφη και Γιάννη Πλάγου, ενώ λίγο πιο πίσω βρίσκεται ο καλύτερος μέχρι τώρα του κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, Νίκος Παυλίδης. Αρκετές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου έχουν και ο καλύτερος «Κρητικός» Γιώργος Περουλάκης και ο δεύτερος «βόρειος» Δημήτρης Μπατσάρας. Όλοι τους θα έχουν στο μυαλό τους και την κατάκτηση του περιφερειακού τους κυπέλλου και τη μάχη με τους αντιπάλους της δικής τους ζώνης, αφού μια εγκατάλειψη είναι ικανή να τους στερήσει τα πάντα!

pavlidist1

Αντίστοιχη «κόντρα» υπάρχει και στη μάχη του κυπέλλου της F2. Ο πρωτοπόρος του περιφερειακού κυπέλλου Βορείου Ελλάδος Νίκος Παυλίδης προηγείται ελαφρά και στη βαθμολογία του Πανελλήνιου Κυπέλλου, με τους διεκδικητές του κεντρικής Ελλάδας Βασίλη Καραθανάση και Γιάννη Πλάγο να τον καταδιώκουν και τον «Κρητικό» Δημήτρη Φραντζεσκάκη να θέλει τους 50 βαθμούς για να πάρει αυτός τον τίτλο! Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Πελοποννήσου στην κατηγορία Χρήστος Αυγερόπουλος χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να φύγει αυτός νικητής από τη Λαμία, ενώ ελπίδες για τον τίτλο έχουν και οι Σίμος Θεοφανίδης, «Φίλων», Δημήτρης Κτιστάκης και Γιάννης Νικολιδάκης. Μακάρι να καταφέρουν όλοι τους να συμμετάσχουν στο Ράλλυ Λαμίας και να διεκδικήσουν το Κύπελλο!

karathanasis1

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα Πανελλήνια Έπαθλα των επιμέρους κατηγοριών, αφού δεν υπάρχουν αντίστοιχοι τίτλοι για τα περιφερειακά κύπελλα. Στη μεγάλη κατηγορία των δικίνητων την C3 οι κύριοι διεκδικητές είναι οι Βασίλης Καραθανάσης, Γιάννης Πλάγος και Νίκος Παυλίδης που αναμετρώνται και για την F2. Στη C5 ο «Φίλων» είναι το μεγάλο φαβορί αφού απέχει αρκετά στη βαθμολογία από τους Γιώργο Ιωαννίδη, Ανδρέα Μαργαρώνη, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, Γιώργο Αθανασόπουλο, Χρήστο Αυγερόπουλο και Σίμο Θεοφανίδη. Στη μάχη της C6 οι Μίλτος Πλατώνης και Νίκος Ζακχαίος «ξεκινάνε μπροστά», με τους Ηλία Κορνελάκη και Γιάννη Σύλλα να θέλουν μόνο τη νίκη για να έχουν ελπίδες.

kolaz1

Ειδικότερα για τις επιμέρους κατηγορίες, ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος θα παίξει το αν για τη συμπλήρωση της κατηγορίας θα μετρήσουν μόνο οι οδηγοί που έχουν το δικαίωμα να βαθμολογηθούν, ή όλοι οι οδηγοί που θα συμμετέχουν στον αγώνα.

kolaz2

Πλήγμα για τον τελικό αποτελεί η ανακοίνωση του ΑΟΚ λίγες ημέρες πριν τη λήξη των συμμετοχών σύμφωνα με την οποία οι αθλητές – μέλη του αποφάσισαν ομόφωνα να μην συμμετάσχουν στον τελικό αγώνα του SUPER CUP OMAE στις 26 και 27 Νοεμβρίου στη Λαμία. Ο λόγος της αποχής είναι η βαθμολογική αλλοίωση στο Κύπελλο Ραλλυ Κρήτης που θα προκαλέσει η συμμετοχή στο Ραλλυ Λαμίας από αγωνιζόμενους ενταγμένους στο κύπελλο της περιοχής. Οι αθλητές του ομίλου θεωρούν τη συγκεκριμένη διαδικασία απονομής βαθμών στο κύπελλο της Κρήτης και γενικότερα σε όλα τα περιφερειακά κύπελλα άδικη και ατελής.

Μακάρι, παρόλες τις δυσκολίες, να δούμε όλους τους διεκδικητές των τίτλων στη Λαμία, για να απολαύσουν πληρώματα και θεατές έναν όμορφο και ανταγωνιστικό τελικό!

Οι έως τώρα βαθμολογίες:

Ελληνικοί Αγώνες Ράλλυ – Βαθμολογίες 2016

Από Harris