Με το γνωστό Peugeot 106 S16 της κατηγορίας C6, αγωνίστηκαν στο 39ο Ράλλυ Αχαιός οι Γιώργος Σύλλας-Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Ο αγώνας που αποτέλεσε τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος διεξήχθη στις όμορφες ειδικές της Αχαΐας, έχοντας ως επίκεντρο τα Καλάβρυτα, με την Πανηγυρική εκκίνηση να λαμβάνει χώρα στην Κεντρική Πλατεία της Πάτρας.

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με τη διεξαγωγή δύο ειδικών διαδρομών. Εκεί, οι Σύλλας-Αναστασοπούλου κινήθηκαν σε γρήγορους ρυθμούς, καταφέρνοντας να χτίσουν σημαντική διαφορά από τους αντιπάλους τους, όντας στην κορυφή της C6: «Οι ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους μας άρεσαν και ακολουθήσαμε τη στρατηγική μας, πιέζοντας από την αρχή του αγώνα. Το βράδυ του Σαββάτου μας βρήκε στην πρωτοπορία της κατηγορίας μας. Ωστόσο, γνωρίζαμε πως ο αγώνας είχε ακόμη δύο ειδικές διαδρομές μετά την ακύρωση της «Αγίας Λαύρας», οπότε έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας.», ήταν τα λόγια του 34χρονου οδηγού.

Στη συνέχεια, η εξέλιξη του αγώνα, επέτρεψε στο πλήρωμα να δοκιμάσει διαφορετικές ρυθμίσεις στο αγωνιστικό, οι οποίες απέδωσαν καρπούς, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Σύλλας, έχοντας την πολύτιμη καθοδήγηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου να ολοκληρώσουν στην πρώτη θέση της C6: «Μας δόθηκε η δυνατότητα από νωρίς, να κάνουμε κάποιες δοκιμαστικές αλλαγές στις ρυθμίσεις του αυτοκίνητου ώστε να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.», δήλωσε ο Γιώργος Σύλλας που συμμετείχε για τρίτη χρονιά στο Ράλλυ Αχαιός, ενώ αναφορικά με τη φετινή οργάνωση, δήλωσε: «Παρά τα λάθη και τις παραλείψεις του αγώνα, εμείς το ευχαριστηθήκαμε, καθώς στη διοργανώτρια λέσχη υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά που αγαπάνε το motorsport και είναι πρόθυμα να βοηθήσουν με κάθε τρόπο.»

Το δίδυμο των Γιώργου Σύλλα-Πηνελόπης Αναστασοπούλου θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς και όσους βοήθησαν προκειμένου να έρθει αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Το πλήρωμα στήριξε η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων του Κωνσταντίνου Καλδή, KK Car Rental που συμπαραστάθηκε αμέριστα στο πλήρωμα. Από εκεί και πέρα, ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στους ανθρώπους που επιμελούνται το αυτοκίνητο, Λάμπρο Παπούλια (Papoulias Electric Power), Παναγιώτη Αλογογιάννη, Νίκο Χρυσάφη, Σπύρο Βοργιά, Αντώνη Βαρσάμη και Μάνο Κλωθάκη, αλλά και στην Ελένη Μαλακτάρη που επιμελήθηκε το «ντύσιμο» του Peugeot 106 S16.

Από Apostolis