koubo11

Με μόλις 12 συμμετοχές διεξάγεται το σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου το Ράλλυ Θερμαϊκού. Ο αριθμός των συμμετεχόντων αποτελεί αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων ετών για τους ελληνικούς αγώνες και σαφώς προβληματίζει τους υπεύθυνους του ΑΟΘ αλλά και της Ομοσπονδίας.

Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις ο όμιλος αποφάσισε να διεξαχθεί ο αγώνας, που αποτελεί τον πρώτο γύρο του Περιφερειακού Κυπέλλου Ράλλυ Βορείου Ελλάδος, κανονικά, έστω και με 12 αυτοκίνητα. Το όρος του Χολομώντα θα φιλοξενήσει αγωνιζόμενους και θεατές με 2 εκδοχές της φημισμένης ομώνυμης ειδικής να περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Η πρώτη (Χολομώντας), μήκους 22,78 χιλιομέτρων εκκινεί λίγο έξω από το Παλαιόκαστρο και τερματίζει στην Αρναία, ενώ η δεύτερη (Παλαιόχωρα- Αρναία) μήκους 27,80 χιλιομέτρων έχει τον ίδιο τερματισμό, αλλά εκκινεί από την Παλαιόχωρα. Στην Αρναία θα βρίσκεται το service park του αγώνα, ενώ στο όμορφο χωριό της Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση και ο τερματισμός του Ράλλυ Θερμαϊκού.

pavlidis

Παρά τον μικρό αριθμό των πληρωμάτων που λαμβάνουν μέρος, υπάρχουν ανάμεσα τους αρκετοί αξιόλογοι συνδυασμοί που θα παλέψουν για τη νίκη. Ο Νικόλας Παυλίδης επιστρέφει πίσω από το τιμόνι του Citroen DS3 R3T και με συνοδηγό το Νίκο Πετρόπουλο θα στοχεύσουν στην κορυφή. Ικανοί να τα καταφέρουν είναι και οι τοπικοί Διονύσης Μαυροδής- Βασίλης Σούστας με Subaru Impreza με τον οδηγό να επιστρέφει στους αγώνες μετά από αποχή ενός έτους. Οι κυπελλούχοι Βορείου Ελλάδος 2015 Δημήτρης Κουμποτής- Σάββας Μαυροματίδης (Peugeot 106 S16) είναι πάντα υπολογίσιμοι αντίπαλοι, ενώ και η αποκάλυψη της περσινής χρονιάς, οι Αλέξανδρος Δήμος- Θάνος Ντίτορας (Citroen Saxo VTS) θα εμφανιστούν φέτος πιο έμπειροι και πιο δυνατοί! Μέσα στη μάχη των 1600αρηδων θέλουν να είναι οι Σίμος και Χρήστος Θεοφανίδης (Citroen Saxo VTS) με τον ανταγωνισμό να είναι ιδιαίτερα ισχυρός!

dionisis

Πρώτη φορά θα οδηγήσουν στο Χολομώντα οι Παύλος Μπαξεβανάκης- Γιώργος Μπέμπης με Honda Civic Type R με τον οδηγό να θέλει να επαναλάβει τις επιδόσεις που σημείωσε στον τελευταίο αγώνα του 2015. Περισσότερη τύχη χρειάζονται οι Κώστας Αργυρίου- Δημήτρης Κυπαρισσάς (Peugeot 106) αφού δεν την είχαν το 2015 και περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα οι Νίκος Σωτηριάδης- Δημήτρης Καραγκούνης για να προσαρμοστούν καλύτερα στις απαιτήσεις του Subaru Impreza Sti N11.

dimos1

Τη λίστα συμμετεχόντων συμπληρώνουν οι «δίλιτροι» Χρήστος Κίτσος- Βαγγέλης Παμπούκης (Opel Astra F), Γιώργος Μπακιρτζόπουλος- Στέλιος Θωμόπουλος (Peugeot 206) και οι 1600αρηδες Σταύρος Κούκας- Δημήτρης Τούπας (Peugeot 205), Σάββας Οροηλίδης- Βίκτωρας Ρούσσο (Citroen Saxo) που ελπίζουν να επιστρέψουν στην Αρναία με καλό αποτέλεσμα.

bakirtzop

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στο Λύκειο της Αρναίας την Κυριακή στις 10:00 με το πρώτο αγωνιστικό να εκκινεί τον Χολομώντα στις 10:43. Μετά τις επισκευές των αυτοκινήτων που θα αρχίσουν στο service park στην Αρναία στις 12:33 οι αγωνιζόμενοι θα μπουν στην ειδική Παλαιόχωρα- Αρναία στις 13:36 και θα τερματίσουν και πάλι στην Αρναία στις 14:16.

simetoxes1 diadromi1 xartis45outhermaikou2

Από Harris