Πέρασαν 16 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία διοργάνωση του Ηπειρωτικού Ράλλυ, ενός αγώνα που αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι του ασφάλτινου τότε πρωταθλήματος ράλλυ. Η λέσχη των Ιωαννίνων, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, φέτος τόλμησε, αναβιώνοντας τον ιστορικό αυτό αγώνα και δικαιώθηκε. Τα 44 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή είναι περίτρανη απόδειξη πως ο αγώνας αγκαλιάστηκε από Γιαννιώτες και όχι μόνο αγωνιζόμενους.

batsa1

Οι μονομαχίες για την κορυφή αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς αρκετοί οδηγοί που δεν ακολουθούν το Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτου Βορείου Ελλάδας επέλεξαν το συγκεκριμένο αγώνα για τους εξτρά βαθμούς τους. Νικητές στο Ράλλυ Αχαιός, οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος (Mitsubishi Lancer Evo X) ταξιδεύουν ως τα Γιάννενα με στόχο τους 25 βαθμούς για το περιφερειακό κύπελλο Πελοποννήσου που ακολουθούν φέτος. Τον ίδιο στόχο, με τη διαφορά ότι τους πόντους θα τους προσμετρήσουν στο περιφερειακό κύπελλο Κεντρικής Ελλάδας (!!!) συμμετέχουν στον αγώνα οι Τάκης Καμπύλης-Μάριος Τσαούσογλου με το Skoda Fabia S2000. Οι παραπάνω, δεν θα κόψουν βαθμούς από τους υπόλοιπους διεκδικητές της κορυφής, ανάμεσα στους οποίους αναμένεται να βρίσκονται οι τοπικοί Ποσειδώνας Γορίτσας-Χρήστος Τσίνος στην πρώτη τους φετινή εμφάνιση με το Mitsubishi Lancer Evo X, ενώ ευχάριστη έκπληξη στη λίστα των συμμετοχών αποτελεί το πλήρωμα των Κωνσταντίνου Σαμαρά-Στέλιου Χαλδαίου (Mitsubishi Lancer Evo IX). Ο 40χρονος οδηγός μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε χωμάτινες εμφανίσεις, ωστόσο επιστρέφει σε ασφάλτινο τερέν μετά από 9 χρόνια! Έχοντας τερματίσει στη δεύτερη θέση στους δύο τελευταίους αγώνες του Κυπέλλου Ασφάλτου Βορείου Ελλάδας, οι Δημήτρης Μπατσάρας-Ιωάννα Γεωργάκα (Mitsubishi Lancer Evo VIII) στοχεύουν στη διατήρησή τους σε τροχιά τίτλου, μετά το Ηπειρωτικό Ράλλυ, θέλοντας παράλληλα να εκμεταλλευτούν την απουσία του πρωτοπόρου Παυλίδη. Να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση σκοπεύουν και οι Βόρειοι Νίκος Σωτηριάδης-Αποστόλης Σπύρου (Subaru Impreza STi N11) στην πρώτη τους απόπειρα στα Γιάννενα.

tsiour1

Αντίστοιχα μπερδεμένη είναι η κατάσταση και στην F2, με τους κύριους διεκδικητές της νίκης να διεκδικούν πόντους για 3 διαφορετικά περιφερειακά κύπελλα! Οι τοπικοί «πύραυλοι» της δικίνητης κατηγορίας, Βαγγέλης Τσιούρης-Αριστοτέλης Παππάς (Peugeot 106 S16) και Βαγγέλης Μπλάτζος-Τέλης Κωστανάσιος (Peugeot 106 S16) που τα τελευταία χρόνια «βγάζουν μάτια» στις διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή τους, θα μονομαχήσουν για την επικράτηση, ενώ αποτελούν το σημείο αναφοράς για όλους τους υπόλοιπους. Οι πρωταγωνιστές του «βόρειου» κυπέλλου Σίμος και Χρήστος Θεοφανίδης (Citroen Saxo VTS) θέλουν να δώσουν συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις τους και να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν από τα Γιάννενα, με τους Αλέξανδρο Δήμο-Θάνο Ντίτορα να επιδιώκουν να τερματίσουν μπροστά τους ώστε να μειώσουν τη διαφορά που τους χωρίζει στο θεσμό. Τους παραπάνω δεν θα απειλήσουν «βαθμολογικά» οι «Πελοποννήσιοι» Χρήστος Αυγερόπουλος-Στράτος Γιαβάσης (Peugeot 106 S16) και Παντελής Τζικόπουλος- Παναγιώτης Πανταζόπουλος (Ford Escort MKII) που χρειάζονται έναν καλό τερματισμό στην κατηγορία που θα τους δώσει βαθμούς για το περιφερειακό τους κύπελλο. Αντίστοιχα, μια καλή θέση που θα προσμετρήσει στο θεσμό της Κεντρικής Ελλάδος διεκδικούν οι Χρήστος Χατζηκωνσταντίνου-Αλέξανδρος Ματαλιωτάκης (Renault Clio Ragnotti) που συμμετέχουν ανελλιπώς σε ασφάλτινους αγώνες τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός είναι ο μοναδικός της λίστας συμμετοχών που έτρεξε στην τελευταία διοργάνωση του Ηπειρωτικού Ράλλυ το 2000. Comeback με υποσχέσεις πραγματοποιούν οι Θοδωρής Παπαβασιλείου-Ιωάννα Τσουτσοπούλου που έρχονται από τα Τρίκαλα για να διεκδικήσουν το βάθρο στη δικίνητη κατηγορία.

dimos1

Λόγο στην F2 θα έχουν και οι ταχύτατοι οδηγοί της C6 με φαβορί στην κατηγορία τους Κωνσταντίνο Τασούλα-Γιώργο Μπαζιαλέκο (Peugeot 106 S16), οι οποίοι θα βρουν στο δρόμο τους τους Φίλιππο και Θανάσης Τζαφλίδη με ίδιο αυτοκίνητο που στο περσινό Σπριντ Δωδώνης εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους κι ενώ βρίσκονταν στη δεύτερη θέση της κατηγορίας. Από εκεί και πέρα, αρκετοί αγωνιζόμενοι από τα Γιάννενα δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα, ο οποίος αναμένεται να είναι χορταστικός για τους θεατές που θα βρεθούν στις δύο ειδικές διαδρομές.

Το Σάββατο από τις 14.00 έως τις 18.00, θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος του αγώνα στο πρατήριο ΕΛΙΝ στη Δόμπολη, ενώ φαντασμαγορική όπως πάντα αναμένεται να είναι η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα που είναι προγραμματισμένη για τις 21.00 στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων. Το καθαρά αγωνιστικό μέρος ξεκινάει το πρωί της Κυριακής στις 08.46 με την πρώτη ειδική διαδρομή. Ύστερα από 6 δοκιμασίες, τα πληρώματα θα τερματίσουν στις 14.50 στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων. Ο δρόμος κλείνει μια ώρα πριν για τους θεατές.

Αφίσα

2016_KARBE_4_Ipeirotiko_Afisa

Συμμετοχές

13680262_647203632098641_7138227924036409378_o

Ωράριο

13524314_642001655952172_1235782914904906149_n

Από Apostolis