img_2874

Ανοικτοί έμειναν οι λογαριασμοί όσον αφορά τη διεκδίκηση του Περιφερειακού Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος με την ολοκλήρωση του Ράλλυ Σπριντ Βελβεντού, τελευταίου αγώνα του θεσμού πριν τον μεγάλο τελικό στη Λαμία. Νικητές του αγώνα αναδείχτηκαν οι Άκης Καλούδης- Σάκης Τοπούζης (Mitsubishi Lancer Evo VIII) σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του πληρώματος εκτός του Ράλλυ ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια. Ο Κυπελλούχος Βορείου Ελλάδος το 2008 και το 2009 οδηγός από την Αλεξανδρούπολη με καταπληκτική επίδοση στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική, ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, που διαμορφώθηκε λόγω και ενός τετακέ στην πρώτη, και πήρε τη νίκη!

img_2890

Πίσω από τους “guest stars” του αγώνα τερμάτισαν οι διεκδικητές του τίτλου Δημήτρης ΜπατσάραςΙωάννα Γεωργάκα (Mitsubishi Lancer Evo VIII) και Νίκος ΠαυλίδηςΝίκος Πετρόπουλος (Citroen DS3 R3). Το μικτό πλήρωμα του ΣΜΑ Βελβεντού διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

img_2903

Με τη δεύτερη θέση που κατέλαβε, μείωσε τη διαφορά από τους επικεφαλής του θεσμού Παυλίδη- Πετρόπουλο οι οποίοι ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Το έμπειρο πλήρωμα δεν κυνήγησε τα EVO και με το αποτέλεσμα αυτό διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Όλα πλέον θα κριθούν στον τελικό της Λαμίας τον Νοέμβρη, σε έναν αγώνα που θα συναντηθούν πληρώματα από όλα τα περιφερειακά κύπελλα και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον!

img_3355

Το εισιτήριο για τον τελικό της Λαμίας εξασφάλισαν οι Νίκος Βάτσος- Μαρία Κυρλαγκίτση (Renault Clio R3) που βελτιώνουν συνεχώς τις επιδόσεις τους. Τερμάτισαν στην τέταρτη θέση της γενικής και στη δεύτερη της F2, κερδίζοντας στον νήμα τους σταθερούς Νίκο Σωτηριάδη- Αποστόλη Σπύρου (Subaru Impreza Sti).

img_2949

Ταχύτεροι στα 1600 κυβικά εκατοστά ήταν για ακόμα έναν αγώνα οι Σίμος και Χρήστος Θεοφανίδης (Citroen Saxo), το μοναδικό πλήρωμα που κατάφερε να τερματίσει σε όλους τους αγώνες του θεσμού και που θα αναγκαστεί να «πετάξει» το χειρότερο του αποτέλεσμα. Πίσω τους, οι δεύτεροι 1600αρηδες Αλέξανδρος Δήμος- Θάνος Ντίτορας με ίδιο αυτοκίνητο που δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τους χρόνους τους, αντιμετωπίζοντας διάφορα μικροπροβλήματα. Το νεαρό πλήρωμα κατάφερε να τερματίσει στους βαθμούς σε 3 αγώνες του Κυπέλλου και θα έχει την ευκαιρία στη Λαμία να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω.

img_2965

Την πρώτη 10αδα συμπλήρωσαν οι Γιώργος Μπακιρτζόπουλος- Στέλιος Θωμόπουλος (Peugeot 206 RC), Δημήτρης Κακαράντζας- Χρήστος Αναστασίου (BMW M3) και Τάσος Χατζηχρήστου- Δημήτρης Κεχαγιάς (Peugeot 306). Τη C6 με τις πολλές συμμετοχές κέρδισαν οι τοπικοί Γιώργος Σιόμος- Γρηγόρης Εμμανουήλ (Toyota Yaris) εμπρός από ένα ακόμα πλήρωμα του ΣΜΑΒ τους Αλέξη και Βασίλη Μάστορα (Peugeot 106) που ήταν ταχύτεροι στις ειδικές, δέχτηκαν όμως ποινή ενός λεπτού επειδή δεν παρευρέθηκαν στην πανηγυρική εκκίνηση! Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα παρότι σημείωσαν ανταγωνιστικούς χρόνους στο πρώτο σκέλος οι Σταμάτης Μιχαήλ- Γρηγόρης Κορίνθιος (Peugeot 106) και Αχιλλέας Λάκης- Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Seat Ibiza).

img_3315

Στα θετικά του Ράλλυ Σπριντ Βελβεντού σημειώνεται η άριστη φιλοξενία των ανθρώπων του ΣΜΑΒ στα πληρώματα, ενώ στα αρνητικά η έλλειψη ζωντανών αποτελεσμάτων και ενημέρωσης από τη λέσχη. Ραντεβού τον Νοέμβρη στη Λαμία με την παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων πληρωμάτων από τη Βόρεια Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Hunter Action Photography

Τελικά Αποτελέσματα:

final

Από Harris