Η επιτυχημένη διεξαγωγή του Ράλλυ Αλμυρού πέρυσι τέτοιο καιρό και η άψογη φιλοξενία των ανθρώπων της λέσχης στα πληρώματα, δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους συμμετέχοντες που και φέτος θα τιμήσουν τον αγώνα με την παρουσία τους. 33 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή στον δεύτερο γύρο του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτου Βορείου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στα 17 και 18 Ιουνίου με κέντρο την ομώνυμη κωμόπολη της Θεσσαλίας, τα οποία μάλιστα προέρχονται από όλες τις αγωνιστικές περιφέρειες της Ελλάδας, με αρκετές συμμετοχές από τη Νότια Ελλάδα και κάποιες από την Κρήτη!

Το Σάββατο το απόγευμα στις 19:30 θα τελεστεί η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, ενώ το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει την Κυριακή το πρωί και περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές. Αυτές είναι οι Άγιοι Θεόδωροι που θα πραγματοποιηθούν τρεις φορές με το πρώτο αυτοκίνητο να εκκινεί στις 09:58 στο πρώτο loop, 11:44 στο δεύτερο και 13:30 στο τελευταίο και οι Νηές με εκκίνηση στις 10:21, 12:07, 13:53 για τα τρία σκέλη του αγώνα, αντίστοιχα.

Με το νούμερο 1 στις πόρτες του Honda Civic Type R θα αγωνιστούν οι πρωταγωνιστές του περσινού αγώνα Γιάννης Πλάγος- Άλκης Ρέντης που έχασαν το 2016 τη νίκη στις λεπτομέρειες. Οι περσινοί Κυπελλούχοι Ασφάλτινων Ράλλυ κατηγορίας F2 κάνουν την πρώτη τους φετινή εμφάνιση και αποτελούν το φαβορί για τη νίκη. Απέναντι τους θα βρεθούν οι Γιαννιώτες Ποσειδών Γορίτσας- Αποστόλης Σπύρου που έχουν στόχο τη διεκδίκηση του Περιφερειακού Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος με το Mitsubishi Lancer Evo X που οδηγούν. Μια θέση στο βάθρο θα διεκδικήσουν και οι Γιώργος Γεροδήμος- Σωτήρης Γρηγορίου με Opel Astra OPC στη δεύτερη φετινή τους εμφάνιση.

Με στόχο την επικράτηση μεταξύ των «βορείων» στην F2 κατεβαίνουν στον Αλμυρό οι Νίκος Βάτσος- Χρήστος Θεοφανίδης με το λευκό Renault Clio R3. Αντίπαλοι τους θα είναι οι 1600αρηδες team-mates τους Σίμος Θεοφανίδης- Λευτέρης Μαύρος (Citroen Saxo VTS), αλλά και οι δίλιτροι Αχιλλέας Λάκης- Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Seat Ibiza) που δεν αφήνουν αγώνα για αγώνα στη βόρεια Ελλάδα, οι φιλόδοξοι Παύλος Μπαξεβανάκης- Γιώργος Μπέμπης (Honda Civic Type R) και οι συνεπείς στα ράλλυ του κυπέλλου Γιώργος Μπακιρτζόπουλος- Στέλιος Θωμόπουλος (Peugeot 206 RC) και Θανάσης και Αλεξάνδρα Τσιτσιγιάννη (Citroen Saxo).

Την πρώτη τους εμφάνιση με το νέο τους Honda Civic R3 θα κάνουν οι Αλέξης Μουρίκης- Άρης Τσίβος και επέλεξαν το Ράλλυ Αλμυρού για την πρεμιέρα τους ευελπιστώντας σε μια καλή εμφάνιση, ενώ αντίστοιχο στόχο έχουν οι Πέτρος και Παναγιώτης Νταής που επιστρέφουν μετά από καιρό με το VW Golf τους.

Βαθμούς για το περιφερειακό Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος θα διεκδικήσουν στον Αλμυρό, εκτός από τους περσινούς νικητές της F2 Πλάγο- Ρέντη και οι Ανδρέας Μαργαρώνης- Μιχάλης Αφαλωνιάτης (Citroen Saxo VTS), Κώστας και Χρήστος Ανδριτσάκης (Seat Ibiza Gti), Δημήτρης Διαμαντής- Ανδρέας Μασιαλας (Toyota Corolla AE86), όπως και τρία πληρώματα που θα διεκδικήσουν τη νίκη στη C6, οι Μαρίνος Μπενούκας- Χρήστος Μουρκάκης (Peugeot 106), Κώστας Πολυχρονόπουλος- Μαριάννα Χριστογιαννούλα (Citroen Saxo) και Ηλίας και Νίκος Μανούσκος (Toyota Yaris). Μαζί τους θα παλέψουν οι «βόρειοι» διεκδικητές των βαθμών Σταμάτης Μιχαήλ- Διανέλλος Μπαλώτης (Peugeot 106), Ηλίας Κορνελάκης- Στράτος Ορφανός (Peugeot 106), Κώστας Λεσιώτης- Γρηγόρης Κορίνθιος (Peugeot 106).

Με στόχο τους βαθμούς για το περιφερειακό κύπελλο Κρήτης (!!!) θα αγωνιστούν στο Ράλλυ Αλμυρού οι Ανδρέας Περάκης- Κώστας Κουρουγκιαούρης (Peugeot 206) που έχουν όλες τις προϋποθέσεις να διακριθούν και σε επίπεδο γενικής και ο επίσης Κρητικός Γιώργος Δήμου με συνοδηγό τον Αντώνη Αποστολάκη (VW Polo). Με τις γωνίες που τους έχουμε συνηθίσει θέλουμε να απολαύσουμε τους Κώστα Μυλωνά- Γιάννη Καλοπήτα με το «ιστορικό» Toyota Corolla KE30 κι ας μην κερδίσουν την κατηγορία τους!

Ευχόμαστε καλό αγώνα σε όλα τα πληρώματα και στους θεατές που θα βρεθούν στις ειδικές την Κυριακή για να τον παρακολουθήσουν!

Συμμετοχές:

Αφίσα:

Από Harris