badounas_

Με ένα φτωχό, από άποψη συμμετοχών αγώνα, συνεχίστηκε στην περιοχή της Αμαλιάδας το Κύπελλο Χωμάτινων Ράλλυ. Οι 15 εκκινούντες στον αγώνα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να αποζημιώσουν τους λιγοστούς θεατές που βρέθηκαν στην ειδική διαδρομή της Χάβαρης για να τους απολαύσουν.

Οι Γιάννης Μπαντούνας-Κωνσταντίνος Σούκουλης με Mitsubishi Lancer Evo VI δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην τρίτη φετινή τους επιτυχία, κάνοντας σημαντικό βήμα τίτλου, καθώς ξέφυγαν στη βαθμολογία. Ο περσινός κυπελλούχος χώματος ήταν ταχύτερος και στα τρία σκέλη του αγώνα, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στους διώκτες τους. Οι Στέλιος Λαϊνόπουλος-Αναστάσιος Παπαδόπουλος αντιμετώπισαν από τις αρχές του πρώτου σκέλους πρόβλημα με το ημιαξόνιο του Subaru Impreza GT, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη μάχη της κορυφής. Εν συνεχεία, βελτίωσαν τους χρόνους τους, χωρίς όμως να πετύχουν κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση.

laino

Με τον Ηλία Παναγιωτούνη για πρώτη φορά στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Lancer Evo IX, ο Πάνος Κωνσταντάκος οδήγησε για άλλη μια φορά θεαματικά, τερματίζοντας τρίτος, εμπρός από τους πρώτους δικίνητους, Θοδωρή και Παναγιώτη Πανούτσο με Toyota Yaris. Το Πυργιώτικο δίδυμο έκλεψε τις εντυπώσεις με τα περάσματά του και χτίζοντας σημαντική διαφορά στα δύο πρώτα σκέλη, πέτυχε την πρώτη του νίκη στο θεσμό που το έφερε στην κορυφή της F2. Επιτέλους τερματισμός για τον Αντώνη Αγγελόπουλο που είχε για πρώτη φορά δίπλα του τον Δημήτρη Τσαπέκη. Ο οδηγός του Toyota Yaris δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρωτοπόρων, καθώς ξεκίνησε επιφυλακτικά. Επιτέθηκε όμως στο τρίτο σκέλος, ολοκληρώνοντας στην πέμπτη θέση γενικής και στη δεύτερη στα δικίνητα.

kontakos2

Την τρίτη θέση στα δικίνητα κατέλαβαν οι τοπικοί Χρήστος Χατζόπουλος-Παναγιώτης Τριαντόπουλος με τη μοναδική Toyota Corolla AE86 του αγώνα.  Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ανδρέας Κομιώτης-Νίκος Πετρόπουλος (Subaru Impreza N12), Ηλίας Καραγκούνης-Φώτης Κωνσταντόπουλος (Toyota Starlet), Μάριος Καρακίτσος-Διονύσης Χριστόπουλος (Fiat 131 Abarth) και Νίκος Ντάβαρης-Βίκυ Ψαράκη (Renault Clio RS).

panoutsos

Ευχάριστη νότα στον αγώνα έδωσε η διεξαγωγή της πανηγυρικής εκκίνησης στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας το βράδυ του Σαββάτου, η οποία συγκέντρωσε αρκετό κόσμο. Είναι λυπηρό, όμως, εν έτει 2016 να μην υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για τα αποτελέσματα ενός αγώνα και να γίνεται η μετάδοσή τους μέσω τηλεφώνου και μέσω γνωστών και φίλων. Η λέσχη διοργάνωσε έναν αγώνα, ο οποίος, κακά τα ψέματα, δεν αγκαλιάστηκε από τους οδηγούς και ο οποίος δεν είχε την απαιτούμενη προβολή. Ευελπιστούμε τη νέα χρονιά το πρόγραμμα των αγώνων να είναι αρκετά πιο έξυπνο, ώστε εικόνες όπως αυτή στην Αμαλιάδα να μην αντικρίσουμε στο μέλλον.

aggelo

Επόμενος γύρος του Κυπέλλου Χώματος είναι το Ράλλυ Σπριντ Σπάρτης που θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου.

Τελικά Αποτελέσματα

14614286_10210626749643324_434467315_o

Από Apostolis