Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια το Ράλλυ Σπριντ Αμαλιάδας να μην κατάφερνε να συγκεντρώσει πάνω από 20 συμμετοχές, ωστόσο φέτος ο αγώνας προσέλκυσε 24 πληρώματα και μπορεί να στέψει Κυπελλούχο! Πεδίο δράσης θα είναι η ειδική διαδρομή Χάβαρι μήκους 10.30 χλμ, η οποία θα επαναληφθεί 3 φορές, σε έναν αγώνα που θα έχει Πανηγυρική εκκίνηση το βράδυ του Σαββάτου, η οποία πέρυσι, τουλάχιστον, μάζεψε κόσμο. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στις 14.30 την Κυριακή στην Πλατεία Δήμου Χαβαρίου Αμαλιάδας.

Με μια τέταρτη θέση στην Ηλεία, οι Θέμης Χαλκιάς-Κώστας Κόντος (Mitsubishi Lancer Evo X) στέφονται αυτομάτως Κυπελλούχοι Χώματος, έχοντας πετύχει το απόλυτο στο θεσμό, με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες φέτος. Από την άλλη, οι έτεροι διεκδικητές του τίτλου, Γιάννης Μποζιονέλος-Βαγγέλης Παναρίτης (Mitsubishi Lancer Evo VI) που προέρχονται από το πολύ καλό αποτέλεσμα στο πρωταθληματικό Φθινοπωρινό Ράλλυ, θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί, ευελπιστώντας σε νίκη και σε συνδυασμό αποτελεσμάτων. Όντας οι μοναδικοί τετρακίνητοι που συμμετείχαν και το 2016, οι Στέλιος Λαϊνόπουλος-Τάσος Παπαδόπουλος θα πρωταγωνιστήσουν, εάν βέβαια το Subaru Impreza GT τους το επιτρέψει.

Συνεπείς στο ραντεβού τους με τα χωμάτινα ράλλυ είναι οι Χρήστος Παλαιολόγος-Δημήτρης Σελλής (Mitsubishi Lancer Evo VIII) που θα κυνηγήσουν άλλο ένα βάθρο. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η επιστροφή των Κυπελλούχων Χώματος του 2014, Γιάννη και Βαγγέλη Ακράτου με Peugeot 208 R2 που εάν εξοικειωθούν γρήγορα με το νέο τους «γραφείο», θα τους δούμε ψηλά στην κατάταξη. Πέραν των Ακράτων, τη νίκη στην F2 θα διεκδικήσουν και οι Παναγιώτης Πανούτσος-Φώτης Αλεξανδρόπουλος (Toyota Yaris) που εμφανίζονται «δυνατοί», τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Πρωτοπόροι στη δικίνητη κατηγορία, οι Γιώργος Ρήγας-Γιάννης Γεωργιάδης (Ford Escort RS 2000 MKII) ευελπιστούν να διατηρηθούν σε αυτή και να διπλασιάσουν τις φετινές τους επιτυχίες.

Από εκεί και πέρα, οι Αντώνης Αγγελόπουλος-Χρήστος Δίπλας (Toyota Yaris) είναι πάντοτε υπολογίσιμοι αντίπαλοι στο χώμα, με τον οδηγό να θέλει να αφήσει πίσω του τις ατυχίες που είχε στην Καλαμάτα. Με στόχο τη διάκριση στη μικρή κατηγορία θα αγωνιστούν οι Νίκος Ντάβαρης-Βίκυ Ψαράκη (Renault Clio RS), Νίκος Παπαχριστόπουλος-Γιώργος Τσόλκας (Peugeot 106 S16) και Νίκος Μοσχόπουλος-Γιώργος Μανέτας (Toyota Yaris). Να σημειωθεί πως το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει στην F2, με πέντε πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα να διεκδικούν τον τίτλο της κατηγορίας, οπότε όπως καταλαβαίνετε, θα έχουμε ωραίες κόντρες στο βουνό. Ξεχωριστή νότα δίνουν στο Ράλλυ Σπριντ Αμαλιάδας τα 4 εντυπωσιακά 4×4 που για άλλη μια φορά δίνουν το παρών σε αγώνα του Κυπέλλου Χώματος!

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10.00 την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και ο δρόμος για τους θεατές θα κλείσει στις 08.30. Φύγαμε για Αμαλιάδα!

Συμμετοχές

Ωράριο

Χάρτης

Αφίσα

Από Apostolis