papanikolaou_kinetta_1Με τη διεξαγωγή του Εαρινού Ράλλυ Σπριντ σε νέα χάραξη της ειδικής διαδρομής της Κινέττας ανοίγει η αυλαία του Κυπέλλου Χώματος. Ο Ίαν Παπανικολάου δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρώτο χωμάτινο ραντεβού της χρονιάς, όντας λάτρης της συγκεκριμένης επιφάνειας. Ο νεαρός οδηγός, με …άλλον αέρα, ύστερα από την επικράτηση στην κατηγορία του στο Σπριντ του ΑΣΜΑ τον περασμένο Νοέμβριο, στοχεύει σε μια αντίστοιχη εμφάνιση στα Γεράνεια Όρη με το Toyota Yaris της κατηγορίας C6.

Η ειδική που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε αρκετούς αγώνες τα τελευταία χρόνια, στο σπριντ που διοργανώνει η Start Line έχει διαφορετική χάραξη σε σχέση με το παρελθόν, κάτι που την καθιστά ενδιαφέρουσα: «Η διαδρομή είναι γνωστή από τις αναγνωρίσεις σε παλαιότερα Ράλλυ Ακρόπολις, όπως και από το πρόσφατο Σπριντ του ΑΣΜΑ, όπου είχε ανάποδη φορά. Βέβαια, διαφέρει από την ακροπολική, καθώς ξεκινάει αρκετά πιο πάνω και τερματίζει ανάποδα στο κομμάτι του περσινού shakedown», δήλωσε ο οδηγός και συμπλήρωσε: «Από τις πρόσφατες αναγνωρίσεις, διαπιστώσαμε πως είναι αρκετά γρήγορη και τεχνική διαδρομή. Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει το τελευταίο στενό κομμάτι, το οποίο θα μου αρέσει ακόμη περισσότερο σε περίπτωση βροχής.»

Συνοδηγός του Παπανικολάου θα είναι ο Γιώργος Κυπριανού, που επιστρέφει στο δεξί μπάκετ ύστερα από αρκετά χρόνια απουσίας. Ο Κυπριανού συμμετείχε στους αγώνες και ως οδηγός τα τελευταία χρόνια, πίσω από το τιμόνι ενός Kia Sportage: «Ο βασικός μου συνοδηγός, Δημήτρης Αντωναίος, υπηρετεί ακόμη τη στρατιωτική του θητεία, οπότε κατέληξα στη λύση του καλού μου φίλου, Γιώργου Κυπριανού, ο οποίος έχει εμπειρία από τα ράλλυ, τόσο ως οδηγός, όσο και ως συνοδηγός. Ευελπιστώ να δέσουμε γρήγορα ως πλήρωμα και να το διασκεδάσουμε», τόνισε ο Παπανικολάου.

papanikolaou_kinetta_2

Το πλήρωμα θα έχει στα χέρια του το γνωστό Toyota Yaris που απέκτησε πριν από ένα χρόνο ο οδηγός και με το οποίο επικράτησε στην κατηγορία του στον τελευταίο χωμάτινο αγώνα της περσινής χρονιάς. Με τους νέους κανονισμούς που θέσπισε η Ομοσπονδία, το αυτοκίνητο πλέον ανήκει στην κατηγορία C6, η οποία στο Εαρινό Σπριντ έχει συγκεντρώσει 6 πληρώματα. Αναφορικά με το στόχο, ο 26χρονος αθλητής που ανήκει στην ΑΟΛΑΠύργου, εμφανίστηκε ορεξάτος: «Στόχος την Κυριακή είναι ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα με αυτό που πετύχαμε στο Σπριντ του ΑΣΜΑ, νίκη δηλαδή στην κατηγορία μας. Η επιτυχία στον τελευταίο αγώνα πέρσι, σίγουρα με ανέβασε πολύ ψυχολογικά και ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμασταν. Επίσης, το αυτοκίνητο μας απέδειξε πως πλέον δουλεύει όπως πρέπει. Παράλληλα, ευελπιστούμε σε ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία των δικίνητων, όπου συμμετέχουν αρκετά αυτοκίνητα που είναι πιο ισχυρά από το Yaris. Από εκεί και πέρα, προβλέπεται ωραία μάχη σε όλες τις κατηγορίες, με τον αγώνα να αναμένεται ενδιαφέρον. Αξίζει ο κόσμος να έρθει στο βουνό να χειροκροτήσε τις προσπάθειες όλων των πληρωμάτων.»

Το Εαρινό Ράλλυ Σπριντ περιλαμβάνει δύο περάσματα από την ειδική διαδρομή της Κινέττας, με το πρώτο πέρασμα να είναι προγραμματισμένο για τις 11.00. Ενημερωθείτε για την πορεία του πληρώματος μέσω της επίσημης σελίδας του οδηγού στο facebook (https://www.facebook.com/goiain/), ενώ αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να βρείτε στο http://www.moto-live.info/admin/menu.php?type=HTML2.

Από Apostolis