Μετά από τη συμμετοχή του με το «υπερόπλο» Ford Fiesta WRC στο Ράλλυ Γερμανίας, ο Ιορδάνης Σερδερίδης επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να τρέξει στο 6ο Φθινοπωρινό Ράλλυ. Πίσω από το τιμόνι του Skoda Fabia R5 αυτή τη φορά, ο Καβαλιώτης οδηγός που διαμένει μόνιμα στο Λουξεμβούργο, δεν έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί και πάλι στα αγαπημένα του ελληνικά χώματα. Το Φθινοπωρινό Ράλλυ εκτυλίσσεται στην περιοχή της Φωκίδας και έχει ως επίκεντρο την παραλιακή πόλη της Ιτέας.

Μπορεί ο αγώνας να μην ήταν στα αρχικά πλάνα του οδηγού, ωστόσο η επιλογή των ειδικών διαδρομών αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο για συμμετοχή στον τέταρτο γύρο του Πανελληνίου πρωταθλήματος ράλλυ χώματος: «Φέτος σχεδιάζαμε να αγωνιστούμε σε δύο ελληνικούς αγώνες, στο Φθιώτιδος και στο Ράλλυ Ακρόπολις. Μάθαμε, όμως πως το Φθινοπωρινό Ράλλυ περιλαμβάνει δύο ακροπολικές ειδικές διαδρομές οι οποίες είναι από τις αγαπημένες μας, οπότε αποφασίσαμε να δηλώσουμε συμμετοχή.», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη, ο οποίος συνέχισε: «Μου αρέσουν πολύ τα χώματα της Ελλάδας και κάθε φορά που αγωνίζομαι μπροστά στους συμπατριώτες μου, νιώθω υπερήφανος.»

Ο Σερδερίδης στις δύο φετινές του εμφανίσεις στη χώρα μας ολοκλήρωσε πρώτος Έλληνας στο Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ τερμάτισε στην τρίτη θέση στο Ράλλυ Φθιώτιδας κερδίζοντας τις 2 από τις 4 ειδικές διαδρομές του αγώνα. Στο Φθινοπωρινό Ράλλυ που περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 69 αγωνιστικών χιλιομέτρων, ο στόχος του Σερδερίδη είναι ξεκάθαρος: «Εξαιτίας του ότι δεν έχουμε ελληνική αγωνιστική λισάνς, δεν βαθμολογούμαστε για το πρωτάθλημα και συνεπώς, θα οδηγήσουμε με σκοπό να το ευχαριστηθούμε και να προσφέρουμε θέαμα στους ένθερμους φίλους του αθλήματος. Μια θέση στο βάθρο θα είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς, γιατί όχι και στο ψηλότερο σκαλί!.», δήλωσε ο Ιορδάνης Σερδερίδης.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα στην Ιτέα, ενώ την Κυριακή τα πληρώματα θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στις 6 ειδικές διαδρομές.

Από Apostolis