GRally

Ειδήσεις από αγώνες ράλλυ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ελληνικοί Αγώνες Ράλλυ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου

Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου 2023- 3. Ράλλυ Δ.Ε.Θ.- preview- Επιστροφή στο Χολομώντα!

Με την επιστροφή του αγώνα στην καλύτερη ειδική διαδρομή της Ελλάδας, τον Χολομώντα, διεξάγεται το σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου το 55ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Ένας αγώνας με τεράστια ιστορία αλλά και προοπτική που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα.

Το 55ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου και περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές 89 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Οι διαδρομές «Λιβάδι- Πετροκέρασα» των 19 χιλιομέτρων και, φυσικά, ο Χολομώντας των 25 χιλιομέτρων διεξάγονται από 2 φορές την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, σε έναν αγώνα ο οποίος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Θα έχει προηγηθεί πανηγυρική εκκίνηση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης το Σάββατο στις 19:00 το απόγευμα, ενώ τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αγωνιστικά τους στο shakedown της Γαλάτιστας το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Το shakedown είναι μια παροχή του οργανωτή προς τους αγωνιζόμενους, ώστε να μη χρειαστεί να δοκιμάσουν μόνοι τους το αυτοκίνητο τους σε ανοικτούς στην κυκλοφορία δρόμους και ελπίζουμε η παροχή αυτή να αγκαλιαστεί από την πλειοψηφία των πληρωμάτων.Το κέντρο του αγώνα, όπως και ο χώρος επισκευών των αγωνιστικών θα βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Γαλαρινός.

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 49 και θα ήταν ακόμη περισσότερες αν δεν συνέπιπτε ο αγώνας χρονικά με το Ράλλυ Ακρόπολις το οποίο διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα. Η ποιότητα της λίστας είναι εξαιρετική, με τα 5 αγωνιστικά της μεγάλης κατηγορίας να ξεχωρίζουν.

Τη νίκη θα διεκδικήσουν οι Πρωταθλητές Ασφάλτου των τελευταίων ετών Γιώργος Αναπολιοτάκης- Θανάσης Τσιούκας (Ford Fiesta R5) που στοχεύουν σε ακόμα ένα πρωτάθλημα. Η νίκη τους στο Ράλλυ Φθιώτιδος τους έφερε κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας και η απουσία από το Ράλλυ Δ.Ε.Θ. των πρωτοπόρων, τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν σημαντικό βήμα τίτλου με ένα καλό αποτέλεσμα.

Απέναντι τους θα βρουν τον 2 φορές Πρωταθλητή Ελλάδος και 6 φορές νικητή του Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Σωκράτη Τσολακίδη που θα οδηγεί ένα Skoda Fabia RS Rally2 με συνοδηγό τον Γιώργο Πολυζώη. Ο Θεσσαλονικιός οδηγός και πρόεδρος του Α.Ο.Θ. έχει θέσει ως στόχο καριέρας να γίνει ο πολυνίκης του Ράλλυ της ιδιαίτερης πατρίδας του, και θέλει να κάνει ακόμα «2 βήματα» για να τα καταφέρει.

Οι Λευτέρης Αλυγιζάκης- Μιχάλης Χατζηδάκης (Skoda Fabia R5) ακολουθούν τον ασφάλτινο θεσμό και καραδοκούν για να επωφεληθούν από τυχόν «στραβοπάτημα» των πρώτων, ενώ και οι Σωτήρης Ιερεμιάδης- Pietro Ometto (Skoda Fabia Rally2 Evo) που συμμετέχουν φέτος στο πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα IRC της Ιταλίας θα βρεθούν στις ειδικές της Χαλκιδικής να διεκδικήσουν το βάθρο.

Δεν θα εκκινήσουν στο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. οι Πρωταθλητές Ελλάδος Χώματος των δύο τελευταίων ετών Κύπριοι Αλέξανδρος Τσουλόφτας- Στέλιος Ηλία που επικράτησαν στην ασφάλτινη πρεμιέρα στο Πήλιο, αλλά «έχασαν» το VW Polo GTi R5 τους το οποίο καταστράφηκε από έξοδο στο Ράλλυ Ακρόπολις.

Αμφίρροπες αναμένονται οι μάχες και στην κατηγορία C2 με αρκετές αξιόλογες συμμετοχές. Οι Κρητικοί Γιώργος Περουλάκης- Λευτέρης Σαρρής (Mitsubishi Lancer Evo VIII) έδειξαν την ταχύτητα τους στους πρώτους αγώνες και συμπεριλαμβάνονται στα φαβορί. Τους βαθμούς της νίκης θα διεκδικήσουν οι Γιώργος Γεροδήμος-Σωτήρης Γρηγορίου (Opel Astra OPC) που προηγούνται στην βαθμολογία της C2, αλλά και οι Γιώργος Αργυρίου- Δημήτρης Πάσχος (Mitsubishi Lancer Evo IX) που θέλουν να «κλειδώσουν» το πρωτάθλημα της κατηγορίας Ν. Ψηλά στη γενική κατάταξη θέλουν να ολοκληρώσουν τον αγώνα και να σπάσουν το αρνητικό σερί των τελευταίων ετών οι Άκης Καλούδης- Σάκης Τοπούζης (Mitsubishi Lancer Evo VIII) που μετρούν διψήφιο αριθμό συμμετοχών στο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Ελλιπής θα είναι η κατηγορία F2 στον αγώνα αφού οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος δεν δήλωσαν συμμετοχή. Στα φαβορί για την επικράτηση περιλαμβάνονται οι τοπικοί Φώτης Μπρόζος- Τάσος Βογιαντζής με την όμορφη Citroen ΖΧ και οι Γιάννης Βαλαβάνης- Μενέλαος Τσαβδαρίδης με Honda Civic Type R. Για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. ο Θάνος Μόσχος με συνοδηγό τον Γιάννη Σαμαρτζή στο Renault Clio Kit Car, ενώ μια θέση στο βάθρο θα διεκδικήσουν και οι Χρήστος Αυγερόπουλος- Στράτος Γιαβάσης με Citroen Saxo Kit Car της C4.

Την απουσία των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι Γιάννης Κωνσταντινίδης- Δημήτρης Κυπαρισσάς (Citroen DS3 R3T) στην προσπάθεια τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της F2 αλλά και του κυπέλλου της C3. Μια θέση στο podium της C3 έχουν τις δυνατότητες να κυνηγήσουν οι Νίκος Βάτσος- Μαρία Κυρλαγκίτση (Renault Clio R3) που ακολουθούν όλο το θεσμό και οι Παύλος Μπαξεβανάκης- Γιώργος Μπέμπης που θα συμμετέχουν με το ανανεωμένο Honda Civic Type R του οδηγού. Στον πρώτο τους τερματισμό με το Renault Clio στοχεύουν οι Λάζαρος Σκουλαριώτης- Αποστόλης Μακάριος που ήταν άτυχοι στο Ράλλυ Κένταυρος.

Όλοι οι διεκδικητές του κυπέλλου της κατηγορίας C5 δήλωσαν συμμετοχή στο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Προγνωστικά δε χωράνε με τους Θανάση Στεργιάδη- Παναγιώτη Γαζγάζη (Peugeot 106 S16), Απόστολο Βεργοζήση- Στέφανο Κλόκα (Peugeot 106 S16) και Σταμάτη Μιχαήλ- Γρηγόρη Κορίνθιο (Peugeot 106 S16) να είναι ικανοί για τη νίκη. Επιστροφή στους αγώνες για τους Διονύση Μαυροδή- Χάρη Καραβασιλικό που με ένα Citroen C2 θα προσπαθήσουν να είναι ανταγωνιστικοί, ενώ βαθμούς για το κύπελλο θα διεκδικήσουν οι Θανάσης και Αλεξία Τσιτσιγιάννη (Citroen Saxo VTS).

Για ακόμα έναν αγώνα του πρωταθλήματος η μικρότερη κατηγορία υπόσχεται μάχες, θέαμα και πολλές συγκινήσεις! Οι κυπελλούχοι του 2021 Γιάννης Κουτσοδήμος- Σπύρος Βλάγκας (Peugeot 106) θέλουν μόνο νίκη για να κάνουν το back to back, με τους νικητές της κατηγορίας στο τελευταίο Δ.Ε.Θ. Αλέξανδρο Αβραμίδη- Ουρανία Κυρλαγκίτση (Citroen Saxo VTS) να θέλουν να διατηρήσουν τα πρωτεία στον αγώνα της Μακεδονίας. Οι Βαγγέλης Μασιάλας- Γιάννης Μόσχος (Citroen Saxo VTS) προηγούνται στη βαθμολογία και θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή, ενώ μια θέση στο βάθρο θα διεκδικήσουν οι Νίκος Μανούσκος- Ηλίας Μανούσκος (Citroen Saxo VTS) και οι Κρητικοί Ανδρέας Μαραγκάκης- Βαγγέλης Αργυρός (Citroen Saxo VTS) που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη για τρίτη φορά. Την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα ράλλυ θα πραγματοποιήσει ο Γιώργος Καραφυλλιάς που απέδειξε στις αναβάσεις ότι μπορεί να οδηγήσει πολύ γρήγορα, με συνοδηγό στo Peugeot 106 τον Ευθύμη Λακόρτε. Χαρακτηριστικό της C6 είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγωνιζομένων είναι κάτω των 40 ετών, όταν ο μέσος όρος στην Ελλάδα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, σε μια κατηγορία φυτώριο νέων οδηγών.

Τέλος, στην κατηγορία C4, τη διάκριση και τους βαθμούς του κυπέλλου θα διεκδικήσουν οι Χρήστος Αυγερόπουλος- Στράτος Γιαβάσης (Citroen Saxo Kit Car), Ανδρέας Περάκης- Κώστας Κουρουγκιαούρης (Peugeot 206), Κώστας Αναγνωστάκης- Δημήτρης Αλεξιάδης (Suzuki Swift Sport) και οι φορμαρισμένοι Θεόφιλος Κατσιώνης- Χρήστος Θεοφανίδης (Citroen Saxo VTS).

Δείτε τις έως τώρα ανεπίσημες βαθμολογίες του πρωταθλήματος οδηγών εδώ: Βαθμολογίες

Καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα, τα λέμε στο βουνό!

Αφίσα:

 

Συμμετοχές:

Χάρτες:

Ωράριο:

Πρόγραμμα:

Σημ. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους