Το ταξίδι των Πανίκου Πολυκάρπου-Γιώργου Βότση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, το δίδυμο θα αγωνιστεί στο Ράλλυ Κορίνθου, τρίτο γύρο του θεσμού, με την ίδια συνταγή. Το Ελληνοκυπριακό πλήρωμα θα μοιραστεί ένα Peugeot 208 Rally4 της δικίνητης κατηγορίας, σε έναν αγώνα που αποτελείται από «ακροπολικές» ειδικές διαδρομές.

«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος και αγωνιζόμαστε στον τρίτο αγώνα του που διεξάγεται με επίκεντρο την Κόρινθο», ήταν τα πρώτα λόγια του Πανίκου Πολυκάρπου, ο οποίος συνέχισε: «Θα αγωνιστούμε για πρώτη φορά στις συγκεκριμένες ειδικές διαδρομές, οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές σε σχέση με αυτές που συναντήσαμε στον Πύργο τον προηγούμενο μήνα. Από ότι είδα στα βίντεο που δημοσίευσε η οργάνωση, μου αρέσουν, καθώς είναι γρήγορες και φαρδιές ως επί το πλείστον, ωστόσο πιστεύω πως θα γλιστράνε αρκετά και σε αυτό θα εστιάσουμε στις αναγνωρίσεις μας που θα κάνουμε λίγο πριν τον αγώνα.  Με τον συνοδηγό μου, Γιώργο Βότση, θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις σωστές σημειώσεις, ώστε να περιγράψουμε με ακρίβεια τις διαδρομές.»

Αναφορικά με τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν κατά τη διάρκεια του Ράλλυ Κορίνθου, ο 33χρονος οδηγός, που εκπροσώπησε την Κύπρο σε δύο αγώνες του Junior WRC το 2014, δήλωσε: «Η ζέστη που θα επικρατεί καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου δεν με πτοεί, καθώς είμαι συνηθισμένος από υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Κύπρο. Οι συνθήκες θα είναι ίδιες για όλα τα πληρώματα και είμαστε έτοιμοι να ριχτούμε στη μάχη!».

Ο στόχος για το δίδυμο των Πολυκάρπου-Βότση είναι να έχει έναν απροβλημάτιστο αγώνα, χωρίς λάθη, προκειμένου να παραμείνει ζωντανό στη μάχη του τίτλου στην F2: «Έπειτα από την έξοδο που είχαμε στο Ολυμπιακό Ράλλυ, χάσαμε λίγο έδαφος στο κυνήγι του τίτλου στη δικίνητη κατηγορία. Ο στόχος στην Κόρινθο είναι να ξεκινήσουμε προσεκτικά για να δούμε που βρισκόμαστε σε σχέση με τους αντιπάλους μας και στη συνέχεια να πράξουμε ανάλογα. Θέλουμε πάση θυσία να τερματίσουμε στον αγώνα και να έχουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στην κατηγορία, κάτι που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα και τους χορηγούς μας, χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν δυνατή η συμμετοχή μας στο θεσμό.», ήταν τα λόγια του Πανίκου Πολυκάρπου, ο οποίος πρόσθεσε: «Ο ανταγωνισμός στην F2 στον συγκεκριμένο αγώνα θα είναι ακόμη πιο ισχυρός αφού συμμετέχουν οι δυο φορές πρωταθλητές της κατηγορίας, Λευκαδίτης- Ακράτος. Είναι θετικό που επέστρεψε στην κατηγορία ένα ακόμη δυνατό πλήρωμα. Μέσω του συναγωνισμού, βελτιωνόμαστε και αυτό είναι κάτι που συνεχώς το επιδιώκουμε».

Οι Πανίκος Πολυκάρπου- Γιώργος Βότσης θα συμμετάσχουν στο Ράλλυ Κορίνθου  με Peugeot 208 Rally4 των κατηγοριών F2 (N-A-R) και C5 της ομάδας του Shockslab, η οποία  συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα με δύο αυτοκίνητα. Ομόσταβλοι των Πολυκάρπου- Βότση είναι οι Δημήτρης Παλαιοκώστας- Ανδρέας Βίγκος, οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή του Πρωταθλήματος της F2 στα μισά του θεσμού.

Ο αγώνας που θα λάβει χώρα την Κυριακή 16 Ιουνίου, έχει κέντρο την πόλη της Κορίνθου και αποτελείται από 5 ειδικές διαδρομές 71 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Ιουνίου θα διεξαχθεί το shakedown μήκους 2,14 χιλιομέτρων και το βράδυ της ίδιας ημέρας, η Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου της Κορίνθου θα υποδεχθεί τα 48 πληρώματα στην Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα.

Την προσπάθεια του πληρώματος στηρίζουν η εταιρεία Medea Trans, μια εταιρεία αφοσιωμένη στη μεταφορά ιατρικών προϊόντων, φαρμάκων και ιατρικών ειδών, που προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε πολλές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας.

Επίσης, στο πλευρό των Πολυκάρπου-Βότση βρίσκονται τα λιπαντικά αυτοκινήτου Mannol Oil. Οι εταιρείες Shockslab, Alkis Car Servicing, Rally Art Technology, Sotirchos Engineering και το βουλκανιζατέρ ελαστικών του Βασίλη Αντωνιάδη είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία και συντήρηση του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε την προσπάθεια του Πανίκου Πολυκάρπου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:  https://www.facebook.com/panik99

Δελτίο Τύπου

Από Apostolis