Απέχοντας συνειδητά από τους Ελληνικούς Αγώνες για λόγους που έχουν αναφερθεί πολλάκις, δεν μπορούμε παρά να επανέλθουμε έστω και προσωρινά ακούγοντας για τις συμμετοχές των τελευταίων αγώνων των δύο Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Ράλλυ.

Η αφορμή δόθηκε στα Γιάννενα τον Ιούλη και φαίνεται ότι δεν έτυχε, αφού υπάρχει συνέχεια στο ΔΕΘ και το Φθινοπωρινό… Η συναισθηματική φόρτιση ξεχείλησε βλέποντας στις συμμετοχές του Ηπειρωτικού τρεις γενιές πρωταθλητών, με το «έργο» να ξαναπαίζεται, ελαφρώς αλλαγμένο, στις 15 Σεπτεμβρίου στο Χολομώντα, ενώ στην  Ιτέα στις 22 του ίδιου μήνα συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με εντελώς διαφορετικούς μάλιστα πρωταγωνιστές.

Πολυπρωταθλητής στην άσφαλτο ο Λεωνίδας Κύρκος δεν δίστασε να παρατάξει το «όπλο» που του χάρισε τόσους τίτλους απέναντι στα R5 του επανεμφανιζόμενου τα τελευταία χρόνια «μικτού» Πρωταθλητή Σωκράτη Τσολακίδη και του «νέου» και γρήγορου Γιώργου Αναπολιοτάκη στις πανέμορφες ειδικές της Δωδώνης, με τους δύο τελευταίους να δίνουν ραντεβού και στο Ράλλυ ΔΕΘ.

‘90s, ‘00s και 10s μαζί σε κοινό τόπο!

Αντίστοιχα, πρωταθλητής Ελλάδας το ‘93 ο Κώστας Αποστόλου επιστρέφει σε Ακροπολικά χώματα για να διασκεδάσει στο bucket μιας Integrale, πρωταθλητής το ’99 ο Γιάννης Παπαδημητρίου που ξανανιώνει και ανεβάζει το επίπεδο στο τιμόνι μιας Fabia R5, πρωταθλητής το ’18 ο Γιάννης Μπαντούνας που διεκδικεί με το παλιό αλλά καλό Evo 6, με αυτοκόλλητα νίκης και συμπαράστασης σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που πολεμάνε τον καρκίνο.  

Απέναντι τους η νέα γενιά εκφρασμένη στο πρόσωπο του Γιώργου Κεχαγιά που μαθαίνει γοργά το χώμα και είναι πλέον έτοιμος να διεκδικήσει την είσοδο του στη λίστα των Πρωταθλητών στα πηδάλια ενός Ford Fiesta R5.

Στην εξίσωση της Θεσσαλονίκης προσθέστε τον «μουντιαλικό» Παυλίδη και τους μετρ της ασφάλτου Καρπάνους, ενώ σε αυτή της Ιτέας τον σημαιοφόρο μας στο εξωτερικό Σερδερίδη και τους Ακράτους με το «τρία R πάνω» 208, όπως και πολλούς άλλους νέους και ωραίους και βρείτε ένα λόγο να πάρετε τα βουνά.

Αυτά τα «μεγάλα» ονόματα συνθέτουν ένα όμορφο κι ανεπανάληπτο χάσμα γενεών που γεφυρώνεται μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό και «δεν χάνεται»!

Ονειρικό θα ήταν να τους δούμε όλους μαζί το ίδιο σαββατοκύριακο, προσθέτοντας στην παρέα κι άλλους, όπως ο Πάνος Χατζητσοπάνης, ο Λεωνίδας ή ο Λάμπρος Κύρκος. Και κάπως έτσι γεμίζει η πλαγιά και αναβαθμίζεται ο χώρος.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ΔΕΘ και Φθινοπωρινό προβλέπονται, εκτός από συναισθηματικά, άκρως ανταγωνιστικά και δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε!

Από Harris