Ο καιρός έκανε το χατίρι τελικά στα πληρώματα, ο «Ιανός» υποχώρησε και το shakedown του Ράλλυ Φθιώτιδος διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, χωρίς βροχή, το πρωί του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου.

Τα 14 πληρώματα που συμμετείχαν «χόρτασαν» από περάσματα και πολλές φορές κρίμα που δεν δήλωσαν συμμετοχή και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες. Το θέαμα που προσέφεραν ήταν πλούσιο, αλλά δυστυχώς λόγω covid-19 ο αγώνας διεξάγεται «κεκλεισμένων των θυρών» και οι φίλοι των αγώνων δεν μπορούν να το απολαύσουν από κοντά.

Οι Γιάννης Παπαδημητρίου- Γιώργος Πολυζώης με το ασπροκίτρινο RS200 Skoda Fabia Rally2 Evo έδειξαν από τις δοκιμές ακόμα ποιο είναι το πλήρωμα που θα πρέπει οι υπόλοιποι να κυνηγήσουν.

Ο ανταγωνισμός για τις θέσεις του βάθρου, όπως φάνηκε και από το shakedown θα είναι πιο έντονος από ποτέ, με τα υπόλοιπα 5 πληρώματα της κατηγορίας R5 να σημειώνουν παραπλήσιους χρόνους.

Οι νεαροί Βέλγοι Sebastien BedoretThomas Walbrecq (Skoda Fabia R5) ήταν το πλήρωμα που ακολούθησε σε χρόνους τα φαβορί του αγώνα, ενώ και οι Γιώργος ΚεχαγιάςΜάριος Τσαούσογλου (irace Skoda Fabia R5), Ιορδάνης Σερδερίδης- Fred Miclotte (Skoda Fabia Rally2 Evo), Γιώργος Ζυμαρίδης- Κώστας Σούκουλης (Skoda Fabia R5) και Θέμης Χαλκιάς- Λεωνίδας Μαχαίρας (Ford Fiesta R5) κινήθηκαν σχεδόν στο ίδιο δευτερόλεπτο στο καλύτερο τους πέρασμα.

Όσον αφορά την κατηγορία Ν, στο shakedown συμμετείχαν μόνο 4 αυτοκίνητα με τους Ντίνο Τζέμο- Ηλία Παναγιωτούνη (irace Mitsubishi Lancer Evo IX) να είναι οι ταχύτεροι ακολουθούμενοι από τους Γιώργο Παραδείση- Παναγιώτη Ποιμενίδη (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Οι δικίνητοι συνδυασμοί προτίμησαν να απέχουν από τη γενική δοκιμή πριν τον αγώνα. Μόλις 3 αυτοκίνητα «τόλμησαν» να ανεβούν τη διαδρομή πάνω από τη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας, αυτά των «Backo»- «Άρη Ιαβέρη» (Ford Fiesta R2), Νώντα Καρανικόλα- Γιώργο Βασιλάκη (Ford Fiesta R1) και Ηλία Καφαντάρη- Νίκο Κόντο (Toyota Corolla), ενώ τα περάσματα του εξάντλησαν οι Βαγγέλης Μπερσής- Παναγιώτης Κάλφας με το θηριώδες Toyota Hilux!

Μπορεί ο καιρός να βελτιώθηκε στη Φθιώτιδα το Σάββατο και η Κυριακή να αναμένεται ηλιόλουστη, όμως ο αγώνας δεν έμεινε ανεπηρέαστος από το πέρασμα του «Ιανού»! Η ειδική διαδρομή της Μοσχοκαριάς υπέστη σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και οι οργανωτές προσανατολίζονται στο να συμπεριλάβουν τρεις φορές την ειδική Δίβρη στο πρόγραμμα του Ράλλυ Φθιώτιδος.

Καλό αγώνα σε όλους!

Νέο ωράριο:

Από Harris