GRally

Ειδήσεις από αγώνες ράλλυ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ 2021- 54ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. 2021- Ένας αγώνας, δύο πρωταθλήματα!

Διπλές συγκινήσεις θα προσφέρει το 54ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο! Ο Α.Ο.Θ. καινοτομεί και διοργανώνει έναν διπλό αγώνα που διεξάγεται το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στην άσφαλτο και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στο χώμα και μετράει αντίστοιχα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου και στο 57ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χώματος.

Χαράς ευαγγέλια για τους φιλάθλους της Βορείου Ελλάδας που θα έχουν την ευκαιρία να “τα δουν όλα” σε ένα σαββατοκύριακο συνδυάζοντας την απόλυτη ταχύτητα της ασφάλτου με τις πλαγιολισθήσεις και τη σκόνη του χώματος!

Τα δύο πρωταθλήματα Ράλλυ της χώρας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και το 54ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. αναμένεται να κρίνει πολλά όσον αφορά την κατάληξη των τίτλων. Όλοι, ή σχεδόν όλοι οι διεκδικητές των δύο θεσμών αναμένεται να δώσουν το “παρών” έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσουν ένα επιπλέον “εμπόδιο”, αφού θα βρουν στο δρόμο τους τον δύο φορές Πρωταθλητή Ελλάδος Σωκράτη Τσολακίδη που θα αγωνιστεί “εντός έδρας” με τον Γιώργο Πολυζώη και αυτοκίνητο ένα Skoda Fabia Rally2 Evo σε άσφαλτο και χώμα, για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος από τον να γίνει ο πολυνίκης του Ράλλυ ΔΕΘ. Ο Τσολακίδης μετράει ήδη 5 νίκες στο αγαπημένο του Ράλλυ, και απέχει μόλις δύο από τον αείμνηστο Γιώργο Μοσχού που σταμάτησε στις 7!

Στην άσφαλτο οι Κρητικοί είναι αυτοί που ξεχωρίζουν και φέτος και κυνηγάνε το Πρωτάθλημα! Οι αήττητοι Γιώργος Αναπολιοτάκης- Θανάσης Τσιούκας (Ford Fiesta R5) έχουν αποδείξει ότι τους αρέσουν τα δύσκολα και δεν φοβούνται τον ανταγωνισμό, από όπου κι αν προέρχεται, ίσα ίσα τον επιδιώκουν για να βελτιώνονται οδηγικά. Οι πρωταθλητές έχουν κερδίσει το Ράλλυ της Θεσσαλονίκης τα δύο τελευταία χρόνια, το 2019 με αντίπαλο μάλιστα τον Τσολακίδη, και είναι ικανοί να το ξανακάνουν! Ένα δεύτερο πλήρωμα από την Κρήτη, οι Λευτέρης Αλυγιζάκης- Μιχάλης Χατζηδάκης (Skoda Fabia R5) ακολουθούν φέτος όλο το πρωτάθλημα κι ανεβάζουν ρυθμό αγώνα με τον αγώνα περιμένοντας την ώρα που θα κερδίσουν κι αυτοί ειδικές και αγώνες! Δεν είναι τυχαίο πως σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες Κρητικοί είναι αυτοί που προηγούνται στις βαθμολογίες και στηρίζουν το θεσμό με τη συμμετοχή τους!

Από το άλλο μεγάλο νησί του Ελληνισμού, την Κύπρο προέρχονται οι κύριοι διεκδικητές του χωμάτινου Πρωταθλήματος και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που κάνουν το ταξίδι σε όλους τους αγώνες και δίνουν φως με τη συμμετοχή τους στο θεσμό!

Οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας- Στέλιος Ηλία με σύνθημα το “Ούλλα Ένα” ή σε ελεύθερη μετάφραση “Όλα ή τίποτα” θα οδηγήσουν για ακόμα μια φορά το Volkwagen Polo R5 με στόχο την απόλυτη διάκριση, μακριά από βαθμοθηρίες και τακτικές. Αντίπαλοι τους τόσο στο κυπριακό όσο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ οι Σίμος Γαλαταριώτης- Αντώνης Ιωάννου με ένα παρόμοιο κιτρινόμαυρο Polo R5, ταχύτατοι κι αυτοί, οδηγούν περισσότερο με το μυαλό και την εμπειρία, κάτι που τους έχει χαρίσει άλλωστε 3 πρωταθλήματα Κύπρου. Αμφότερα τα πληρώματα, με εμπειρίες από αγώνες του εξωτερικού και με διακρίσεις στο Ράλλυ Ακρόπολις, ανεβάζουν κατακόρυφα το επίπεδο του θεσμού και η παρουσία τους και μόνο αποτελεί τιμή για το μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας.

Δίπλα τους, ο Πρωταθλητής Ελλάδος του 2019 Γιώργος Κεχαγιάς με τον Μάριο Τσαούσογλου στο δεξί μπάκετ, έχοντας κατακτήσει την πρώτη Ελληνική θέση στο Ακρόπολις, έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να βάλουν δύσκολα στους Κύπριους και στον Πρόεδρο του Α.Ο.Θ., κι αν κρίνουμε από τις τελευταίες τους επιδόσεις τους δίνουμε πολλές πιθανότητες να τα καταφέρουν. Ακόμα μια κορυφαία συμμετοχή στο χώμα θα είναι αυτή του Ιορδάνη Σερδερίδη με συνοδηγό τον Βέλγο Fred Miclotte και αυτοκίνητο Skoda Fabia Rally2 Evo που έρχονται από το εξωτερικό σε κάθε Ελληνικό χωμάτινο αγώνα για να συμμετέχουν. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την ιδιαίτερη πατρίδα του οδηγού που είναι, δηλώνει και αισθάνεται Μακεδόνας με καταγωγή από την Καβάλα και αναμένει τη στήριξη των δικών του ανθρώπων και στη Θεσσαλονίκη!

Μείνετε συντονισμένοι αφού αναμένονται κι άλλες εκπλήξεις μέχρι τη λήξη των συμμετοχών, σε έναν αγώνα που πραγματικά διαφέρει!