Μετά το πρόγραμμα των αγώνων Ράλλυ του 2020 που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο πριν μπούμε στο νέο έτος, ανακοινώθηκε και η προκήρυξη των πρωταθλημάτων για τη νέα χρονιά.

Όπως είναι γνωστό από τα τέλη του 2019, η Ελλάδα παραμένει μια από τις ελάχιστες χώρες στις οποίες υπάρχουν δύο πρωταθλήματα, ένα χωμάτινο και ένα ασφάλτινο. Το χωμάτινο είναι και για το 2020 το «αριθμημένο», ο νικητής του οποίου γράφεται στην ιστορία ως ο Πρωταθλητής Ελλάδος για το εκάστοτε έτος.

Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα των πρωταθληματικών αγώνων ανεβαίνουν τόσο στο χώμα, όσο και στην άσφαλτο κατά 10, με ελάχιστο μήκος χωμάτινου ράλλυ τα 80 χιλιόμετρα πλέον, και ασφάλτινου τα 70.

Το 56ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ αποτελείται από 5 αγώνες, έναν περισσότερο από ότι αυτό του 2019, με το Ράλλυ Ακρόπολις να επιστρέφει στο πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες στο οποίο θα λαμβάνουν πριμ εκκίνησης 5 βαθμούς και πριμ τερματισμού 10! Δεν θα υπάρχει συντελεστής σε κανένα από τα 5 ράλλυ και για κάθε αγωνιζόμενο θα υπολογίζονται κατά μέγιστο οι 4 από τους 5 αγώνες που θα του εξασφαλίζουν το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών. Για να καταταγεί κάποιος αγωνιζόμενος στην τελική βαθμολογία θα πρέπει να έχει εκκινήσει τουλάχιστον σε 3 αγώνες.

Αντίστοιχα, 6 είναι οι αγώνες του Πρωταθλήματος Ασφάλτου και για κάθε αγωνιζόμενο θα υπολογίζονται κατά μέγιστο τα 5 από τα 6 αποτελέσματα που θα του εξασφαλίζουν το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών.

Όσον αφορά τους αγώνες Ράλλυ και Ράλλυ Σπριντ, η προκήρυξη περιλαμβάνει Κύπελλο Χώματος με 6 αγώνες, Κύπελλο Ράλλυ Βορείου Ελλάδος με 5 αγώνες, Κύπελλο Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος με 4 αγώνες και Κύπελλο Κρήτης με 4 αγώνες.

Και επειδή οι δύο πρωταθλητές σε κάθε επιφάνεια (γενικής και F2) φαίνονται λίγοι, στην Ελλάδα θυμόμαστε την κατηγορία Ν και επιστρέφουμε πολλά χρόνια πίσω με πρωτάθλημα αυτής της κατηγορίας σε άσφαλτο και χώμα. Επιμένουμε Ελληνικά και περιμένουμε να ξαναδούμε διεθνές Ακρόπολις…

Καλή αγωνιστική χρονιά ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνουμε Ευρώπη.

Αναλυτικά η προκήρυξη: https://www.omae-epa.gr/images/documents/2020/PROKHRYXI_2020.pdf

Από Harris

Μια σκέψη στο “Προκήρυξη αγώνων αυτοκινήτου Ράλλυ 2020- Ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα!”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.