Στη δημοσιότητα δόθηκε από την Επιτροπή αγώνων της ΟΜΑΕ η Προκήρυξη των Αγώνων Αυτοκινήτου για το 2018, σαφώς πιο έγκαιρα από κάθε άλλη χρονιά.

Τα πρωταθλήματα πλέον στα Ράλλυ γίνονται δύο, με το μικτό να εγκαταλείπεται μετά από 5 χρόνια και να διασπάται σε χωμάτινο και ασφάλτινο. Το χωμάτινο είναι αυτό που διατηρεί τον τίτλο του «μεγάλου» πρωταθλήματος και αυτό που θα ανακηρύξει τον 54ο πρωταθλητή Ελλάδος και αποτελείται από πέντε αγώνες ελάχιστου μήκους 70 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Το Ασφάλτινο Πρωτάθλημα απαρτίζεται από επτά αγώνες ελάχιστου μήκους 60 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Κατά τα άλλα, προκηρύσσεται επιπλέον Κύπελλο Χωμάτινων Ράλλυ με πέντε ράλλυ σπριντ, Κύπελλο Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος με έξι αγώνες, Κύπελλο Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος με έξι αγώνες και Κύπελλο Ασφάλτου Κρήτης με τέσσερις αγώνες.

Το πρωτάθλημα των ιστορικών αυτοκινήτων χωρίζεται επίσης σε Πρωτάθλημα Χώματος Ιστορικών με πέντε αγώνες και Κύπελλο Ασφάλτου Ιστορικών με πέντε αγώνες.

Στις Αναβάσεις δεν έχουμε ιδιαίτερες αλλαγές, με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να αποτελείται από οκτώ αγώνες, το Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος από πέντε και το Κύπελλο Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδας από έξι.

Στις σημαντικότερες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, περιλαμβάνονται η θέσπιση minimum ορίου 20 συμμετοχών για να διεξαχθεί κάποιος αγώνας, η θέσπιση minimum ορίου 3 εκκινήσεων κάποιου αγωνιζομένου σε κάποιο θεσμό ώστε να καταταγεί στην τελική βαθμολογία, η αξιολόγηση των αγώνων ώστε να διατηρούν τη θέση τους τη νέα χρονιά, να αναβαθμίζονται ή να υποβαθμίζονται.

Προβλέπεται πλέον βαθμολόγηση και των δοκιμαστικών περασμάτων στις Αναβάσεις, σε περίπτωση που για λόγους ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ δεν διεξαχθεί ο αγώνας,  υπολογίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα των χρονομετρημένων δοκιμών και δίνοντας το 30% της βαθμολογίας. Αντίστοιχα, το 50% των βαθμών θα απονέμεται αν διεξαχθεί μόνο το ένα σκέλος του αγώνα της Κυριακής για λόγους και πάλι ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ.

Στα περιφερειακά Κύπελλα Αναβάσεων Βορείου και Νοτίου Ελλάδας, εκτός από το κύπελλο του πολυνίκους, προστίθεται έπαθλο κλάσεων των ομάδων που έχουν συμπληρώσει.

Τέλος, όσον αφορά το Ράλλυ Ακρόπολις, ο αγώνας θα είναι ένας (1), θα διεξαχθεί σε δύο (2) μέρες και σε όλους τους αγωνιζόμενους που θα τερματίσουν τον αγώνα, θα  δοθεί bonus δέκα (10) βαθμών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

 Αναλυτικά η προκήρυξη: https://www.omae-epa.gr/images/documents/2018/PROKHRYXI_2018_allages.pdf

Καλή αγωνιστική χρονιά!

Από Harris