Ανακοινώθηκε από την ΟΜΑΕ/ΕΠΑ η προκήρυξη των Ελληνικών Αγώνων Ράλλυ για το 2022. Η αύξηση των χιλιομέτρων των αγώνων Ράλλυ των πρωταθλημάτων (Μικτό, Χωμάτινο, Ασφάλτινο) σε 90 και αντίστοιχα των Ράλλυ-Σπριντ σε 40 είναι ίσως το σημαντικότερο νέο που προκύπτει για τα ράλλυ από τη νέα Προκήρυξη.

Όπως είναι ήδη γνωστό από το πρόγραμμα των αγώνων που ανακοινώθηκε νωρίτερα, το 58οΠανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ θα είναι μικτό, με 4 χωμάτινους και 4 ασφάλτινους αγώνες, ενώ ο κάθε αγωνιζόμενος θα έχει το δικαίωμα να κρατήσει τα 6 καλύτερα του αποτελέσματα στην τελική βαθμολογία. Προϋπόθεση για να βαθμολογηθεί κάποιος οδηγός/ συνοδηγός είναι να έχει εκκινήσει τουλάχιστον σε 5 αγώνες (!!!), κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να εκκινήσει τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χώμα.

Αν και το μικτό πρωτάθλημα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, οι πολλοί αγώνες του όμως, το καθιστούν πανάκριβο και δύσκολα θα βρει ικανό αριθμό ακολούθων στην εποχή μας, με άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα και ανταγωνιστικότητα του θεσμού. Ελάχιστοι είναι οι οδηγοί που συμμετείχαν σε 5 αγώνες τις 2 προηγούμενες σεζόν και μακάρι να βρεθούν περισσότεροι φέτος… Στο 58ο μικτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής Γενικής, Πρωταθλητής κατηγορίας Ν στην οποία φέτος θα προσμετρούν και τα αυτοκίνητα της κατηγορίας R4, Πρωταθλητής κατηγορίας F2 και για πρώτη φορά Πρωταθλητής Junior ηλικίας κάτω των 27 ετών που θα συμμετάσχει με αγωνιστικό κατηγορίας C5 ή C6.

Θα προσμετρώνται τα αυτοκίνητα των κατηγοριών R, N-R4 και Α. Δεν θα προσμετρώνται τα αυτοκίνητα κατηγορίας Ε στο πρωτάθλημα, ενώ δεν θα υπάρχουν κύπελλα υποκατηγοριών (C1, C2, C3 κλπ) στο μικτό. Οι τίτλοι του 58ου θα ισχύουν χωρίς ελάχιστο αριθμό συμμετοχών κάτι που πρακτικά σημαίνει πως όποιος καταφέρει να τρέξει, θα ανακηρυχθεί και πρωταθλητής…Τέτοιο πρωτάθλημα θέλουμε;

Τα μεμονωμένα πρωταθλήματα Χώματος και Ασφάλτου είναι σαφώς πιο προσιτά για τους αγωνιζόμενους με μόλις 4 αγώνες σε έκαστο από αυτά και κανονισμούς λίγο πολύ παρόμοιους με τα προηγούμενα χρόνια.

Από κει και πέρα, πολλά τα Κύπελλα, πολλοί οι αγώνες, αυξημένα τα παράβολα και ευχόμαστε ολόψυχα να έχουμε μια επιτυχημένη νέα σεζόν.

Ραντεβού στα βουνά!

Από Harris