Ημέρα δοκιμών σήμερα για αρκετούς από τους αγωνιζόμενους του Ράλλυ Δ.Ε.Θ., 6ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ που διεξάγεται το σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου σε ειδικές διαδρομές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.  Οι Σωκράτης Τσολακίδης- Χάρης Δήμος, Νικόλας Παυλίδης- Νίκος Πετρόπουλος αλλά και οι Διαμαντής Τζαμπάζης- Γιώργος Πολυζώης «έβαλαν στο χέρι» τα όπλα που θα οδηγήσουν στον αγώνα, δοκιμάζοντας ρυθμίσεις, ελαστικά και μπαίνοντας στο ρυθμό.

tsolakidis2

Ο πρωταθλητής Ελλάδος του 2003 επιστρέφει δυναμικά στα ράλλυ μετά από απουσία 8 ετών και το κάνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού θα οδηγήσει για την περίσταση ένα τελευταίας τεχνολογίας Skoda Fabia R5. Οι Τσολακίδης- Δήμος είχαν μια πρώτη επαφή με το αυτοκίνητο και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις του, στα λίγα αγωνιστικά χιλιόμετρα που συμπλήρωσαν. Ο Βορειοελλαδίτης οδηγός που δεν είναι fan των πολλών δοκιμών, εντυπωσιάστηκε από την «υπακοή» του Fabia R5 στις εντολές του και επικεντρώθηκε στο να εξετάσει τις αντιδράσεις του σε συνθήκες μέτριας πρόσφυσης, εξαντλώντας σε κάποια περάσματα το πλάτος του δρόμου. Στόχος του πληρώματος δεν είναι άλλος από τη νίκη, και θα «ορμήσουν» από την πρώτη κιόλας ειδική, ελπίζοντας ότι ο συναγωνισμός θα είναι έντονος.

pavlidis1

Στην ίδια ειδική διαδρομή τέσταραν οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, Νικόλας Παυλίδης- Νίκος Πετρόπουλος που συμμετέχουν στον αγώνα με στόχο τη διασκέδαση! Το Ράλλυ Δ.Ε.Θ. δεν μετράει, κακώς, στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος κι έτσι δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για το πλήρωμα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πάνε αργά και δεν θα κυνηγήσουν τη διάκριση στην F2, όμως, όπως έδειξαν και τα περάσματα τους, θα το κάνουν πιο «παιχνιδιάρικα» ευχαριστώντας εαυτούς και θεατές!

tzamp

Στην περιοχή του Μπράλλου δοκίμασαν το Skoda τους και οι Διαμαντής Τζαμπάζης- Γιώργος Πολυζώης. Το πλήρωμα που ξανασμίγει μετά από περίπου ένα χρόνο, θα οδηγήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το απόκτημα του οδηγού, σε αγαπημένες ειδικές διαδρομές και για το σκοπό αυτό έκαναν ένα άτυπο shakedown για να μπουν στο ρυθμό.

Το σαββατοκύριακο λοιπόν, όλοι στο Ράλλυ ΔΕΘ. Σε έναν αγώνα με ιστορία, με αρκετές για την εποχή και, πάνω από όλα, ποιοτικές συμμετοχές και ειδικές διαδρομές στους πρόποδες του Χολομώντα, του πιο «αγωνιστικού» βουνού, όσον αφορά τις ασφάλτινες διαδρομές, της Ελλάδας!

 

Από Harris