Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Ελληνικών Αγώνων Ράλλυ και Αναβάσεων για το 2016. Οι αγώνες που προκηρύχθηκαν παραμένουν αρκετοί για τα δεδομένα της εποχής, ενώ οι αλλαγές που εντοπίζονται σε σχέση με το προσωρινό πρόγραμμα που είδε το φως της δημοσιότητας στις αρχές Δεκεμβρίου είναι ελάχιστες και έχουν να κάνουν κυρίως με την ομαλότερη κατανομή των αγώνων κατά τη διάρκεια του έτους.prgr

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ παραμένει μικτό, με ισορροπία στον αριθμό χωμάτινων και ασφάλτινων αγώνων. Τα χωμάτινα Ράλλυ Ολυμπιακό και Ακρόπολις διαδέχεται το ασφάλτινο Κένταυρος, ακολουθεί το χωμάτινο Φθιώτιδος με τα ΔΕΘ και Αμαρύνθου να κλείνουν τη χρονιά στην άσφαλτο. Θα θέλαμε να δούμε ισορροπία στους συντελεστές στις δύο επιφάνειες και έξυπνος τρόπος να επιτευχθεί αυτό θα ήταν να “πριμοδοτηθούν” το μακρινό ΔΕΘ και το Ράλλυ Αμαρύνθου που κλείνει τη χρονιά με δεδομένο ότι το Ράλλυ Ακρόπολις θα έχει υψηλό συντελεστή.

arma (1 of 1)-2

Πέντε αγώνες αποτελούν το Κύπελλο Χώματος και θα διεξαχθούν όλοι ως φαίνεται στη νότια Ελλάδα (Εαρινό, Κορίνθου, ΑΣΜΑ, Σπάρτης, ΑΟΛΑΠ), ενώ το Κύπελλο Ασφάλτου χωρίζεται σε περιφερειακούς αγώνες τεσσάρων γεωγραφικών περιοχών (Βορείου Ελλάδος, Κεντρικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Κρήτης). Στη Βόρεια Ελλάδα περιλαμβάνονται τα Ράλλυ Φίλιππος και Δωδώνης και τα Σπριντ Θερμαϊκού, Σερρών, Βελβεντού, στην Κεντρική Ελλάδα το Ράλλυ Παλάδιο και τα Σπριντ Αττικό, Μπράλου, Αλμυρού και Αττικής, στην Πελοππόνησο το Ράλλυ Αχαιός και τα Σπριντ Κορίνθου, Κρεμαστής και Αιγίου και τέλος στην Κρήτη το Ράλλυ Κρήτης και τρία Σπριντ, ένα του ΑΟΚ και δύο της ΑΛΑΧ. Καινοτομία στο Κύπελλο Ασφάλτου το ότι θα διεξαχθεί στο τέλος της χρονιάς ο τελικός του Κυπέλλου στη Λαμία!

mpalasis (1 of 1)Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων περιλαμβάνει 7 ή 8 αγώνες (η Ανάβαση Πιτίτσας θα διεξαχθεί υπό προϋποθέσεις στο Πρωτάθλημα ή στο Κύπελλο Νοτίου Ελλάδας). Αυτοί είναι οι Αναβάσεις Ριτσώνας, Αττικής, Κύμης, Αχλαδόκαμπου, Καστανιάς, Ομαλού, Πορταριάς και Πιτίτσας. Στη Βόρεια Ελλάδα θα διεξαχθούν οι Αναβάσεις Νιγρίτας, Δράμας, Ελασσόνας (υπό προϋποθέσεις), Πτολεμαΐδας και Τοξοτών, ενώ στη Νότια Ελλάδα οι Βραχασίου, Ζακύνθου, Αίγειρας, Δημητσάνας και Πιτίτσας.

Τέλος, στο Πρωτάθλημα Ιστορικών περιλαμβάνονται οι αγώνες Εαρινό Σπριντ, Σπρίντ Μπράλου, Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, Σπριντ Αττικής και Ράλλυ Παλάδιο. Στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών προσμετράνε όλες οι Αναβάσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Καλή χρονιά!

Από Harris

Μια σκέψη στο “Πρόγραμμα Ελληνικών Αγώνων 2016- Υπερπλήρες!”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.