Το 56ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ δεν θα ξεκινήσει τον Απρίλιο στον Πύργο Ηλείας. Το 41ο Ολυμπιακό Ράλλυ που ήταν προγραμματισμένο για τις 4-5 Απριλίου αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού που πλήττει ιδιαίτερα τις περιοχές διεξαγωγής του ράλλυ.

Παρά το γεγονός ότι οι αγώνες ράλλυ διεξάγονται σε βουνά και δάση, με πυκνότητα θεατών στην Ελλάδα πολύ μικρότερη σε σχέση με αγωνιστικές δραστηριότητες σε κλειστά γήπεδα, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τους κανόνες και τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα γεγονότα στην γειτονική Ιταλία με τα χιλιάδες κρούσματα και τους εκατοντάδες θανάτους, σε συνδυασμό με την αύξηση των περιστατικών στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση από τους οργανωτές.

Αναμένοντας να περιοριστεί και να εκτονωθεί όσο το δυνατόν το φαινόμενο, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι και με τη σκέψη στους παθόντες που δοκιμάζονται σκληρά αυτή την περίοδο, αγωνιούμε για την έναρξη του πρωταθλήματος πλέον τον Μάιο με το Ράλλυ Φθιώτιδας και τη μετάθεση του Ολυμπιακού Ράλλυ σε ημερομηνία που να εξυπηρετεί όλους τους εμπλεκόμενους.

Από Harris