Παρά το ακατάλληλο της ημερομηνίας, όταν μιλάμε για Ελλάδα και ελληνικό καλοκαίρι, όλοι οι πρωταγωνιστές του πρώτου αγώνα της χρονιάς για το 57ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ δηλώνουν “παρών” και στο Ράλλυ Κορίνθου! Ο δεύτερος γύρος του θεσμού θα διεξαχθεί στις “Ακροπολικές” ειδικές “Άγιοι Θεόδωροι” και “Λουτράκι” και συγκέντρωσε περισσότερες από 40 συμμετοχές, με την ποιότητα για ακόμα μια φορά να είναι εξαιρετική.

Με την αγωνιστική χρονιά να είναι και φέτος “κουτσή”, λόγω των περιορισμών που προκάλεσε η πανδημία του covid-19, οι οργανωτές αναγκάστηκαν να τοποθετήσουν τον αγώνα στην πρώτη ημέρα του Αυγούστου, ημερομηνία που υπό κανονικές συνθήκες όλοι θα μιλούσαν για διακοπές και όχι για αγώνες. Παρόλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στις ίδιες ειδικές θα διεξαχθεί το Ράλλυ Ακρόπολις 40 σχεδόν ημέρες μετά το Ράλλυ Κορίνθου, τα πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή ήταν αρκετά, πολλά εκ των οποίων θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν ενόψει του εθνικού μας αγώνα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τη μάχη της γενικής, στην οποία τον πρώτο λόγο αναμένεται να έχουν και πάλι τα κορυφαία κυπριακά πληρώματα. Οι νικητές της πρεμιέρας  Αλέξανδρος Τσουλόφτας- Στέλιος Ηλία (Volkswagen Polo Gti R5) μένει να επιβεβαιώσουν στις ειδικές της Κορινθίας τον τίτλο του φαβορί, με τους συμπατριώτες τους και τρεις φορές πρωταθλητές στο νησί Σίμο Γαλαταριώτη- Άντώνη Ιωάννου, με το δικό τους Volkswagen Polo Gti R5 αυτή τη φορά, να θέλουν να τους κλέψουν τη δόξα. Οι Πρωταθλητές Ελλάδος του 2019 Γιώργος Κεχαγιάς- Μάριος Τσαούσογλου (Skoda Fabia Rally2 Evo), που δεν οδήγησαν όπως θα ήθελαν στην “πρώτη αγωνιστική”, θέλουν να κλείσουν την «ψαλίδα» από την κορυφή, ενώ και οι Ιορδάνης Σερδερίδης- Fred Miclotte (Skoda Fabia Rally2 Evo) θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν το αποτέλεσμα της πρεμιέρας και να κυνηγήσουν μια θέση στο βάθρο.

Οι νεαροί Roustemis Panagiotis”- Κωνσταντίνος Νικολόπουλος θα αναζητήσουν τον πρώτο τους τερματισμό με τη νέα τους Citroen DS3 R5 σε γνώριμα σε αυτούς χώματα, με τους Βασίλη και Γιάννη Βελάνη να θέλουν να μαζέψουν όσο το δυνατό περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα στα bucket του Skoda Fabia R5 ενόψει Ράλλυ Ακρόπολις! Την πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα ράλλυ και μάλιστα στην κορυφαία κατηγορία θα κάνει ο Σπύρος Γαλεράκης με συνοδηγό τον έμπειρο Κώστα Σούκουλη στο τιμόνι του Skoda Fabia R5 της SXM Competition και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συμμετοχή τους.

Οι νικητές της κατηγορίας Ν στη Λαμία Λάμπρος Αθανασούλας- Νίκος Ζακχαίος (Mitsubishi Lancer Evo IX) θα είναι παρόντες και στις ειδικές του Λουτρακίου με μοναδικό στόχο την προετοιμασία για το Ακρόπολις και αν πιάσουν τα γνώριμα στάνταρ απόδοσης τους δεν θα έχουν αντίπαλο για τη νίκη. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος συνεχίζει την προσπάθεια του στο Πρωτάθλημα και στο Ράλλυ Κορίνθου στοχεύοντας σε ακόμα ένα βάθρο με Mitsubishi Lancer Evo IX με τον ανταγωνισμό να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και να εκφράζεται κυρίως από τρία κυπριακά πληρώματα.

Αυτά των Πρωταθλητών Κύπρου του 2019 Πέτρου Παντελή- Κύπρου Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer Evo X), των Φοίβου Νικολάου- Σάββα Ζάκου (Mitsubishi Lancer Evo IX) και των Γιώργου Αγαθοκλέους- Βαγγέλη Σεβαστόπουλου (Mitsubishi Lancer Evo IX). Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος με το Mitsubishi Lancer Evo IX θέλει να είναι στη μάχη του βάθρου, ενώ “new entry” στην κατηγορία και στους χωμάτινους αγώνες θα είναι αυτή του, γνωστού από το Πρωτάθλημα Αναβάσεων, Πασχάλη Χατζημάρκου με Mitsubishi Lancer Evo IX και συνοδηγό τον Μιχάλη Φράγκου!.

Μπορεί στην F2 να απουσιάζουν οι νικητές του πρώτου αγώνα Γιάννης Αναγνωστάκος- Χρήστος Μπακλώρης, όμως και πάλι αρκετά αγωνιστικά κατηγορίας R2 θα βρεθούν στην εκκίνηση! Οι περσινοί πρωταθλητές Νώντας Καρανικόλας- Γιώργος Βασιλάκης με το Ford Fiesta Rally4 θα διεκδικήσουν τη νίκη από τους «μουδιασμένους» στην πρεμιέρα “Backo”- “Άρη Ιαβέρη” (Ford Fiesta R2). Οι Πάνος Ισμαήλος- Allan Harryman θα αποχωριστούν το Evo 9 με το οποίο τους έχουμε συνηθίσει για να δοκιμάσουν ένα Peugeot 208 R2 κι ας ελπίσουμε πως αυτή η κίνηση είναι «προάγγελος Ακρόπολις». Με δικίνητο συνεχίζουν και οι Στέφανος Θεοχαρόπουλος- Γιώργος Κότσαλης που θα οδηγήσουν Ford Fiesta R2 με σκοπό τη διασκέδαση καιτην προετοιμασία για τον εθνικό μας αγώνα. Απέναντι στα σύγχρονα R2 θα παραταχθούν τρία πισωκίνητα Ford Escort RS να μας θυμίσουν άλλες εποχές και να διεκδικήσουν τη διάκριση στην F2 αυτά των Γιάννη Μποζιονέλου- Βαγγέλη Παναρίτη, Σπύρου Ροϊνιώτη- Νίκου Γιαννόπουλου και Γιώργου Ρήγα- Γιάννη Γεωργιάδη.

Ψηλά στην F2 θέλουν να «παίξουν» οι Γιάννης Γιώτης- Χρήστος Φαρμάκης (Hyundai Accent), Ηλίας Καφαντάρης- Νίκος Κόντος (Toyota Corolla AE111), ενώ αποδυναμωμένη θα είναι η μικρότερη κατηγορία του ράλλυ η C6, με τους νικητές του πρώτου αγώνα Θανάση Τσάκαλο- Σπύρο Τσέλιο (Toyota Yaris) και τους δεύτερους Γιάννη Κασίμη- Χρυσούλα Δικοπούλου (Toyota Yaris) να δίνουν το «παρών».

Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει την Κυριακή 1/8 στις 8 το πρωί από το Λουτράκι και από εκεί τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τις ειδικές Άγιοι Θεόδωροι των 17,5 χλμ και Λουτράκι των 19,4 χλμ., για να επιστρέψουν στο σέρβις που θα φιλοξενείται και φέτος στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο. Ένα δεύτερο πέρασμα από τις «Ακροπολικές» διαδρομές θα ακολουθήσει μετά το service, για να επιστρέψουν τα αγωνιστικά στη ράμπα του τερματισμού στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στις 12:48 μμ.

Καλή επιτυχία σε όλους σε έναν αγώνα από τον οποίο, παρά τις αντιξοότητες, δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε για να σας μεταφέρουμε ρεπορτάζ και τις καλύτερες εικόνες από τους φακούς του rallypixels!

Ανεπίσημες Βαθμολογίες

Από Harris