Μπορεί ο καιρός να μην μας τα λέει καλά αρχές Ιουνίου στη Φθιώτιδα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει έστω και προσωρινά η διεξαγωγή του πρώτο αγώνα του 57ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2021, του Ράλλυ Φθιώτιδας, όμως φαίνεται πως έχει καλοκαιριάσει για τα καλά στους χωμάτινους αγώνες, όσον αφορά το επίπεδο των συμμετοχών.

Η επιστροφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και πάλι στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια και η διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις τον Σεπτέμβρη, αποτέλεσε μοχλό πίεσης για την έλευση νέων αγωνιστικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και την, έστω και μερική, ανανέωση του στόλου.

Στο 57ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ θα συμμετέχουν αρκετά αυτοκίνητα της μεγάλης κατηγορίας R5, ενώ θα είναι ικανοποιητικός ο αριθμός και των αγωνιστικών κατηγορίας R2 που θα λάβουν μέρος.

Στις “Ακροπολικές” ειδικές της Φθιώτιδας στα τέλη Ιουνίου, αλλά και στις αντίστοιχες της Κορινθίας στα τέλη Ιουλίου θα παρακολουθήσουμε έντονες μονομαχίες αυτοκινήτων της μεγάλης κατηγορίας που δεν θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αναμένουμε μάλιστα και την ανανέωση προγράμματος και προκήρυξης για να επιβεβαιωθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής και των υπόλοιπων αγώνων του θεσμού σε Πύργο τέλη Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη αρχές Οκτωβρίου και Ιτέα τέλη Οκτωβρίου.

Μακάρι ο Πρωταθλητής του 2020 Γιάννης Παπαδημητρίου να πλαισιώσει τους Γιώργο Κεχαγιά (Skoda Fabia Rally2 Evo), Ιορδάνη Σερδερίδη (Skoda Fabia Rally2 Evo), “Roustemis Panagiotis” (Citroen DS3 R5) και τους συνοδηγούς τους στη διεκδίκηση και του φετινού τίτλου, ενώ μακάρι να δούμε σε περισσότερους αγώνες πλην του Ράλλυ Ακρόπολις και τους Θέμη Χαλκιά (Ford Fiesta R5), Βασίλη Βελάνη (Skoda Fabia R5) με τους συνοδηγούς τους.

Και φέτος θα έχουμε στο πρωτάθλημα συμμετοχές από το εξωτερικό, ενώ δεν αποκλείονται και ευχάριστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του σε όλο το πρωτάθλημα εκδήλωσε ο ταχύτατος Κύπριος Αλέξανδρος Τσουλόφτας (Volkswagen Polo Gti R5), με αρκετούς συμπατριώτες του της μεγάλης κατηγορίας να σκέφτονται να επισκεφθούν τη χώρα μας για κάποιον αγώνα, πλην του Ράλλυ Ακρόπολις στο οποίο αναμένεται “απόβαση” από το νησί. Στη Λαμία θα υπάρχει και συμμετοχή από τη Σουηδία, με τον λάτρη των γλιστερών επιφανειών Joakim Roman (Skoda Fabia R5) να θέλει να μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι στους Έλληνες οδηγούς.

Δυνατή θα είναι και φέτος η κατηγορία Ν στο Πρωτάθλημα. Μπορεί ο περσινός πρωταθλητής “Roustemis Panagiotis” να αναβάθμισε τη συμμετοχή του στη μεγάλη κατηγορία, θα είναι όμως παρόντες ο Πάνος Ισμαήλος (Mitsubishi Lancer Evo IX), o Ιαιν Παπανικολάου (Mitsubishi Lancer Evo IX), ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Mitsubishi Lancer Evo IX) και πολλοί ακόμα για να διεκδικήσουν τον τίτλο. Ανάμεσα τους και οι δύο Κύπριοι που συμμετείχαν και πέρυσι στην πλειοψηφία των αγώνων του θεσμού, ο Φοίβος Νικολάου και ο Γιώργος Αγαθοκλέους με δύο ομοιόμορφα βαμμένα Mitsubishi Lancer Evo IX.

Αναβάθμιση και στα δικίνητα! Μεταγραφή στην κατηγορία Rally4 από αυτή της R1 πήρε το Ford Fiesta που οδηγεί ο περσινός πρωταθλητής Νώντας Καρανικόλας και θα διεκδικήσει και φέτος τα πρωτεία στο χώμα. Ο “Backo” με Ford Fiesta R2 δηλώνει “παρών” στη μάχη του τίτλου και μακάρι ο Γιάννης Αναγνωστάκος να προστεθεί στην παρέα για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός της κατηγορίας. Δύο ακόμα Ford Fiesta R2 αποκτήθηκαν από Λαμιώτες οδηγούς που αναμένεται να δούμε τουλάχιστον στην πρεμιέρα, τους Θοδωρή Τσάκαλο και Αλέξανδρο Μπάκα. Όσο για τη μικρότερη κατηγορία του πρωταθλήματος, τη C6, αρκετά “αθάνατα” Toyota Yaris αναμένεται να πατήσουν και φέτος χώμα και να στηρίξουν και φέτος το θεσμό.

Όσο για εμάς στο GRally, θα ακολουθήσουμε και φέτος το θεσμό με καθημερινή ενημέρωση, φωτογραφίες και videos από τις ειδικές διαδρομές, παρέα με το Rallypixels που θα μας μεταφέρει εικόνες επιπέδου WRC στις οθόνες μας! Ελπίζουμε στη Λαμία να μην είμαστε ανεπιθύμητοι…

Ραντεβού στα βουνά!

Από Harris

Μια σκέψη στο “57o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ- preview- ΚαλοκαίRιασε!”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.