Εμφύλιος στην πρεμιέρα του 59ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ! Με την καλή έννοια πάντα, αφού ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ενώνει, οι μάχες που θα δοθούν στις ειδικές γύρω από την Αρχαία Ολυμπία την Κυριακή 30 Απριλίου αναμένονται συναρπαστικές μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων.

Όλοι οι Πρωταθλητές Ελλάδας των τελευταίων ετών περιλαμβάνονται στη λίστα των 44 συμμετοχών του αγώνα. Οι Πρωταθλητές του 2021 Αλέξανδρος Τσουλόφτας- Στέλιος Ηλία από την Κύπρο με το κίτρινο Volkswagen Polo R5 θα βρουν απέναντι τους τον Πρωταθλητή του 2020 Γιάννη Παπαδημητρίου στο τιμόνι ενός Skoda Fabia R5, με τον Νίκο Πετρόπουλο δίπλα του, τον αντίστοιχο του 2019 Γιώργο Κεχαγιά με Skoda Fabia Rally2 Evo και τον Χρήστο Κουζιώνη στη θέση του συνοδηγού, αλλά και αυτόν του 2018 Γιάννη Μπαντούνα με τον Ηλία Παναγιωτούνη στο πλάι του στα bucket του κόκκινου Mitsubishi Lancer Evo VI. Κοντά σε αυτούς o Πρωταθλητής Κύπρου του 2019 Πέτρος Παντελή που θα ακούει τις σημειώσεις από τον Πάμπο Λαό στην πανέμορφη Citroen DS3 R5.

Έλληνες ή Κύπριοι θα είναι οι νικητές; Εμείς θα βρεθούμε στα βουνά να τους χειροκροτήσουμε όλους! Οι Τσουλόφτας- Ηλία έχουν την ταχύτητα, οι Παπαδημητρίου- Πετρόπουλος την εμπειρία, οι Κεχαγιάς- Κουζιώνης τον ενθουσιασμό και τα στοιχήματα έχουν ήδη αρχίσουν να πέφτουν στο τραπέζι. Οι ειδικές της Ηλείας έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι κρύβουν παγίδες και όποιος δεν τις σεβαστεί θα “την πατήσει”. Μια θέση στο βάθρο θα διεκδικήσουν οι Παντελή- Λαός και οι Μπαντούνας- Παναγιωτούνης,με τους τελευταίους να αποτελούν και το φαβορί στην κατηγορία C2.

Ενδιαφέρουσες αναμένονται οι μονομαχίες και στην Ν με 10 αγωνιστικά της κατηγορίας να δίνουν το παρών. Οι τοπικοί Κωνσταντίνος Τζέμος- Δημήτρης Σαΐνης και Στέλιος Λαϊνόπουλος- Λάμπρος Ζωγράφος με δύο Mitsubishi Lancer Evo IX θέλουν τη νίκη στην έδρα τους και θα βρουν στο δρόμο τους τους Πάνο Κύρκο- Γιώργο Πολυζώη με ακόμα ένα Mitsubishi Lancer Evo IX στη δεύτερη μόλις προσπάθεια του νεότερου Πρωταθλητή της οικογένειας στο χώμα. Τους παραπάνω θέλουν να κοιτάξουν στα μάτια οι νεαροί Τάσος Παπαδόπουλος- Ανδρέας Βασιλόπουλος με 8αρι Lancer της κατηγορίας Α, αλλά και οι “ιστορικοί” Αλέξανδρος Χριστοδούλου-Αθανάσιος Σαμαράς που θα συμμετάσχουν στον Πύργο με Mitsubishi Lancer Evo VI gr A.

Φαβορί υπάρχει στην F2 και δεν είναι άλλο από τους Πρωταθλητές της κατηγορίας τα δύο τελευταία χρόνια που είχαμε πρωτάθλημα, Νώντα Καρανικόλα- Γιώργο Κακαβά με Ford Fiesta Rally4. Τους πρωταθλητές θα κυνηγήσουν πολύ δυνατές τοπικές συμμετοχές. Οι Πρωταθλητές της δικίνητης κατηγορίας το 2015 Αντώνης Αγγελόπουλος-Χρήστος Δίπλας (Peugeot 208 R2), οι Θοδωρής και Δημήτρης Πανούτσος (Ford Fiesta R2) και οι Αντώνης Δημόπουλος- Ευθύμης Σκαλτσάς με το θηριώδες Toyota Starlet KP60 θέλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία.

Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε τους χρόνους των Γιώργου Δελαπόρτα- Βαγγέλη Παναρίτη (Ford Fiesta Rally4) που βελτιώνονται σημαντικά αγώνα με τον αγώνα, ενώ κάτι αντίστοιχο περιμένουμε από τους εντυπωσιακούς στην πρώτη τους επαφή με τον χώρο Γιώργο Αμούτζα- Γιώργο Ηλιόπουλο (Renault Clio RS). Πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι “πισωκίνητοι” Σπύρος Ροϊνιώτης-Νίκος Γιαννακόπουλος (Ford Escort MKΙΙ) και Παναγιώτης Τριαντόπουλος-Κωνσταντίνος Δελέγκος (Toyota Corolla AE86), με τους Γιάννη Γιώτη- Γιώργο Βότση (Hyundai Accent) να είναι ικανοί για το καλύτερο.

Ελάχιστες είναι οι συμμετοχές και στην μικρότερη κατηγορία του αγώνα την C6, μια κατηγορία που συγκέντρωνε τα παλαιότερα χρόνια πάρα πολλά αγωνιστικά.

Δυστυχώς το νεοσύστατο πρωτάθλημα Juniors δεν συγκέντρωσε καμία συμμετοχή, με το όριο των 27 ετών για μια χώρα όπως η Ελλάδα να αποδεικνύεται υπερβολικό. Μια κατηγορία που θα περιλάμβανε οδηγούς κάτω των 30 και άνοιγμα της επιλογής των αυτοκινήτων σε όλη την γκάμα της F2 θα φάνταζε πιο ρεαλιστική λύση.

Το 43ο Ολυμπιακό Ράλλυ διοργανώνεται από το αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ) με τους φιλόξενους κατοίκους της Ηλείας να κατακλύζουν κάθε χρόνο τις ειδικές. Ο αγώνας αποτελείται από 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 76 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η μαγευτική διαδρομή μέσα στο δάσος της Φολόης διεξάγεται 3 φορές, η ειδική διαδρομή «Δούκας-Μηλιές» θα πραγματοποιηθεί δύο φορές, ενώ το Ολυμπιακό Ράλλυ θα ολοκληρωθεί με τηνPower Stage «Επιτάλιο-Αλφειούσα».

Το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου στις 21:00 θα γίνει η παρουσίαση των πληρωμάτων – Εκκίνηση στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, Σάκη Καράγιωργα. Tο Service Park βρίσκεται στο σχολείο-γήπεδο του Λάλα. Η εκκίνηση του αγωνιστικού κομματιού θα δοθεί την Κυριακή 30 Απριλίου στις 09:00 στην έξοδο του Service Park και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, Σάκη Καράγιωργα στις 16:30 την ίδια ημέρα. Η απονομή των Επάθλων θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, Σάκη Καράγιωργα στις 18:45.

Όλες οι πληροφορίες του αγώνα είναι αναρτημένες στο site της ΑΟΛΑΠ (www.aolap.gr) και στη σελίδα της ΑΟΛΑΠ στο facebook: www.facebook.com/aolapyrgou

Καλό αγώνα στα 44 πληρώματα του αγώνα, καλή διασκέδαση στους θεατές που θα ανεβούν στο βουνό, καλή επιτυχία στους οργανωτές. Ας απολαύσουμε έναν όμορφο ασφαλή αγώνα με συναγωνισμό και πολύ θέαμα.

Από Harris