Οι Ελληνικοί Αγώνες Ράλλυ ανοίγουν την αυλαία του 2023 δυναμικά με το χωμάτινο Ράλλυ Βοιωτίας.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με τη δίψα των πληρωμάτων για αγώνες να φαίνεται ξεκάθαρα. Ράλλυ δίπλα στην Αθήνα, με όμορφες ειδικές και ελάχιστα χιλιόμετρα απλών, και να μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ξεμούδιασμα και προετοιμασία για το Πρωτάθλημα. Η οργάνωση μάλιστα δεν αιτήθηκε παράταση της προθεσμίας λήξης τους κάτι που μέχρι σήμερα αποτελούσε εξαίρεση στον κανόνα, αντί να συμβαίνει το αντίθετο.

Σημάδια αναβάθμισης το 2023 με το καλημέρα; Μακάρι, με αλλαγές να έχουν ήδη φανεί και στον τομέα της προβολής, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι πλέον δύσπιστοι.

Η συμμετοχή 5 αυτοκινήτων της κορυφαίας κατηγορίας μεταφράζεται σε πρόβα πρωταθλήματος, αφού ως γνωστόν αυτοκίνητα της κατηγορίας C1 δεν βαθμολογούνται στο κύπελλο όπου προσμετράει το Ράλλυ Βοιωτίας. Σαφέστατα καλός οιωνός για την ποιότητα του θεσμού που αναμένεται να συγκεντρώσει φέτος ενδιαφέρουσες συμμετοχές.

Δύο πρωταθλητές των τελευταίων ετών θα διεκδικήσουν και φέτος τον τίτλο, δίνοντας μάλιστα το “παρών” στα Σκούρτα.

Το δίδυμο που κατέκτησε το τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας- Στέλιος Ηλία θα τα δώσουν όλα για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, ξεκινώντας από θέση φαβορί. Ο Κύπριος οδηγός που εντυπωσίασε στο Ράλλυ Ακρόπολις του 2022, τον μοναδικό αγώνα που εμφανίστηκε πέρυσι, θα ακολουθήσει και φέτος όλο το πρωτάθλημα με Volkswagen Polo R5 και σκοπό το repeat.

Αντίστοιχα, διψασμένος για αγώνες εμφανίζεται και ο Πρωταθλητής του 2019 Γιώργος Κεχαγιάς που θα έχει φέτος δίπλα του τον Χρήστο Κουζιώνη στη μάχη του πρωταθλήματος. Όπλο τους θα είναι το Skoda Fabia Rally2 Evo, τουλάχιστον στην πρεμιέρα, με φήμες να θέλουν την ομάδα τους να αναβαθμίζει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα με την παρουσία και δεύτερου αυτοκινήτου.

Οι περσινοί νικητές του Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας Πασχάλης Χατζημάρκος- Μάριος Τσαούσογλου ετοιμάζονται κι αυτοί για πλήρη εμπλοκή στον κορυφαίο θεσμό Ράλλυ της Ελλάδος. Θα προσπαθήσουν να μάθουν ακόμη καλύτερα το Skoda Fabia R5 που θα αποτελεί το “όπλο” τους στα Σκούρτα, αλλά και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε πληρώματα με σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία.

Ένα δεύτερο Κυπριακό δίδυμο, οι Πέτρος Παντελή- Πάμπος Λαός με Citroen DS3 R5 θέλουν να βάλουν περισσότερη Ελλάδα στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα το 2023. Μόνιμος επισκέπτης του Ράλλυ Ακρόπολις τα τελευταία χρόνια ο Πρωταθλητής Κύπρου του 2019, θα επιχειρήσει φέτος και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, δοκιμάζοντας τα ελληνικά χώματα με αρχή τις ειδικές της Βοιωτίας.

Το πλήρωμα του πέμπτου αυτοκινήτου κατηγορίας C1 στον πρώτο αγώνα της χρονιάς δεν θα ακολουθήσει φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όμως στοχεύει στην κατάλληλη προετοιμασία για το Ράλλυ Ακρόπολις. Οι Βασίλειος και Ιωάννης Βελάνης θα βρεθούν και πάλι πίσω από τα bucket ενός Skoda Fabia R5 για να γράψουν αγωνιστικά χιλιόμετρα και να προπονηθούν για τον εθνικό μας αγώνα. Τη συνταγή της επιτυχίας άλλωστε τη γνωρίζουν καλά, με αναμφισβήτητη απόδειξη τα αποτελέσματα τους τις δύο τελευταίες χρονιές.

Οι υπόλοιποι

Από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στις ειδικές των Δερβενοχωρίων, άγνωστο παραμένει αν κάποιοι ακολουθήσουν το Πρωτάθλημα ή περιοριστούν στη διεκδίκηση του Κυπέλλου. Στην κατηγορία Ν/R4, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα αντίστοιχης δυναμικότητας, αυτή τη στιγμή, αυτοκίνητα κατηγορίας Rally3, λαμβάνουν μέρος οι regulars του Πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια Πάνος Ισμαήλος- Κώστας Σούκουλης (Mitsubishi Lancer Evo IX), Παναγιώτης Ηλιόπουλος- Αχιλλέας Τζιτζικαλάκης (Mitsubishi Lancer Evo IX), Νίκος Ντάβαρης- Μανώλης Μακρινός (Mitsubishi Lancer Evo IX), ενώ υπάρχουν και αρκετές απουσίες οδηγών που αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στον Πύργο.

Μακάρι να δούμε σε πλήρη εμπλοκή τους Παναγιώτη Παραδείση- Μιχάλη Φράγκου (Mitsubishi Lancer Evo IX), τους “παλιούς” Αλέκο Κατζούρη- Νίκο Μουζάκη (Subaru Impreza Sti) αλλά και τους νέους στα Ράλλυ Μάριο Ξανθάκο- Νίκο Καραθανάση (Subaru Impreza Sti).

Πολλές είναι οι αξιόλογες συμμετοχές και της κατηγορίας F2 στο Ράλλυ Βοιωτίας με τους κορυφαίους Σάββα Λευκαδίτη- Βαγγέλη Ακράτο να μην έχουν πλάνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα με το Peugeot 208 Rally4. Από το άτυπο shakedown θα απουσιάζει ο πρωταθλητής F2 τα τελευταία χρόνια Νώντας Καρανικόλας που ελπίζουμε να τον δούμε στα ράλλυ του πρωταθλήματος. Οι Θόδωρος Τσάκαλος- Απόστολος Κοτρωνής και Θόδωρος Πανούτσος- Δημήτρης Σταυρόπουλος με τα Ford Fiesta R2 συμμετέχουν στα Σκούρτα και πιθανότατα και στους χωμάτινους πρωταθληματικούς αγώνες, ενώ κάτι αντίστοιχο περιμένουμε από τους Ντίνο Αντωνίου- Μάκη Μπουραζά (Ford Escort RS) και Αντώνη Δημόπουλο- Ευθύμη Σκαλτσά (Toyota Starlet).

Ακόμα ένα πλήρωμα από την Κύπρο, οι Γιώργος Αγαθοκλέους- Σάββας Ζάκου (Peugeot 208 Rally4) θα βρεθούν στο ξεκίνημα της σεζόν, ενώ μακάρι να έχουν πλήρη εμπλοκή στο χώμα οι Ανδρέας Καροτσιέρης- Ανδρέας Στεργίου (Peugeot 208 R2) και οι “ασφάλτινοι” Γιώργος Γεροδήμος- Σωτήρης Γρηγορίου με το νέο τους απόκτημα, ένα Ford Fiesta R1.

Στο Ράλλυ Βοιωτίας λαμβάνουν μέρος και οι “Juniors” Άρης Μαυραγάνης με συνοδηγό τον Θανάση Κατσά (Toyota Corolla AE92), Διονύσης Γαζετάς Jr. με συνοδηγό τον Νίκο Κόντο (Toyota Yaris) και Μαριαλένα Παυλή με συνοδηγό την Βιργινία- Άννα Παπαδάκη (Nissan Micra K11). Ευχής έργον θα ήταν όλοι οι παραπάνω να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο νεοσύστατο Πρωτάθλημα Under27 που απευθύνεται σε οδηγούς των κατηγοριών C5 και C6 γεννημένους από 1/1/1997, με την παρουσία κι άλλων ταλέντων μας όπως ο “Backo” και ο Χρήστος Ρουσόπουλος.

Όσοι ανεβείτε στα Δερβενοχώρια, απολαύστε τα, περισσότερα από 20, πανέμορφα ιστορικά αυτοκίνητα που θα προηγηθούν των σύγχρονων και θα «ανοίξουν την αυλαία» τον αγώνα!

Όλες οι πληροφορίες του 3ου Ράλλυ Βοιωτίας στη σελίδα του αγώνα: https://www.ellada-racingclub.com/

Καλή χρονιά σε πληρώματα, οργανωτές, θεατές και λοιπούς εμπλεκόμενους με μια ευχή.  Η αύρα του Ράλλυ Ακρόπολις να επηρεάσει θετικά και τους τοπικούς αγώνες!

Το GRally θα είναι και φέτος στα βουνά για να καλύψει το 59ο Πρωτάθλημα Ράλλυ και όχι μόνο!

 

Από Harris