Με ανάμικτα συναισθήματα ολοκληρώθηκε η πρώτη συμμετοχή του Πανίκου Πολυκάρπου στα ελληνικά χώματα. Ο 32χρονος Κύπριος Πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας στην πατρίδα του και εκπρόσωπος της Κύπρου στο JWRC πριν κάποια χρόνια, δοκίμασε για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Οδήγησε ένα Peugeot 208 Rally4 της Shocks Lab, διεκδικώντας τη νίκη στην κατηγορία F2, με τον ανταγωνισμό να περιλαμβάνει δύο πρωταθλητές της κατηγορίας με αντίστοιχα όπλα κι έναν πρωταθλητή Αναβάσεων.

Η πρώτη μας συμμετοχή σε Ελληνικό αγώνα δυστυχώς δεν στέφθηκε με επιτυχία. Παρά το γεγονός ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί από την πρώτη κιόλας ειδική, μια “κρυμμένη” ρίζα δέντρου σε μια μπούκα έσπασε τη βίδα του ψαλιδιού και κατέστρεψε τον αγώνα μας. Στενοχωρήθηκα αρκετά που δεν κατάφερα να φτάσω στον τερματισμό, αλλά δυστυχώς αυτά τα έχουν οι αγώνες.” δήλωσε ο Κύπριος οδηγός. Ο Πανίκος Πολυκάρπου με συνοδηγό για πρώτη φορά τον Ελλαδίτη Γιώργο Βότση σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία στις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές δημιουργώντας μάλιστα διαφορά 20 δευτερολέπτων από τον ανταγωνισμό, μέχρι να σταθούν άτυχοι και να εγκαταλείψουν στην τρίτη: “Βρεθήκαμε για πρώτη φορά με τον συνοδηγό μου στις αναγνωρίσεις 2 ημέρες πριν τον αγώνα και χρειάστηκε λίγος χρόνος για να προσαρμοστούμε. Από την εμπειρία μου στο JWRC, έχω μάθει να κάνω λίγα περάσματα στις αναγνωρίσεις και αυτό έπραξα και τώρα. Ο ρυθμός μας στο ξεκίνημα ήταν αναγνωριστικός και σκοπεύαμε να πιέσουμε στην επανάληψη των ειδικών το απόγευμα, όπου θα είχα καλύτερη εικόνα για τον ανταγωνισμό και θα είχαμε δεθεί περισσότερο σαν πλήρωμα. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να φτάσουμε ως εκεί.” συμπλήρωσε ο Πανίκος Πολυκάρπου που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους αντιπάλους του: “Το επίπεδο συναγωνισμού είναι αρκετά υψηλό στην κατηγορία. Θέλω να ευχαριστήσω τους οδηγούς των Rally4 αυτοκινήτων, οι οποίοι μας έδωσαν τα εύσημα για τις επιδόσεις μας και μας παρότρυναν να αγωνιστούμε και στους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος, ώστε να βελτιωθούν και εκείνοι οδηγικά. Είναι πολύ όμορφο να ακούς τέτοια λόγια από τους συναγωνιστές σου

Ο 32χρονος οδηγός, νικητής στη δικίνητη κατηγορία σε τρεις αγώνες πέρυσι στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλλυ, εξήρε την ελληνική φιλοξενία: “Μπορεί να εγκαταλείψαμε, όμως φεύγω από την Ελλάδα γεμάτος συναισθήματα. Η οργάνωση του αγώνα ήταν πραγματικά άψογη, ο κόσμος που ανέβηκε στο βουνό πολύς και ενθουσιώδης, ενώ οι συναθλητές μου με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Σαν την φιλοξενία του Έλληνα δεν έχει! Ευχαριστώ τον έμπειρο συνοδηγό μου Γιώργο Βότση που με βοήθησε πολύ να προσαρμοστώ, την ομάδα της Rally Art Technology και τον Γιάννη Γιώτη για την άψογη προετοιμασία και συντήρηση του αυτοκινήτου, τους μηχανικούς και φίλους μου που με ακολούθησαν στην πρώτη μου συμμετοχή στην Ελλάδα. Ευχαριστώ επίσης όλους τους χορηγούς μου, χωρίς την συμπαράσταση των οποίων δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ. Δυστυχώς με τα έως τώρα δεδομένα, η συμμετοχή μας σε επόμενα ράλλυ καθίσταται αδύνατη. Μακάρι να εξασφαλίσω μεγαλύτερη υποστήριξη και το απαιτούμενο μπάτζετ για να μπορέσω να βρεθώ και στους υπόλοιπους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το επίπεδο του οποίου είναι εξαιρετικό” κατέληξε ο Κύπριος οδηγός.

Την προσπάθεια του Πανίκου Πολυκάρπου στο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας στήριξε η Ελληνική εταιρεία λιπαντικών GAND OIL, η εταιρεία επισκευής αυτοκινήτων SHOCKS LAB με έδρα τη Λεμεσό, η Alkis Car Servicing, η εταιρεία A.G.A. Wood Creations του αγωνιζόμενου και φίλου Γιώργου Αγαθοκλέους και φυσικά η οικογένεια του οδηγού που στηρίζει κάθε εγχείρημά του.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα του οδηγού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

https://www.facebook.com/panik99

https://www.instagram.com/panik.99/

 

Από Apostolis