Η είδηση ξεπερνά τα στενά όρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας και δίνει μήνυμα ζωής προς πάσα κατεύθυνση! Ο Στράτος Σταματάκης, άτομο με αναπηρία που έχασε σε ατύχημα το δεξί του πόδι, όχι μόνο συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, αλλά κατάφερε να κερδίσει και τον τίτλο στην κατηγορία C6!

Ο 35χρονος Κρητικός οδηγός με το ειδικά διαμορφωμένο Peugeot 106 Rallye και τους Γιώργο Πουλάκη και Νίκο Κόντο στο bucket του συνοδηγού κατά περίπτωση, αποδείχτηκε ασταμάτητος στις ειδικές διαδρομές όλης της επικράτειας στην κατηγορία του και αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ασφάλτου για το 2018!

Ο Σταματάκης δεν το έβαλε κάτω μετά το ατύχημα του με μηχανή πριν 13 χρόνια που του προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του ποδιού του. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στα βουνά της Κρήτης το 2016, όταν και ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του αναπηρικού του αυτοκινήτου από την Disabled Motorsports Racing Team, την αγωνιστική ομάδα που δημιούργησε μαζί με καλούς του φίλους.

Φέτος αποφάσισε να ακολουθήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κάτι που από μόνο του αποτελεί άθλο αν αναλογιστεί κανείς ότι για έναν Κρητικό δεν είναι εύκολο να αγωνίζεται, μεταφέροντας το αγωνιστικό του, συχνά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Με τη νίκη στο Ράλλυ Κρήτης, τις δεύτερες θέσεις στα Ράλλυ Φθιώτιδος και Ράλλυ ΔΕΘ, αλλά και την αξιοπρεπή εμφάνιση στο Ηπειρωτικό Ράλλυ, ο Στράτος Σταματάκης συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία από όλους τους ανταγωνιστές του και κατέκτησε το Κύπελλο!

Η επιτυχία είναι τεράστια και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους δημοσιογράφους που αποφασίζουν στο τέλος κάθε χρονιάς για την ανάδειξη του Αθλητή της Χρονιάς. Το πείσμα και η αγάπη του Στράτου για τους αγώνες, η θέληση του για ζωή αποτελούν μάθημα για όλους μας.

Από εμάς στο GRally μόνο σεβασμός για αυτό τον αθλητή που μετέτρεψε το αδύνατο σε δυνατό και κατάφερε το ακατόρθωτο!

GRally

Χάρης Κλαμούρης

Απόστολος Παλάτος

 

Από Harris

Μια σκέψη στο “Άτομο με Αναπηρία κατέκτησε τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου!”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.