Στον τελικό του Κυπέλλου Ασφάλτου που διεξήχθη στη Λαμία συμμετείχαν οι Γιώργος Σύλλας-Πηνελόπη Αναστασοπούλου με το Peugeot 106 S16. Ο αγώνας περιελάμβανε 5 ειδικές διαδρομές, εκ των οποίων οι δύο πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, σε ένα ράλλυ που σημαδεύτηκε από τον άστατο καιρό, καθώς και τις δύο ημέρες η βροχή έκανε την εμφάνισή της.

sillas_review_lamia_2

Ένα ατύχημα που είχε προπορευόμενο πλήρωμα στην εναρκτήρια ειδική του σκέλους είχε ως αποτέλεσμα το μικτό πλήρωμα να μην διέλθει από τον Μπράλο, διαδρομή η οποία επαναλήφθηκε το απόγευμα υπό το φως των προβολέων. Οι Σύλλας-Αναστασοπούλου πραγματοποίησαν τον 4ο ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία τους, σε μια ειδική που έκρυβε παγίδες, καθώς η ελαφριά βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να καραδοκούν υγρασίες σε αρκετές στροφές του Μπράλου: «Μετά το ατύχημα του Μίλτου Πλατώνη, δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να περάσουμε την πρώτη ειδική το μεσημέρι, ώστε να σχηματίσουμε μια καλύτερη εικόνα για το τι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε το βράδυ. Αναγκαστικά, ανεβήκαμε το Μπράλο για πρώτη φορά τη νύχτα, με μικτές καιρικές συνθήκες. Σε αρκετά σημεία το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο, ενώ συναντήσαμε και στεγνά κομμάτια. Πραγματοποιήσαμε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στην κατηγορία μας, έχοντας μια έξοδο χωρίς ευτυχώς σοβαρές ζημιές. Δεν ήταν η καλύτερη αρχή για εμάς.», ήταν τα λόγια του 34χρονου οδηγού.

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιελάμβανε 3 ειδικές διαδρομές, με τους ουρανούς να έχουν ανοίξει λίγη ώρα πριν την Καλοσκοπή, πονοκεφαλιάζοντας αρκετά τα πληρώματα: «Οι καιρικές συνθήκες μας δυσκόλεψαν αρκετά. Δυστυχώς η επιλογή των ελαστικών που κάναμε δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Τερματίσαμε έβδομοι στην κατηγορία μας στην Καλοσκοπή, ωστόσο διατηρήσαμε τη θέση μας.», δήλωσε ο Γιώργος Σύλλας και πρόσθεσε «Στην Παύλιανη που αποτελούσε την τέταρτη και προτελευταία ειδικη διαδρομή του αγώνα, εγκαταλείψαμε την προσπάθειά μας, καθώς γλιστρήσαμε σε χώματα που βρίσκονταν στο οδόστρωμα ύστερα από μπούκες των προπορευόμενων αυτοκινήτων και τεθήκαμε άδοξα εκτός αγώνα.»

sillas_review_lamia_1

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή εμφάνιση των Γιώργου Σύλλα-Πηνελόπης Αναστασοπούλου στις ασφάλτινες ειδικές της χώρας μας. Ύστερα από τα Ράλλυ Αχαιός και Αμαρύνθου, όπου τερμάτισε ψηλά στην κατάταξη, στο Ράλλυ Λαμίας  που απεδείχθη ιδιαίτερα απαιτητικό εξαιτίας των συνθηκών, το πλήρωμα δεν εμφανίστηκε ευχαριστημένο με την απόδοσή του: «Δεν είμαστε ευχαριστημενοι από την απόδοση, αφού δεν είναι αυτοί οι ρυθμοί που κινούμαστε. Κρατάμε την εμπειρία και τα συμπεράσματά μας και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.» τόνισε ο οδηγός.

Το πλήρωμα των Γιώργου Σύλλα-Πηνελόπης Αναστασοπούλου θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς που στάθηκαν δίπλα του φέτος και χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η συμμετοχή. Το πλήρωμα στήριξαν η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων του Κωνσταντίνου Καλδή, KK Car Rental που συμπαραστάθηκε αμέριστα στο πλήρωμα, η IQ parfumerie Epsilon5 Group, η Λάγιος Ανακύκλωση και η εταιρεία Athens Hat που προμήθευσε τα καπελάκια της ομάδας. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στους φίλους Μάνο Κλωθάκη, Δημήτρη Λουκά στον αδερφό του οδηγού, Μιχάλη Σύλλα και στον μηχανικό Νίκο Χρυσάφη που κάνουν τα πάντα για την καλύτερη προετοιμασία αυτοκινήτου και πληρώματος. Παράλληλα, σε έναν ακόμη αγώνα, το πλήρωμα στήριξε την προσπάθεια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Make A Wish-Κάνε Μια Ευχή Ελλάδας.

Από Apostolis