Σε μια πραγματικά αντρική ειδική εκτυλίχθηκε η δράση του Ηπειρωτικού Ράλλυ το Σάββατο. Το πρώτο σκέλος του αγώνα περιλάμβανε δύο περάσματα από τα Μάρμαρα, μια ειδική πολύ γρήγορη, στενή, με χασίματα, για οδηγούς με… χέρια!

Οι Κρητικοί φημίζονται για την ανδρεία τους και το απέδειξαν οδηγικά ακόμα μια φορά στο πρώτο σκέλος του αγώνα στα Ιωάννινα. Τα 4 από τα 5 πρώτα πληρώματα της γενικής κατάταξης προέρχονται από το μεγάλο νησί με πρωτοπόρους τους Αναπολιοτάκη- Τσιούκα που ήταν οι ταχύτεροι και στα δύο περάσματα από τα Μάρμαρα δημιουργώντας ήδη διαφορά από τον ανταγωνισμό μεγαλύτερη από 16 δευτερόλεπτα. Οι πρωταθλητές, με το γνωστό τους “καθαρό” στυλ φάνηκαν πιο έτοιμοι από όλους στη νέα πρόκληση και θα εκκινήσουν την Κυριακή από θέση ισχύος.

Οι δεύτεροι, Αλυγιζάκης- Χατζηδάκης ήταν οι μόνοι που κρατήθηκαν κοντά στους χρόνους των πρωταθλητών, αν και ξεκίνησαν φυλαγμένα τον αγώνα. Έμειναν ικανοποιημένοι από την επίδοση τους και θα προσπαθήσουν στο δεύτερο σκέλος να ανεβάσουν το ρυθμό τους. Εκ των φαβορί για το βάθρο, οι Καμπύλης-Σταμέλος είχαν κλατάρισμα στη δεύτερη ειδική, σταμάτησαν να το αλλάξουν χάνοντας πο και έμειναν πολύ πίσω στη γενική κατάσταση.

Με την υποχώρηση του πληρώματος του Skoda Fabia S2000 άνοιξε διάπλατα η πόρτα για τη διεκδίκηση του βάθρου από αρκετούς συνδυασμούς που βρίσκονται πολύ κοντά σε χρόνους! Ο τοπικός Αντωνίου με συνοδηγό τον Βίγκο και Mitsubishi Lancer Evo VII είναι οι μοναδικοί εκτός Κρήτης που μπήκαν σφήνα στην 5αδα και δείχνουν ικανοί να παλέψουν για το βάθρο. Μια ανάσα πίσω τους με ίδιο αυτοκίνητο βρίσκονται οι θεαματικοί Περουλάκης- Σαρρής, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι πρώτοι της F2 Δ. Κτιστάκης- Μ. Κτιστάκης (Peugeot 306 S16).

Αυγερόπουλος- Γιαβάσης (Peugeot 106 S16) διεκδικούν επί ίσοις όροις τη νίκη, όντες άνετα πρώτοι στη C5, έχοντας δημιουργήσει σεβαστή διαφορά από τους πολύ γρήγορους αντιπάλους τους στα “1600” Νικολιδάκη- Πετούση και Στεργιάδη- Γαζγάζη που ακολουθούν και στη γενική κατάταξη.

Την πρώτη 10αδα συμπληρώνουν οι δεύτεροι και τρίτοι της C3 Γαλάνης- Θεοφανίδης (Renault Clio RS) και Αλεξανδρής- Αμαξόπουλος (Peugeot 206 RC), μπροστά από τα δύο πρώτα πληρώματα της κατηγορίας Ν Καζάνα- Μακράκη (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Γορίτσα- Σπύρου (Mitsubishi Lancer Evo X).

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, Κρητικά είναι τα πρώτα 3 πληρώματα της C4 με πρώτους τους Μ. Νηστικάκη- Σ. Νηστικάκη (Citroen Saxo VTS), ενώ στην C6 στην οποία δεν συμμετέχουν νησιώτες, πρώτοι είναι οι τοπικοί Γκουρογιάννης- Σιαφάκας (Peugeot 106 S16).

Το Ηπειρωτικό Ράλλυ συνεχίζεται την Κυριακή με 6 ειδικές διαδρομές, δύο περάσματα από τις κλασικές Δωδώνη και Κωστάνιανη και ελπίζουμε το θέαμα να είναι αντίστοιχο του Σαββάτου.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris