«Καυτό» αναμένεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου στα Ιωάννινα, όχι μόνο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και λόγω της διεξαγωγής του Ηπειρωτικού Ράλλυ που αναμένεται να προσφέρει πολλές συγκινήσεις σε όσους το παρακολουθήσουν από κοντά ή από τις οθόνες των υπολογιστών τους.

Ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου θα είναι διήμερος και θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, με τον αριθμό των πληρωμάτων που το προτιμούν να πλησιάζει το 50.

Οι άνθρωποι της ΕΛΕΤΑ που διοργανώνει τον αγώνα αλλά και οι παράγοντες της περιοχής δίνουν πάντα τον καλύτερο τους εαυτό για να προσελκύσουν τα κορυφαία ασφάλτινα πληρώματα της χώρας κι αν αυτή τους τη θέληση τη συνδύαζαν με την κατάλληλη προβολή θα μιλούσαμε για τις τέλειες συνθήκες. Μην τα θέλουμε βέβαια όλα δικά μας, αφού η προβολή είναι κάτι που έλειψε και στην πρεμιέρα, λείπει γενικά και είναι μάλλον πολύ δύσκολο για τις λέσχες να το κατανοήσουν και να επενδύσουν σε αυτήν.

Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα του Ηπειρωτικού Ράλλυ ξεπερνούν τα 80, με τα 22 από αυτά να διεξάγονται το Σάββατο το απόγευμα με δύο επαναλήψεις της ειδικής «Μάρμαρα» που επιστρέφει στο πρόγραμμα, ενώ την Κυριακή διεξάγονται τα υπόλοιπα 60 με τρία περάσματα από τις κλασικές τα τελευταία χρόνια ειδικές «Δωδώνη» και «Κωστάνιανη».

Οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των ασφάλτινων Ράλλυ τα τελευταία χρόνια Γιώργος Αναπολιοτάκης- Θανάσης Τσιούκας θα είναι παρόντες με το μαύρο Ford Fiesta R5 για να υπερασπιστούν τις νίκες τους των δύο τελευταίων ετών, όμως φέτος ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμα πιο σκληρός. Οι άτυχοι της πρεμιέρας Λευτέρης Αλυγιζάκης- Μιχάλης Χατζηδάκης προσαρμόζονται σιγά σιγά στο πανέμορφο i-race Skoda Fabia R5, ενώ και ο 3 φορές νικητής του αγώνα Τάκης Καμπύλης με συνοδηγό τον Σταύρο Σταμέλο και την Cabia” τους (Skoda Fabia S2000) συγκαταλέγονται στα φαβορί για το βάθρο. Ένα τρίτο R5, το Peugeot 208 T16 με πλήρωμα τους Μάριο Σταφυλοπάτη- Γιώργο Χατζηρήγα, ή ανάποδα, θα κάνει την εμφάνιση του στην ελληνική άσφαλτο και μακάρι η μετάβαση από τα ιστορικά στα σύγχρονα να είναι εντυπωσιακή!

Κρίμα που οι δεύτεροι του Πηλίου Χρήστος Αυγερόπουλος- Στράτος Γιαβάσης δεν θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν στα Γιάννενα το Skoda Fabia R5, όμως θα είναι παρόντες με το δικό τους, ανανεωμένο Peugeot 106 S16 να διεκδικήσουν ένα καλό αποτέλεσμα στην F2.

Στην F2 που οι Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης (Peugeot 306 S16) έρχονται με φόρα από το Κένταυρος να υπερασπιστούν τον περσινό τους τίτλο και θα βρουν απέναντι τους τους άκρως επιθετικούς Γιάννη Γαλάνη- Χρήστο Θεοφανίδη (Renault Clio RS), τους έμπειρους Γιώργο Παντελάκη- Στράτο Ορφανό (Renault Clio R3) και τον «νέο» στα Ράλλυ Τίτο Τιτάκη που εντυπωσίασε στο Πήλιο με συνοδηγό τον Αλέξανδρο Χαλκιαδάκη στα bucket του Citroen DS3 R3T. Τους παραπάνω θα «κοιτάξουν στα μάτια» οι τοπικοί Δημήτρης Παπαδιώτης- Τέλης Κωστανάσιος (Renault Clio Williams) αλλά και οι «εξοδούχοι» του πρώτου αγώνα της χρονιάς Αχιλλέας Λάκης- Βασίλης Τριανταφυλλίδης που μέχρι να εγκαταλείψουν σημείωσαν πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους με το πράσινο Peugeot 306.

Με φόντο την επικράτηση στο θεσμό του Επάθλου Βορείου Ελλάδος, το οποίο χάρη στην «έξυπνη» προκήρυξη των ΟΜΑΕ/ΕΠΑ δεν μπορούν να διεκδικήσουν περισσότεροι από 5 συνδυασμοί, θα κυνηγήσουν τη διάκριση στη C2 οι Βασίλης Κανδηλιώτης- Παντελής Παπανδρέου και Αντώνης Αντωνίου- Ανδρέας Βίγκος με τα Gr. A Lancer τους έκτης και όδδοης, αντίστοιχα, γενιάς. Ο ανταγωνισμός δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητος αφού το «παρών» θα δώσουν οι πολύ γρήγοροι «νησιώτες» Γιώργος Περουλάκης- Λευτέρης Σαρρής (Mitsubishi Lancer Evo VIII grA), Κώστας Κόρακας- Γιώργος Κότσαλης (Mitsubishi Lancer Evo IX grN) και οι τοπικοί Ποσειδώνας Γορίτσας- Αποστόλης Σπύρου (Mitsubishi Lancer Evo X grN). Τα δύο τελευταία πληρώματα, μαζί με ακόμα ένα δίδυμο από την Κρήτη, που τιμάει το Πρωτάθλημα και με το παραπάνω, τους Δημήτρη Καζανά- Θοδωρή Μακράκη (Mitsubishi Lancer Evo IX) θα διεκδικήσουν και τη νίκη στην κατηγορία Ν.

Ωραία θα είναι και η μάχη στην C5 αφού τους Αυγερόπουλο- Γιαβάση (Peugeot 106 S16) θα συναγωνιστούν ο νικητής της κατηγορίας στο Κένταυρος Θανάσης Στεργιάδης με συνοδηγό αυτή τη φορά τον Παναγιώτη Γαζγάζη και οι άτυχοι στον πρώτο αγώνα Γιάννης Νικολιδάκης- Μάνος Πετούσης με παρόμοια γαλλικά «λιονταράκια», αλλά και οι πάντα παρόντες στην Ήπειρο Στέλιος Χαλδαίος- Κωνσταντίνος Σαμαράς με Citroen C2. Για 8η φορά θα βρεθεί στην εκκίνηση του Ηπειρωτικού Ράλλυ ο Δημήτρης Τρακάκης με συνοδηγό τον Αλέξανδρο Ματαλιωτάκη (Citroen C2 GT), ενώ ένας ακόμη «παλιός», ο Ανδρέας Περάκης με τον Κώστα Κουρουγκιαούρη πλάι του, παραμένει ανταγωνιστικός στο τιμόνι του Peugeot 206 με το οποίο θα διεκδικήσει τη νίκη στη C4.

Υπόθεση των πληρωμάτων της ΕΛΕΤΑ θα είναι η διάκριση στην C6 αφού οι 5 από τις 6 συμμετοχές της κατηγορίας ανήκουν στη λέσχη των Ιωαννίνων. Φαβορί, ποιοι άλλοι, οι σχεδόν μόνιμοι νικητές της κατηγορίας στο Ηπειρωτικό Κώστας Τασούλας- Γιώργος Μπαζιαλέκος με Peugeot 106 Rallye.

Όλες οι δραστηριότητες στη χώρα μας ανοίγουν δειλά δειλά, αφού φαίνεται πως νικάμε τον κορωνοϊό, ώρα είναι να ανοίξουν και οι φυσικές κερκίδες στα βουνά και τις πλαγιές των αγώνων αυτοκινήτου για να απολαύσουν οι λιγοστοί, έτσι κι αλλιώς, φίλοι των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου θέαμα!

Ραντεβού στα Γιάννενα!

Βαθμολογίες μετά τον 1ο αγώνα

Από Harris