12_Aglopoulos

Το Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας ξεκινάει το σαββατοκύριακο με την Ανάβαση Νιγρίτας. Ο αγώνας που διοργανώνεται από τη ΛΑΜ Σερρών για δεύτερη συνεχή χρονιά συγκέντρωσε 20 συμμετέχοντες, αριθμός που προβληματίζει, αφού οργανωτές αλλά και θεατές του αγώνα θα ήθελαν περισσότερους. Σαφώς η οικονομική κρίση αποτελεί τον κύριο λόγο της ολοένα και μικρότερης συμμετοχής αγωνιζομένων, η προκήρυξη όμως πρωταθλημάτων και κυπέλλων θα έπρεπε να είναι προσαρμοσμένη στις υπάρχουσες συνθήκες. Οι αγώνες του 2016 είναι πάρα πολλοί τη συγκεκριμένη εποχή και η Βόρεια Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση στο πρόβλημα.

Το θετικό της όλης κατάστασης είναι ότι, σε πείσμα των καιρών,  το σαββατοκύριακο έχουμε αγώνα! Το Σάββατο 9 Απριλίου και ώρα 11:00 στην όμορφη διαδρομή των 3,1 χιλιομέτρων που εκκινεί από τη διασταύρωση Χουμνικού, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Νιγρίτας, θα λάβουν χώρα τα δοκιμαστικά περάσματα των οδηγών. Μετά την ολοκλήρωσή τους, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Νιγρίτας παρουσίαση των αγωνιζομένων. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 10 Απριλίου με τους οδηγούς να  δίνουν  τον καλύτερο τους εαυτό, ανεβαίνοντας τη διαδρομή δύο φορές.

Ο Κυπελλούχος Βορείου Ελλάδος την περσινή χρονιά Μίλτος Αγγλόπουλος δίνει το παρών συμμετέχοντας με Citroen C2 R2, ενώ τα βλέμματα αναμένεται να κλέψουν οι συμμετέχοντες στη Formula Saloon. O Κώστας Λαζαρίδης θα προσπαθήσει να ανέβει γρηγορότερα από όλους το βουνό με το θηριώδες Mitsubishi Lancer Evo VIII, με τις BMW των Οδυσσέα Παπαδημητρίου, Σωκράτη Πάζη και Γιώργου Τσιλιμπόνη να προσφέρουν πλούσιο θέαμα με τις πλαγιολισθήσεις τους. Στους γρήγορους συνδυασμούς του αγώνα περιλαμβάνεται ο αειθαλής Σγουρής Μπαλάσης με Toyota Corolla που πέρυσι τερμάτισε ψηλά στη βαθμολογία της saloon.

29_Papadimitriou

Στην κλάση των 1600 κ.ε. που είναι και η πολυπληθέστερη του αγώνα θα μονομαχήσουν οι Αλέξης Δημητρίου (Peugeot 106),  Παναγιώτης Γιουβανίδης (Citroen AX) και Βίκτωρας Σαρρής με Citroen Saxo, χωρίς να αποκλείονται οι εκπλήξεις. Aρκετοί και οι 2λιτροι στον αγώνα με τους ράλλυμεν Αντώνη Μπαξεβανάκη (Honda Civic Type R) και Αχιλλέα Λάκη (Seat Ibiza) να επιδιώκουν την επικράτηση στην κλάση.

Καλό αγώνα σε όλα τα πληρώματα, καλό αγώνα στους θεατές που θα ανέβουν στη Νιγρίτα!

Φωτογραφίες: Στέλιος Σακελλαρίδης

afisa_anavasis

NIGRITA

Από Harris