Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν στην Ανάβαση της Νιγρίτας! Τα φαβορί, όπως διαμορφώθηκαν μετά τους χρόνους των δοκιμών, επικράτησαν, σε έναν αγώνα με πολύ κόσμο και πολύ καλό καιρό. Τα πάντα στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος κύλησαν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, χωρίς καθυστερήσεις και όλοι απόλαυσαν έναν όμορφο αγώνα.

Ταχύτερος όλων σε ακόμα μια «Βόρεια» Ανάβαση ήταν ο νικητής της Formula Saloon Turbo Κώστας Λαζαρίδης. Ο οδηγός του κόκκινου Mitsubishi Lancer Evo VIII που προετοιμάζει η Garage Motorsport κατάφερε να επικρατήσει αν και καρδιοχτύπησε εαυτό και θεατές στο τελείωμα του πρώτου σκέλους όπου είχε μικροέξοδο! Ευτυχώς για τον Λαζαρίδη αλλά και για τους θεατές η ζημιά δεν ήταν μεγάλη και συμμετείχε κανονικά και στο δεύτερο σκέλος, όπου κατέβασε κατά αρκετά δευτερόλεπτα το χρόνο του. Δεύτερος στην κατηγορία ολοκλήρωσε ο  Δημήτρης Κατσαρός με το ανανεωμένο Mitsubishi Lancer Evo IX, μπροστά από τον «αιεθαλή» Σγουρή Μπαλάση (Toyota Corolla) που όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται και καλύτερος!

Δεν είδαμε τον συναγωνισμό που αναμέναμε στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία του αγώνα, αυτή των 1600 κυβικών των Ν-Α-Ε. Εκεί ο Παναγιώτης Αναστασίου με το πορτοκαλί Peugeot 106 Rallye έθεσε τον πήχη ψηλά, σπάζοντας τα χρονόμετρα και τερματίζοντας αρκετά δευτερόλεπτα μπροστά από τους αντιπάλους του! Κι αν νομίζει κανείς ότι οι ανταγωνιστές του είναι αμελητέες ποσότητες κάνει λάθος. Ο περσινός κυπελλούχος Κώστας Αναγνωστάκης (Suzuki Swift) προσπάθησε πολύ αλλά ήταν αδύνατο να πλησιάσει τον νικητή και αρκέστηκε τελικά στη δεύτερη θέση μετά από ωραία μάχη με τον βελτιωμένο Άγγελο Χατζηαγγελάκη (Peugeot 106) που ακολούθησε, και τον πεισματάρη Παναγιώτη Γιουβανίδη (Citroen AX) που προδόθηκε από τον κακό χρόνο του στο πρώτο ανέβασμα. Στα θετικά της κατηγορίας οι επιδόσεις του Κώστα Κουτσοδήμου που με το άσπρο «παρασημοφορεμένο» Peugeot 106 Rallye παρουσίασε σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις του κατεβάζοντας πολλά δευτερόλεπτα το χρόνο του σε κάθε πέρασμα και φτάνοντας στο τέλος τους πρώτους.

Στα 2000 κυβικά των Ν-Α-Ε ο το Citroen Saxo του Βίκτωρα Σαρρή δούλεψε υποδειγματικά και ο οδηγός της ΟΜΑΘ πήρε για δεύτερη συνεχή χρονιά το κύπελλο του πρώτου στην κατηγορία. Ο Αχιλλέας Λάκης (Seat Ibiza) ήταν ο δεύτερος γρηγορότερος, με τρίτο τον νεαρό Γιώργο Παρασκευαΐδη, στη δεύτερη χρονιά του στις Αναβάσεις της Βορείου Ελλάδος με Peugeot 306.

Τα ατμοσφαιρικά της Saloon ήταν τελικά η κατηγορία με τον πιο έντονο ανταγωνισμό. Ο «drifter» Σωκράτης Πάζης οδήγησε την BMW E30 στη νίκη, με μικρότερες γωνίες από ότι τον έχουμε συνηθίσει, επικρατώντας στα σημεία των τοπικών Γιάννη Ξανθόπουλου (Alfa Romeo Alfasud) και Γιάννη Στοΐλα (Opel Ascona). Στους διακριθέντες της FSA ακόμα ένας οδηγός της ΛΑΜΣ ο Δημήτρης Ζωίδης με Alfa Romeo 145 τερμάτισε τέταρτος.

Επόμενη Ανάβαση του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος που δείχνει να «ανδρώνεται» στην τρίτη χρονιά παρουσίας του στο καλεντάρι των ελληνικών αγώνων, στις 10-11 Ιουνίου στη Δράμα, στην πιο σφιχτή διαδρομή του πρωταθλήματος.

Αποτελέσματα:

http://lams.gr/images/events/events2017/3RD_ANAVASI_NIGRITAS/FINAL_BY_CAT_new.pdf

Από Harris