Ξεκινάνε επιτέλους οι αγώνες στη Βόρεια Ελλάδα! Η αρχή γίνεται το σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου στη Νιγρίτα με την ομώνυμη Ανάβαση που προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας. Ο αγώνας διοργανώνεται από τη ΛΑΜ Σερρών για τρίτη συνεχή χρονιά και μάζεψε 33 συμμετέχοντες, αριθμό ρεκόρ για τη συγκεκριμένη ανάβαση! Οι Αναβάσεις είναι η πιο φτηνή μορφή αγώνων ώστε να εμπλακεί κάποιος αγωνιζόμενος και η κατάσταση στην Ελλάδα οδηγεί όλο και περισσότερους προς αυτή τη μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 11:00 στην όμορφη διαδρομή των 3 περίπου χιλιομέτρων που εκκινεί από τη διασταύρωση Χουμνικού και καταλήγει στο χωριό Λαγκάδι, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Νιγρίτας με τη διαδρομή να κλείνει για τους θεατές μία ώρα νωρίτερα. Μετά την ολοκλήρωσή των δοκιμών, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Νιγρίτας παρουσίαση των αγωνιζομένων. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου και περιλαμβάνει δύο σκέλη, με τη συνολική επίδοση του κάθε οδηγού να προκύπτει από το άθροισμα των χρόνων από τα δύο ανεβάσματα του. Η διαδρομή θα κλείσει για τα αυτοκίνητα των θεατών στις 10:30 και φροντίστε να είστε έγκαιρα εκεί γιατί οι συμμετέχοντες υπόσχονται πλούσιο θέαμα!

Παρατηρώντας τη λίστα των συμμετεχόντων τα βλέμματα όλων πέφτουν πάνω στο Audi R8 LeMans του πρωταθλητή Ελλάδας Μάριου Ηλιόπουλου. Ένα αυτοκίνητο τεράστιων δυνατοτήτων που το θαύμασαν όσοι βρέθηκαν στην Ανάβαση Ριτσώνας και ελπίζουμε να το απολαύσουμε όσοι επισκεφθούμε τη Νιγρίτα! Ο “Mario” δεν θα είναι μόνος του στην κατηγορία Formula Saloon. O κυπελλούχος της κατηγορίας στη Βόρεια Ελλάδα Κώστας Λαζαρίδης θα προσπαθήσει να τον κερδίσει για δεύτερη φορά, όπως το έκανε και στη Ριτσώνα, με το πολύ δυνατό Mitsubishi Lancer Evo VIII, με τη μονομαχία μεταξύ τους να αναμένεται σκληρή!

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να «χαζέψουν» επίσης το πανέμορφο Mitsubishi Lancer Evo IX του Δημήτρη Κατσαρού,  την κούκλα Citroen Xsara του Κώστα Βασταρδή και την αγριεμένη Toyota Corolla του Σγουρή Μπαλάση που θα διεκδικήσουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Περισσότερο για το θέαμα και λιγότερο για το χρόνο θα ανεβούν στο Λαγκάδι «μόνο με το πλάι» o Αχιλλέας Μποχώρης με το ασημί Audi A4 και οι Σωκράτης Πάζης, Γιώργος Τσιλιμπόνης, Νίκος Τσιφούτης με τις «μπέμπες» τους!

Ωραίες μονομαχίες αναμένονται τόσο στα 1600 κυβικά όσο και στα 2000 των Ν-Α-Ε. Ο κυπελλούχος Κώστας Αναγνωστάκης (Suzuki Swift) θα βρει απέναντι του στα 1600 τον μεγαλύτερο περσινό του αντίπαλο Παναγιώτη Γιουβανίδη με το δυνατό Citroen AX, αλλά και τους φιλόδοξους Βασίλη Μπιλαδέρη (Honda Civic), Παναγιώτη Αναστασίου (Peugeot 106), Γιάννη Γιαλούρη (Suzuki Swift) σε μια κατηγορία που συγκέντρωσε 11 διεκδικητές.

Αρκετοί είναι οι συμμετέχοντες και στα 2000 με τον περσινό νικητή Βίκτωρα Σαρρή (Citroen Saxo) να διεκδικεί ακόμα μια επικράτηση απέναντι στους Παύλο Μπαξεβανάκη (Honda Civic Type R) και Αχιλλέα Λάκη (Seat Ibiza).

Ο καιρός προβλέπεται καλός το σαββατοκύριακο στη Νιγρίτα και αξίζει να θυσιάσετε το Κυριακάτικο πρωινό σας ώστε να απολαύσετε τα «τέρατα» που συμμετέχουν στον αγώνα. Η όμορφη εκδρομή στη Νιγρίτα μπορεί να συνδυαστεί μάλιστα με το περίφημο πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου που συγκεντρώνει πάντα πολύ κόσμο και έχει ως ατραξιόν τους υπαίθριους αγώνες πάλης στην παλέστρα του χωριού. Να είστε εκεί!

Από Harris