Φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τις συμμετοχές στους ελληνικούς αγώνες να μειώνονται χρόνο με το χρόνο, αποτελεί η Ανάβαση Ελασσόνας και κατ’ επέκταση το Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας που δείχνει πλέον να έχει ανδρωθεί για τα καλά, στην τρίτη χρονιά παρουσίας του στην Προκήρυξη των Ελληνικών Αγώνων.

Η Ανάβαση Ελασσόνας, 6ος γύρος του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στις 11-12 Νοεμβρίου, συγκέντρωσε 46 συμμετοχές (!!!), με παρόντες όλους τους διεκδικητές των τίτλων, αρκετούς πρωτοεμφανιζόμενους οδηγούς και 20 αγωνιζόμενους της τοπικής λέσχης! Η διαδρομή μήκους 3,8 χιλιομέτρων αποτελείται από τμήμα της Εθνικής Οδού Ελασσόνας- Κοζάνης και ξεκινάει 2 περίπου χιλιόμετρα έξω από την Ελασσόνα, με τους θεατές να μπορούν να παρακολουθήσουν την ανάβαση από αρκετά πανοραμικά σημεία με μεγάλη ορατότητα. Για τη διευκόλυνση όσων σχεδιάζουν να ανεβούν στο βουνό το Σάββατο ή την Κυριακή, υπάρχει παράλληλος δρόμος διπλής κυκλοφορίας που οδηγεί στο μέσο της διαδρομής, στο σημείο με την καλύτερη θέαση. Εκεί υπάρχει μεγάλη αλάνα για parking οπότε όποιος το επιλέξει θα μπορεί να παρακολουθήσει τον αγώνα χωρίς να «κλειστεί» στη διαδρομή και να αποχωρήσει όποια ώρα θέλει.

Το Σάββατο θα διεξαχθούν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά με το πρώτο από τα τρία περάσματα να ξεκινάει στις 11:00. Την ίδια ώρα ξεκινάει και ο αγώνας την Κυριακή με τους οδηγούς να αναμετρώνται σε δύο ανεβάσματα και νικητή εκείνον που θα πραγματοποιήσει τον καλύτερο αθροιστικά χρόνο στις δύο του προσπάθειες.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του κυπέλλου στις ομάδες Ν-Α-Ε Γιάννης Κωνσταντινίδης (Citroen ZX Kit Car) αποτελεί το φαβορί για την επικράτηση στα 2000 κυβικά. Ο «νέος» στις αναβάσεις Τέο Παπαβασιλείου (VW Golf) θα προσπαθήσει στην Ελασσόνα να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικός από ότι στη Βλάστη και να διεκδικήσει τη νίκη. Οι Γιώργος Παρασκευαΐδης (Peugeot 306) και Νίκος Τριχίδης (Citroen Xsara VTS) θα προσπαθήσουν να ανεβούν ακόμα μια φορά στο βάθρο της κατηγορίας και να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση, ενώ ανταγωνιστικοί αναμένονται ο τοπικός Παναγιώτης Καραγκιοζόπουλος (Seat Ibiza) και ο Απόστολος Μακάριος με το «καλό» Ford Escort RS του Γιώργου Μπαλντούνη.

Οι συνήθεις ύποπτοι των 1600 κυβικών των Ν-Α-Ε αναμένεται να μας χαρίσουν όμορφες μονομαχίες σε ακόμα μία «βόρεια» Ανάβαση. Φαβορί δεν υπάρχει και οποιοσδήποτε από τους Μιχάλη Παρασκευά (Suzuki Swift), Κώστα Κουτσοδήμο (Peugeot 106) και Κώστα Αναγνωστάκη (Suzuki Swift) μπορεί να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η έκπληξη δεν αποκλείεται και μπορεί να έρθει είτε από τους πρωτοεμφανιζόμενους τοπικούς 1600αρηδες είτε από τον Βασίλη Μπιλαδέρη (Honda Civic) που θα δώσει ακόμα μια φορά το παρών.

Η Formula Saloon έχει την τιμητική της στην Ελασσόνα με πάρα πολλές συμμετοχές! Στα turbo ο «τετρακίνητος» Κώστας Λαζαρίδης (Mitsubishi Lancer Evo VIII) θα έχει τον πρώτο λόγο στην προσπάθεια του για την κατάκτηση του δεύτερου του συνεχόμενου τίτλου. Ο Μίλτος Αγγλόπουλος (Mitsubishi Lancer Evo VI) δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, ούτε οι πολύ δυνατοί «δικίνητοι» της κατηγορίας, με αρχηγό τον Κυπελλούχο Ελλάδος στην FST2 Αντώνη Σταφυλοπάτη (Opel Astra OPC), αλλά και τον κυριότερο αντίπαλο του στο πρωτάθλημα Ντίνο Ζυγογιάννη (Audi A3). Αξίζει να προσέξετε τα περάσματα των Σγουρή Μπαλάση (Toyota Corolla Turbo), Κώστα Βασταρδή (Citroen Xsara), Γρηγόρη Κορίνθιου (Seat Leon) και Ιορδάνη Κωνσταντινίδη (Skoda Fabia) που θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο, ενώ θέαμα στο λαό θα προσφέρουν απλόχερα οι πολλοί drifters που θα ανέβουν στο βουνό με τις πόρτες!

Καλό αγώνα σε όλους τους οδηγούς που θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, αλλά και στον κόσμο που θα παρακολουθήσει τον αγώνα και αν κρίνουμε από το 2016, θα είναι πολύς!

Αφίσα:

Συμμετοχές:

Από Harris

Μια σκέψη στο “Αναβάσεις Β. Ελλάδος 2017- 6. Ανάβαση Ελασσόνας- preview- Φωτεινή εξαίρεση!”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.