Με πρωταγωνιστή τον «Ιανό», τον κυκλώνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες αρκετές περιοχές της Ελλάδας, διεξάγεται στις 19-20 Σεπτεμβρίου το Ράλλυ Φθιώτιδος. Οι καταιγίδες που πλήττουν την περιοχή του αγώνα από την Παρασκευή έχουν αλλάξει τις συνθήκες στις ειδικές διαδρομές και κανένας δεν ξέρει σε τι κατάσταση αυτές θα υποδεχτούν τα πληρώματα την Κυριακή του αγώνα. Με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας να δίνουν βροχές μέχρι το Σάββατο το απόγευμα στις γύρω από τη Λαμία περιοχές, η λάσπη αναμένεται να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του οδοστρώματος.

Rally Start Line 2020 | ©RALLYPIXELS

Αυτό φαίνεται να ευνοεί τον νικητή του πρώτου αγώνα Γιάννη Παπαδημητρίου ο οποίος συμμετέχει στο Ράλλυ Φθιώτιδος με νέο συνοδηγό τον Γιώργο Πολυζώη, και αποτελούν, είτε έτσι είτε αλλιώς, το φαβορί για τη νίκη. Θα οδηγήσουν το RS200 Skoda Fabia R5 Evo με στόχο ακόμα μια νίκη στο Πρωτάθλημα, με το συναγωνισμό να είναι ακόμα πιο έντονος από ότι στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Έξι συνολικά αυτοκίνητα της κατηγορίας R5 συμμετέχουν στη Λαμία, με το Skoda Fabia R5 των νεαρών Βέλγων Sebastien BedoretThomas Walbrecq να αποτελεί την «εξτρά» συμμετοχή. Ο 25χρονος οδηγός που έχει αποδείξει στην πατρίδα του την ταχύτητα του στην άσφαλτο, όντας τα τελευταία χρόνια διεκδικητής του τίτλου, δοκιμάζει για πρώτη φορά στο χώμα με σκοπό την απόκτηση εμπειριών για την μετέπειτα συμμετοχή του στην κατηγορία WRC3 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο νεαρός, αν και «πρωτάρης» σε τέτοιες συνθήκες, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αμελητέα ποσότητα.

Εντυπωσιακός στο πρώτο του ράλλυ μετά από χρόνια, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Λουτράκι, ο Γιώργος Ζυμαρίδης με συνοδηγό τον Κώστα Σούκουλη είναι ικανός για την έκπληξη με Skoda Fabia R5. Ο Πρωταθλητής των “Dirt Games” προσαρμόστηκε άμεσα στο νέο του «όπλο» και αναμένεται ακόμα καλύτερος στη δεύτερη του προσπάθεια.

Ο πρωταθλητής Γιώργος Κεχαγιάς, με τον Μάριο Τσαούσογλου στο δεξί μπάκετ, θα προσπαθήσoυν να «ρεφάρουν» στη Λαμία την εγκατάλειψη τους στην πρεμιέρα. Ο περιορισμένος αριθμός αγώνων του πρωταθλήματος δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια αντίδρασης, οπότε ένα καλό αποτέλεσμα είναι μονόδρομος για το δίδυμο του irace Skoda Fabia R5.

Με σύμμαχο την εμπειρία τους από τους αγώνες του WRC και τις πολλές παραστάσεις που έχουν από διαφορετικά είδη οδοστρώματος οι Ιορδάνης Σερδερίδης- Fred Miclotte θα διεκδικήσουν ακόμα ένα βάθρο με το Skoda Fabia R5 Evo που συμμετείχαν και στο Λουτράκι. O Σερδερίδης που έρχεται από το Λουξεμβούργο και θα ακολουθήσει όλο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, δεν κρύβει ότι στόχος του είναι η διεκδίκηση του τίτλου.

Στα μπάκετ του μοναδικού R5 του αγώνα που δεν είναι Skoda θα βρεθούν οι Θέμης Χαλκιάς- Λεωνίδας Μαχαίρας. Το πλήρωμα δε χάρηκε το νέο του Ford Fiesta R5 στον πρώτο αγώνα της σεζόν, αφού εγκατέλειψε πρόωρα και θέλει όσο τίποτα τον τερματισμό στα «ακροπολικά» χώματα της Φθιώτιδας.

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη του επανερχόμενου μετά από πολλά χρόνια πρωταθλήματος κατηγορίας Ν, το οποίο τουλάχιστον στο «χώμα» δείχνει να αποδίδει σωστά. Οι νεαροί νικητές του πρώτου αγώνα «Panagiotis Roustemis»- Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (Mitsubishi Lancer Evo X) θα βρουν απέναντι τους τους Πάνο Ισμαήλο- Χρήστο Μπακλώρη (Mitsubishi Lancer Evo IX), αλλά και τους Ντίνο Τζέμο- Ηλία Παναγιωτούνη με το Mitsubishi Lancer Evo IX της i-race στη μάχη για τη νίκη. Τα δύο Κυπριακά πληρώματα των Φοίβου Νικολάου- Σάββα Ζάκου και Γιώργου Αγαθοκλέους- Ελένης Βλαχαντώνη, αμφότερα με Mitsubishi Lancer 9ης γενιάς που συντηρεί η Ralli ART Technology, δεν θα περάσουν απαρατήρητα, ενώ την παρουσία τους στο βάθρο θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος- «Φαντομάς» (Mitsubishi Lancer Evo IX). Κάτι αντίστοιχο θα διεκδικήσουν και οι Στέφανος Θεοχαρόπουλος- Γιώργος Κότσαλης (Mitsubishi Lancer Evo IX) που επιστρέφουν στο πρωτάθλημα μετά την απουσία τους από τον πρώτο αγώνα και οι «πρώην ιστορικοί» Γιώργος Παραδείσης- Κώστας Ποιμενίδης που φέτος συμμετέχουν στο θεσμό με 9αρι Lancer.

Στην κατηγορία F2 τον πρώτο λόγο έχουν οι τοπικοί Ντίνος και Αλέξανδρος Αντωνίου (Ford Escort RS) και οι νικητές του πρώτου αγώνα «Backo»- «Άρης Ιαβέρης» (Ford Fiesta R2). Ψηλά στην ίδια κατηγορία θα “παίξουν” οι συμμετέχοντες της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής C6. Οι πρωταγωνιστές της πρεμιέρας Νώντας Καρανικόλας- Γιώργος Βασιλάκης (Ford Fiesta R1) και Ανδρέα Καροτσιέρη- Ανδρέα Στεργίου (MG ZR105) θα μονομαχήσουν εκ νέου, έχοντας πλέον να αντιμετωπίσουν και τα πολύ δυνατά Toyota Yaris των Pazonen”- Απόστολου Κοτρωνή, Θόδωρου Τσάκαλου- Γιώργου Ντότσικα και Θανάση Τσάκαλου- Σπύρου Τσέλιου, μεταξύ άλλων!

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή το πρωί και τα δύο περάσματα από Μοσχοκαρυά και Δίβρη αναμένονται με ενδιαφέρον!

Συμμετοχές

Χάρτης

Ωράριο

 

Από Harris